A stadion

 

Az Új stadion a WANDA METROPOLITANO nevet kapta.

Az új létesítmény neve egy befektető nevéből és egy sporttörténeti vonatkozásból tevődik össze. A Wanda a klubban 20 százalékos tulajdonrészt birtokló kínai Wanda Property Groupra utal, a Metropolitano pedig a csapat régi otthonára, melyben 1923 és 1966 között szerepelt az Atlético. Volt korábban olyan felvetés, hogy Luis Aragonésról, az " Atleti" korábbi játékosáról nevezzék el a stadiont.Sőt az Atleti hívek meg is szavazták szinte egyhangúan,de sajnos a pénz nagyúr...így maradt a Wanda Metropolitano.A csapat a stadion első mérkőzésén a Málaga csapatát fogadta.A mérkőzés egyetlen gólját Antoin Griezmann szerezte a 61. percben.Így a francia örökre bele írta magát a Wanda históriás könyvébe.

Wanda

wanda

A kezdetektől meg lehet tekinteni az építkezés folyamatát:

http://stadiumdb.com/constructions/esp/estadio_la_peineta

 

 

 

 Vicente Calderón Stadion

A Vicente Calderón Stadion (spanyolul: Estadio Vicente Calderón) Madrid szívében található, a Manzanares folyó mellett. Ez az Atlético Madrid otthona. Eredetileg Estadio Manzanares volt a stadion neve, de később Vicente Calderón, a híres Atlético elnök után nevezték el.

A Vicente Calderón Stadionban rendszeresen rendeznek nemzetközi válogatott mérkőzéseket és koncerteket, legutóbb a Rolling Stones lépett fel benne, 2007. június 28-án. A stadion 54851 néző befogadására alkalmas és 2003-ban megkapta az UEFA-tól az 5 csillagos besorolást.

2007. július 30-án bejelentették, hogy 2010-ben lebontják a stadiont és parkot építenek a helyére. Az Atlético Madrid a La Peineta stadionba költözik, amely része a 2016-os madridi nyári olimpia pályázatnak. A projekt nem valósult meg.

1982-es világbajnokság

1982-ben a spanyolországi Labdarúgó-világbajnokságon három mérkőzést rendeztek a D csoportból a stadionban.

    Franciaország 1 – Ausztria 0
    Ausztria 2 – Észak-Írország 2
    Észak-Írország 1 – Franciaország 4

 

 

Következő mérkőzés

         SEVILLA F.C.-ATLETICO MADRID     2018.02.25.
     La Liga 25.forduló  

 Sevilla cf 200px

20.45.

 

 

 

atm

Előző mérkőzés

ATLETICO MADRID-F.C. KÖBENHAVN     2018.02.22.
     Európa Liga Play off visszavágó    

 atm

1-0

Gameiro'7

Kbenhavn

Atletico média

Klub oldal

atm

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.