Cikkek

Az utolsó fordulójához érkezett a Bajnokok Ligája 2017-18-as idényének csoportköre. A Chelsea csapatához látogatunk, ahol csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény ahhoz, hogy legyen esélyünk továbbjutni. Sajnos nem a saját kezünkben van a sorsunk, mert hiába is nyernénk Londonban, ha az azeri Qarabag nem csíp el legalább egy pontot a Roma otthonában, oda a továbbjutás.Tehát amellett, hogy győzünk a Stamford Brigde-en (az sem könnyű feladat...), szurkolhatunk az azerieknek is a pontszerzésért.

Sajnos eléggé elszúrtuk a csoportkör javát. Már Rómában is simán nyernünk kellett volna, megvoltak a lehetőségeink, de mindet kihagytuk. Aztán egy utolsó pillanatban bekapott góllal kikaptunk otthon a Chelsea-től, pedig ott is vezettünk, és 1-0 után lezárhattuk volna a meccset, ha kihasználjuk a helyzeteket. De a legnagyobb gond, hogy a Qarabag elleni két meccsen csak két pontot szereztünk. Mondani sem kellene...kihagytunk rengeteg helyzetet. Aztán jó játékkal legyőztük a Roma-t, így még van egy hangyányi esélyünk a továbbjutásra. Az EL már biztos, hiszen az azeriek már nem érhetnek be minket pontszámban. De persze a BL lenne az igazi, és ott is lenne a helyünk. Csak hát az a számtalan kihagyott helyzet...

Ez van, magunknak kerestük a bajt. Így nagy eséllyel továbbmegy helyettünk az a Roma, akit oda-vissza simán lejátszottunk. Csak hát a gólok kellene hogy beszéljenek...

Valószínű, hogy ha most játszanánk ezeket a meccseket, másképp alakulna minden. Hiszen visszatért a csapatba az élet, négy meccset nyertünk zsinórban, és végre gólokat lövünk. Ez a forma bizakodásra adhat okot a Chelsea ellen. És az a küzdőszellem is, amit a Sociedad ellen mutatott a gárda. Jó lenne valami csoda folytán továbbjutni, mert ez a csapat igenis a BL-be való!

Nem sokat pihenhet a gárda, hiszen a szombat délutáni meccs után, kedden ismét játszani kell. Juanfran kivételével mindenki a fedélzeten van, sajnos jobbhátvédünk sérülése még nem jött rendbe. Valószínű, hogy Simeone változtat a szombati kezdőn, Savic visszatérése elég valószínű. Kérdés, hogy az immár egészséges Vrsaljko kezd-e jobbhátvédként, vagy a már több meccse itt játszó Thomas. A középpályán a Gabi-Koke-Saúl trió kirobbanthatatlan, a negyedik játékos itt Carrasco lehet. Elöl Griezmann mellett Gameiro kezdhet, bár a francia szombati formája elég gyenge volt. A magas hazai védők ellen, talán Torres többet tudna tenni. 

Az Atlético 21 fős utazó kerete: Moyá, Oblak, Werner, Vrsaljko, Godín, Giménez, Savic, Lucas, Filipe Luís, Thomas, Gabi, Koke, Saúl, Gaitán, Carrasco, A.Fernández, Griezmann, Gameiro, F.Torres, Vietto, Correa.

A mérkőzés kedden 20:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.