Cikkek

Sajnos igen kellemetlen problémába ütköztünk a Reall Madrid ellen vívott BL-mérkőzésünk előtt. A sérüléshullám a csapat minden részén végigsöpört, különösen igaz ez a jobb-bekk pozíciójára, ahonnan még az utolsó bevethető játékost, Giménezt is úgy látszik, elvesztettük.

Savic

Giménez és a csapat számára is a legrosszabb időben érkezett az uruguayi sérülése, hiszen az elmúlt 4-5 mérkőzésen kiválóan játszott a középpályán és hiba nélkül tudta pórolni Vrsaljko-t és Juanfran-t is a védelem jobb szélén. Ha viszont keddig nem sikerül őt bevethető formába hozni, Cholo-nak új megoldás után kell néznie.

Az egyik ilyen lehetőség lehet Lucas, aki bár sosem játszott a megüresedett poszton, eredetileg balhátvéd, így őt talán könnyebb lenne átszoktatni egy gyorstalpalóval a másik oldalra, mint egy teljesen posztidegen játékost. A francia fiatal tehetség, ha bár nem is minden mérkőzésen, de az elmúlt időben egyre több játéklehetőséget kap és megbecsülve azt, gyakorlatilag mindig jól teljesít.

Talán a legfurább ötlet lenne, ha Thomas-ra hárulna a feladat betöltése, bár a Las Palmas elleni 0-5-ös győzelemnél Giménez sérülése után ő töltötte be ezt a posztot, mitöbb, Correa szép passza után még gólt is szerzett. Ennek ellenére nem valószínű, hogy a ghánai középpályás egy sorral lejjebb szorulna.

Megtörténhet azonban, hogy vagy Lucas, vagy Saúl lesz Godín társa a védelem tengelyében, így a francia mellett/helyett Savić lehet a befutó a megüresedett pozícióra. Talán erre van a legnagyobb esély, hiszen a montenegrói korábbi csapatában, a Manchester Cityben több mérkőzésen is játszott jobb-bekk poszton, azonban ott sokat hibázott és emiatt sok kritika is érte.

Akárhogyan is dönt Simeone és stábja, valahogyan biztossá kell tenni a védelmet, hiszen a Real Madrid játéka alapvetően támadásra épül, így aktív védőmunkával kell számolni a részünkről. Legnagyobb esélyünk talán a kontráknál lehet, amihez viszont szükségünk lenne a két gyors és egészséges szélsővédőre.

Hozzászólások  

#1 pantic 2017-04-30 10:23
hát nem tudom, még gimenez sem volt elég rutinos azon a poszton, hogy helyezkedéssel kompenzálja a sebességkülönbséget, de saviccsal végképp tetű lassú lenne a joboldali védekezés. én saúlra szavaszok. gyors, erős, bírja a tempót 90 percig, labdaügyes.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.