Cikkek

Három hazai meccs után, idegenbe látogat csapatunk. A Málaga vendégei leszünk szombat délután.

A legutóbbi fordulóban a közvetlen rivális Valencia-t győztünk le, elég könnyedén. Így kilenc pontra nőtt az előnyünk velük szemben. Sajnos a hátrányunk is ennyi a listavezető mögött. Kevés esély van arra, hogy utolérjük őket, de nem fogjuk feladni a versenyt!

Ehhez hoznunk kell sorban a meccseket, kezdetnek ezt, a Málaga ellenit. Ami persze nem lesz könnyű, még annak ellenére sem, hogy szombati vendéglátónk a bajnokság utolsó helyén szerénykedik. Pár éve ez még elképzelhetetlen volt, de ahogy eltűnt a pénzeszsák tőlük, úgy tűntek el a jó eredmények is. De hiába ők az utolsók, nem szabad lebecsülni őket. Égetően szükségük van a pontokra, hogy kimásszanak a slamasztikából. Az utolsó leheletükig küzdeni fognak. De minket sem kell "ezügyben" félteni! A mi számunkra is nagyon fontos pontok ezek, hiszen folyamatosan nyomást kell gyakorolni a listavezetőre. Ezt rajtunk kívül már egyik gárda sem teheti meg, ezért is olyan fontos ez. Így jó meccsnek ígérkezik a Málaga elleni, bízzunk benne, hogy a csapat ismét tudja szállítani a három pontot. A tavalyi eredménnyel valószínűleg mindenki kiegyezne, akkor Koke és Filipe Luís góljaival 2-0-ra győzni tudtunk Málagán.

Mint említve lett, nem lesz könnyű dolgunk. Annak fényében meg különösen nem, hogy a méltán híres stabil védelmünk kénytelen nélkülözni két alappillérét, Godín-t, és Savic-ot. Mindketten a valenciai játékosok durva belépőinek áldozatai lettek. Savic-ra több hét pihenő is várhat, Godín viszont már a társakkal edzett. Újra keretben van a sokáig sérült Filipe Luís, pont a legjobbkor. Két középhátvédünk maradt, Giménez és Lucas. Így a balhátvéd posztja ismét Filipe Luís-ra vár, már amennyiben teljes meccsterhelést kaphat. Ha nem, ismét a jobblábas Vrsaljko kerülhet oda, míg Juanfran a jobbszélen bizonyíthat. A középpálya összetétele ismét kérdéses, bár valószínű, hogy Cholo a múlt héten látott Correa-Koke-Saúl-Carrasco négyessel fog kezdeni. Ez elég támadó felállás, de múlt héten bejött. Idegenben már nem biztos, hogy Simeone bevállalja, ez esetben Gabi kezdhet, valószínűleg Carrasco kárára. De bízzunk benne, hogy marad a támadó felállás. Elöl nem kérdés, Griezmann és Costa lesz a kezdő! 

Az Atlético 18 fős kerete: Moyá, Oblak, Juanfran, Vrsaljko, Giménez, Lucas, Filipe Luís, Thomas, Koke, Saúl, Gabi, Carrasco, Vitolo, Correa, Griezmann, Gameiro, Costa, F.Torres.

A mérkőzés szombaton 16:15-kor kezdődik, a Sport2 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.