Cikkek

Nagyszerű győzelmet aratott csapatunk Baszkföldön, fontos három pontot szerezve ezzel. Magabiztos győzelmet, annak ellenére, hogy az ellenfél 0-0-nál büntetőt hibázott, jobban mondva Oblak hárított, és ezzel tett igazságot, hiszen teljesen jogtalan tizenegyest kapott a Bilbao. Főleg a második játékrészben játszottunk meggyőzően, de szinte az egész meccs úgy alakult, ahogy mi szerettük volna.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Giménez, Godín, Savic, Filipe Luís (Lucas 79.) - Koke, Thomas, Saúl, Gaitán (Carrasco 60.) - Griezmann, Correa (Gabi 72.).

Furcsának tűnhet Cholo döntése, miszerint Giménez kezdett jobbhátvédként, de a meccs abszolút Simeone-t igazolta. Tudta, hogy a baszkok fő fegyvere a beadás, ezért kezdett a jól fejelő, de jobbhátvédként is hasznosan játszó uruguayi. 

Óvatos játék jellemezte az első húsz percet. Többnyire a hazaiaknál volt a labda, de helyzetek egyik kapu előtt sem alakultak ki. Fél óra elteltével átvettük az irányítást, és több helyzetet is kialakítottunk. A 35. percben Gaitán a bal kapufát találta telibe, majd két percre rá Griezmann nagy helyzetben az ötös sarkáról a kapust lőtte szét. A 40. percben a játékvezető vette át a főszerepet. Raúl Garcia kamuesésére óriási megdöbbenésre büntetőt adott. A visszajátszásokból is jól látható volt: Filipe Luís a labdát rúgta el, és egykori játékosunk hatalmas Oscar-alakítást vitt véghez. De szerencsére a kapuban Oblak állt, és az egyébként jól elvégzett büntetőt óriási bravúrral hárította! Így maradt a 0-0, hála Oblaknak, és a sorsnak, amiért igazságot tett!!!

A második félidőt nagyon jól kezdtük, láthatóan az történt a pályán, amit mi akartunk. Beszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé, és ahogy mondani szokták: érett a gól! Ami szerencsére meg is jött. Az 55. percben egy felívelést Koke vett át, Griezmann-hoz passzolt, aki zseniálisan adta vissza a labdát a továbbfutó spanyolnak. Koke szemben állt a kifutó kapussal, de okosan a középen üresen érkező Correa elé passzolt, aki az üres kapuba lőtt. Tetszetős akció volt, méltó befejezéssel!

A folytatásban is mi domináltunk, és csak a bíró újabb téves ítéletén múlt, hogy nem szereztünk gólt. Griezmann találatát les címén nem adta meg, pedig az ismétlésben is jól látszott, nem volt lesen a francia. Egy órányi játék után jött Carrasco, és tíz perc múlva meg is hálálta a bizalmat. A 73. percben egy bedobás (!) után Griezmann nagyszerűen emelt a keresztbefutó belga elé, aki zseniálisan vette át a labdát, majd szépen kilőtte a hosszúsarkot. Két gólos vezetés, eldőlni látszott a meccs. Főleg annak tudatában, amit eddig láttunk a második játékrészben a csapattól.

A második gól után sem tudott újítani a hazai csapat, csak ívelgették a kapunk elé a labdát, amit a jól fejelő védőink simán kibólintottak. Nagy helyzetet nem tudott kialakítani a Bilbao, és a beadásaikból sem alakult ki veszély. Ahogy telt az idő, úgy lettek türelmetlenebbek, és durvábbak a baszkok. Filipe Luíst le is kellett cserélni egy belépő után. A hosszabbítás legvégén még betaláltak a hazaiak, de a győzelmünket nem tudták veszélyeztetni. Így fontos három pontot zsebeltünk be egy olyan helyen, ahol nem sokan fognak pontot szerezni.

Ma igazi csapatként muzsikált a gárda, és ismét bebizonyosodott, hogy jobb csapatok ellen, mi is sokkal jobban tudunk játszani. A Bilbao beívelős, labdatartós játéka nagyon feküdt nekünk. Biztosak voltunk hátul, és középen is rengeteg labdát szerztünk, és játszottunk meg jól. A góljaink nagyszerű akciók végén születtek, zseniális passzokkal fúszerezve. Na és nálunk véd a világ legjobb kapusa, ezt se felejsük el! :)

Oblak újra hozta a meccset, kis túlzással egy védenivalója volt, de azt fogta is. Főleg úgy volt felemelő érzés, hogy jogtalan büntetőhöz jutott a Bilbao, így Oblak igazságot is tett! Giménez jól szerepelt jobbhátvédként, de a védelem többi tagja is jól játszott. A középpálya ma jól működött, ismét Thomas volt a csapat motorja, de Saúl és Koke is jó napot fogott ki, utóbbi gólpassza zseniális volt. Gaitán is jól mozgott, szemfülessége majdnem gólt eredményezett, de a kapufa kibabrált vele. Griezmann mindkét gólban főszerepet játszott, az elsőnél nagyszerű labdát adott Kokénak, a másodiknál maga adta a gólpasszt. Carrasco lendületet hozott a játékba, a gólja - főleg a labdaátvétel miatt - mestermunka volt.

Folytattuk tehát jó szereplésünket a Bilbao otthonában, hiszen a legutóbbi öt meccsünkből négyet megnyertünk, és egyszer ikszeltünk. A 2-1-es végeredmény (és a kihagyott hazai büntető) ellenére magabiztos győzelmet arattunk, egy jó erőkből álló ellenféllel szemben. Főleg a második játékrész nyerhette el az Atlético-szurkolók tetszését, mert a jó játék mellé gólok is párosultak.

Hétvégén újabb bajnoki, a nagy ellenfél Sevilla érkezik a Metropolitano-ba. Ha úgy játszunk szombaton délután mint ma, akkor ismét győzelemmel örvendeztet meg minket a csapat. Bízzunk benne, hogy így lesz!

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 biashead 2017-10-19 16:15 Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.