Cikkek

Diego Costa 2014 nyarán hagyta el az Atlético csapatát és 38 millió Euró fejében a londoni Chelsea FC csapatához szerződött. 3 szezon telt el azóta, a jelek pedig egyre világosabban mutatnak arra, hogy Costa ezúttal a kékektől szerződik a spanyol fővárosba.

DiegoCosta

Diego Costa-t egy Atlético szurkolónak aligha kell bemutatni, a brazil származású, spanyol válogatott csatár 134 meccsen 68 gólt és 22 asszisztot szerzett matracos színekben és főszerepet vállalt a 2013-2014-es szezonban a bajnokság megnyerésében. Távozása után a Premier League élcsapatában sem romlott a teljesítménye, 120 meccsen 58 góllal és 24 assziszttal segítette ki a Chelsea-t, ezalatt pedig piaci ára is folyamatosan növekedett (35 millió Euróról egészen 50 millió Euróra).

A 28 éves csatárnak idén januárban akadtak gondjai jelenlegi klubjával, mikor - elvileg - a klubvezetés és az edző Antonio Conte közölték vele, hogy nyáron kénytelen lesz új csapatot keresni. Costa és ügynöke ezt a szezon végén olyan formában közölték a sajtó felé, hogy Conte egy egyszerű SMS-el tudatta: Costa-ra nincs többé szüksége a londoniaknak. Akármi is volt a pontos történet, egy biztos: Costa nem lép többé pályára a Chelsea mezében, így az előszezonban sem készül a csapattal, jelenleg pedig Brazíliában tartózkodik.

Januárban, mikor ez a történet még gyerekcipőben járt, egy meg nem nevezett kínai klub kész volt 90 millió Eurót kifizetni a csatár játékjogáért, aki mindezt visszautasította, mondván ő csak az Atlético-ba hajlandó eligazolni. Costa ezt a kijelentését több interjúban is megerősítette az elmúlt hónapokban, most pedig az ügyvédje, Ricardo Cardoso is felszólalt a fejleményekkel kapcsolatban.

Mondandójának lényege az volt, hogy elítélte azt a bánásmódot amit a Chelsea Costa-val szemben tanusított, azonban rámutatott, hogy miden lehetőséget megragadnak, hogy Diego minél hamarabb Atlético játékosnak mondhassa magát, mert ez az egyetlen kívánsága, máshová nem igazolna. Ezt viszont a 2017 januárjáig tartó transzfertilalom természetesen hátráltatja.

A klub részéről Enrique Cerezo az elmúlt időben sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a híreket a volt játékossal kapcsolatban, Diego Simeone pedig az Audi Kupa sajtótájékoztatóján mondta el, hogy pontosan ismeri Diego Costa helyzetét, azonban még nem beszélhet a témáról részletesebben.

Mindenféle elkiabálás nélkül, a hivatalos nyilatkozatokat figyelembe véve napról napra egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy Costa januárban már Atlético mezben léphet pályára, így a titokzatosabb kérdések már csak azok lehetnek, hogy mekkora összeg fejében érkezik és januárig hol kaphat játéklehetőséget.

 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.