Cikkek

A csütörtöki koppenhágai kupameccs után, újra a bajnokságra koncentrálhat csapatunk. Vasárnap délután az Athletic Bilbao érkezik a Metropolitano-ba.

Jól sikerült a dániai kiruccanás a gárdának, 4-1-es biztos győzelemmel távoztunk a Parken Stadionból. Így immár négy meccset nyertünk zsinórban, bízzunk benne, hogy a Bilbao ellen meglesz az ötödik is. Kell is a siker, hiszen továbbra is a listavezető nyakán kell lihegnünk, hiszen négy pontot sikerült már faragnunk a tetemesnek mondható tizenegy pontos hátrányunkból. Ezért a győzelemért is keményen meg kell majd dolgoznunk, de bízunk a három pont megszerzésében.

Kemény dió lesz a baszk gárda, bár a Bilbao sosem a könnyen legyőzhető kategória. Most főképp nem, mert jelenleg "csak" a 13. helyen állnak, ami náluk nem egy elfogadható állapot. Elég sok döntetlent játszottak (10), ez is a gyengébb helyezés egyik oka. De nekünk persze nem ezzel kell foglalkozni, hanem legyőzni őket, még akkor is, ha ezzel még nehezebb helyzetbe sodródnak. Tetézi még a baszkok gondjait, hogy a két legjobb támadójuk eltiltás miatt nem játszhat, így sem Aduríz, sem Raúl Garcia nem fogja veszélyeztetni a kapunkat vasárnap. Jó meccsnek ígérkezik, főleg annak fényében, hogy talán az eddigi legjobb teljesítményünket ebben az idényben, a Bilbao elleni 2-1-es győzelmünkkor nyújtottuk.

Reméljük jó teljesítményben vasárnap délután sem lesz hiány. A három győztes bajnoki, és a csütörtöki Európa Liga diadal erre enged következtetni. Koppenhágában nem adott ki túl sokat magából a gárda, így a fáradságra nem lehet panasz. Savic kivételével mindenki a fedélzeten, Cholo kellemes gondokkal küzd a csapatösszeállítást illetően. Oblak is rendbejött a gyors influenzája után, így ő áll majd ismét a kapuban. Vrsaljko és Filipe Luís rápihenhetett erre a meccsre, így a védelem összetételénél elvileg egy kérdés van, ki lesz Godín párja középen. A középpályán ismét a Correa-Gabi-Saúl-Koke négyes kezdhet. Elöl visszatér Costa, így ő lesz Griezmann társa a csatársorban. 

Az Atlético 19 fős kerete: Moyá, Oblak, Juanfran, Vrsaljko, Godín, Giménez, Lucas, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Thomas, Vitolo, Carrasco, Griezmann, F.Torres, Correa, Costa, Gameiro.

A mérkőzés vasárnap 16:15-kor kezdődik, a Sport2 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 biashead 2018-02-17 15:32 Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.