Cikkek

Szombaton délután madridi városi rangadó következik csapatunk számára. Jó formában várjuk a derbit, hiszen zsinórban öt meccset nyertünk meg a bajnokságban. Bár egy ilyen városi derbin bármi megtörténhet, akárhol is álljon a két csapat, és akármilyen formában is legyen ez előtt a mérkőzés előtt.

Elég tetemes hátrányt sikerült ledolgoznunk egy hónap alatt, hiszen kilenc pontos lemaradásunk volt a Sevillával szemben. Ezt nemcsak hogy ledolgoztuk, hanem mára már három pontos előnyünk van velük szemben. Ennek a megtartása a cél szombaton délután. 

Érdekes meccs kerekedhet ki ebből a derbiből. Hiszen a városi riválisnak nagy esélye van még a bajnoki címre, nekünk sajnos már kevés (bár a remény hal meg utoljára :) ). Azt nem mondhatnánk, hogy mi tét nélkül állhatunk ehhez a meccshez, de tény, hogy sok veszítenivalónk nincs, ez inkább a hazaiak vállát nyomhatja majd. Mert előrébb a tabellán nem sok esélyünk van már lépni, "hátulról" pedig maximum az a veszély fenyeget, hogy pontszámban utolérnek minket, persze csakis akkor, ha minden kedvezőtlenül alakul a számunkra (ne így legyen). Simeone kimondva is a BL-t részesíti előnyben, és jövő szerdán "ezügyben" igen kemény meccsünk jön. Fontos lesz természetesen ez a rangadó, mert Cholo nem lenne Cholo, ha nem akarná legyőzni a városi riválist. De a tét inkább most őket nyomhatja, és ezt biztosan kihasználná Simeone. 

Sajnos a sérültjeink nem jöttek rendbe, így újra csak foghíjas kerettel kell ennek a meccsnek is nekivágnunk. Tiago, Augusto, Vrsaljko, Gaitán, és Gameiro sem áll Simeone rendelkezésére. Ebből megint csak az következik, hogy nagyon rövid kispadunk lesz. Védőből nincs hiány, hiszen valószínűleg Giménez, és Lucas is a kispadon kap helyet, de ha középpályára, vagy a csatársorba akar Cholo cserélni, mindössze a gól ellen beoltott Correa jöhet be a padról. A kezdőnk nagy eséllyel a hétközi, Sociedad ellen látott csapat lesz: Oblak-Juanfran, Godín, Savic, Filipe Luís-Koke, Gabi, Saúl, Carrasco-Griezmann, Torres.

Az Atlético meccsre nevezett 19 fős kerete: Oblak, Moreira, Juanfran, Godín, Giménez, Savic, Lucas, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Carrasco, Thomas, Cerci, Keidi, Griezmann, Torres, Correa, Rober.

Fontos kérdés egy divatcsapat elleni fellépésünkkor a bíró személye. Ezt a derbit a baszk Bengoetxea fogja vezetni. Reméljük nem róla fog szólni a rangadó. Így elsőre nem tűnik rossz választásnak, de ugye ezt majd az idő dönti el. A Mallenco és Lahoz féléknél csak jobban fújhat! 

Ezen a meccsen valószínűleg a már jól bevált taktikánkat tudjuk majd alkalmazni, biztos védekezésből gyors kontrákat vezetni. Jó formában vagyunk, önbizalommal is el vagyunk látva. Egy nappal előbb játszottunk a hét közben mint az ellenfél, de ez nem jelent semmit, hiszen a városi rivális a legtöbb "sztárját" pihentette szerdán. Nálunk nem nagyon volt erre lehetőség, hiszen elég sok sérültünk van, így eléggé kényszerpályán mozog Simeone e téren. De ezzel a kerettel is megoldható lehet a szombati feladat. Eddig nem ez volt az ellenfelünk fő profilja, de mostanában sokkal többet veszélyeztetnek pontrúgásból, mint eddig szoktak. Ezek elhárítása nagyon fontos lesz, mert ha hozzuk a jó védekezésünket, akkor a pontrúgások előtérbe kerülnek a hazaiaknál. De ha van csapat, aki meg tudja oldani kapott gól nélkül, azok mi vagyunk.

Az előző idényben Griezmann góljával sikerült győznünk, gondolom senki sem bánná, ha megismétlődne ez az eredmény. Nagyon jól kell játszanunk ehhez, és sokkal jobban kell kihasználnunk a helyzeteinket, mint tettük azt kedden, a Sociedad ellen. Itt nem fog beleférni ha ennyi lehetőség kimarad, mert valószínű, hogy nem fogunk dúskálni nagy helyzetekben. Bízzunk benne, hogy jó játékkal sikerül győzedelmeskednünk!!!

A mérkőzés szombaton 16:15-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#2 szasz 2017-04-08 05:19
Szerintem Savic fog kezdeni.
Nem rég kezdtem el olvasni a Mester könyvét és ő elmondja benne, hogy ilyen esetekben ő elhiteti a játékossal, hogy képes felvenni az ellenfelével a versenyt, még akkor is ha ez nem teljesen igaz.
Bár az is előfordulhat, hogy inkább a "biztosra" megy és egy gyorsabb játékost rak be középre.
Idézet
#1 amfan 2017-04-07 14:31
Kíváncsi leszek, hogy dönt Cholo a védelem összeállításánál. Mert ugye a többi csapatrész a sérülések miatt adva van. A védelem is nagyrészt, hiszen Juanfran, Godín, és Filipe Luís helye tuti, viszont nem tudom Savic elég gyors-e ehhez a szombati feladathoz. Én lehet hogy Lucast tenném be inkább. Azért nem Giménezt, mert benne nagyon ott van a nagy hiba lehetősége.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.