Cikkek

Hazai rangadóval folytatódik csapatunk számára a LaLiga. Az idegenben mindig veszélyes Villarreal érkezik a Calderónba, de a dobogóhoz be kell gyűjtenünk ellenük is a három pontot.

Nehéz idegenbeli meccsen vagyunk túl, de a lényeg, hogy megszereztük a három pontot az Espanyol pályáján. Kicsit fáradtan, lassabban mozgott a csapat, de ez érthető is a keddi BL-meccs után. A gárda erejét mutatja, hogy mindezek ellenére győzni tudott egy otthonában mindig is erős csapat ellen. Az első félidő a felejthető kategóriába tartozott, a második már inkább kedvünkre való volt. Igaz, a gólunk után nagyon feljött az Espanyol, de a védekezésünk ismét nagyon jó volt. És megint itt van a nyakunkon egy nehéznek ígérkező meccs, mert a Villarreal vendégségben is képes jó játékra.

Kedd esti ellenfelünk 5. helyen áll a ligában, 57 ponttal. Az idegenbeli mutatójuk elég jó, mert négy vereség, és hat döntetlen mellett, hatszor győzni tudtak vendégként. Legtöbbször egy góllal, ez jelzi, hogy az ő védekezésük is tud stabil lenni. Valószínű, hogy a Calderónban nem rohannak fejvesztve előre, vissza fognak állni, de várni fogják a gyors kontrák lehetőségét. Ezeket kell majd megakadályoznunk. Van némi tartozásunk is velük szemben, hiszen ősszel, egy igen szerencsétlen meccsen 3-0-ra kikaptunk a Madrigalban. Immár két éve nem nyertünk ellenük, legutóbb Torres góljával győztünk szinte napra pontosan két éve. Az jó ómen lehet, hogy idén a közvetlen riválisok (Sevilla, Sociedad) elleni rangadókat könnyedén nyertük. Bízzunk benne, ezúttal is így lesz!

Jó hetet zártunk, hiszen továbbjutottunk a BL-ben, és győztünk idegenben az Espanyol ellen. Sorban jönnek a meccsek, és ez azért már meglátszott szombaton a csapaton. Most is csak két napot pihenhettünk, de ezen a szinten ezt a terhelést bírni kell. Fontos lesz begyűjteni a három pontot, ha a dobogó harmadik fokát meg akarjuk szerezni. 

Valószínű, hogy a stabil kezdőn nem nagyon változtat Simeone. Sajnos mindkét jobbhátvédünk sérült, de Giménez jól helyettesítette őket az Espanyol ellen. Esélyes, hogy a sárgák ellen is ő kap lehetőséget jobb oldali védőként. A szombati kezdőhöz képest egy helyen jósol a média változást, Torres helyett Gameiro kezdhet elöl. De Cholo szolgált már meglepetéssel (bár nem sokkal...), így csak kedden este lehetünk biztosak benne, hogy áll fel a kezdőnk.

Nehéz meccsnek ígérkezik, de hazai pályán csak a győzelem elfogadható. Újra csak a már elcsépelt tényt említhetjük: ha a csapat a valós tudását nyújtja, megnyerjük a meccset!

A mérkőzés kedden 21:30-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.