Cikkek

1-1-re végződött a madridi derbi. Az utolsó percben sikerült egyenlítenünk, de ennek ellenére nekünk lehet inkább hiányérzetünk az otthagyott két pont miatt. A hazaiak végig fölényben futballoztak, de ez meddő fölény volt, komolyabb helyzetek (egy volt...) nélkül. Nekünk jóval több volt, sajnos csak a végén sikerült betalálnunk, köszönhetően a jól védő hazai kapusnak, és a VAR-nak, ami ismét (milyen meglepő...) a divatklubot segítette. Minden dícséretet megérdemelnek a játékosaink, akik végig hittek abban hogy van keresnivalónk, és végül csendre intették (bár olyan hangosak azért nem voltak :) ) a hazai publikumot. Megérdemeltnek mondható az egy pont, de lehetett volna ez három is...

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Savic, Witsel, Hermoso - Llorente, De Paul (Barrios 61.), Koke (Correa 68.), Saúl (Lino 61.), Riquelme (Molina 46.) - Morata (Depay 61.), Griezmann.

Az előre sejthető forgatókönyv szerint indult a meccs, a hazai csapat birtokolta többet a labdát, mi visszahúzódtunk a térfelünkre, és a gyors kontrákra vártunk. Egy ilyen után a 8. percben Griezmann ugratta ki Moratát, aki kissé kisodródva jobbal lőtt, de a kapus védeni tudott. A 20. percben bohózatba illő jelenetek végén talált be a hazai csapat. Egy előreívelt labdát Riquelme az ellenfélhez fejelt, aki passzolni szeretett volna, de Saúlról egy másik társhoz pattant a labda, az ő passza Kokéról vágódott előbbihez, aki kissé esetlenül a kapunkba kanalazta a labdát. Három gólpasszt adtunk egy támadáson belül... Nem fogott meg minket a gól, és kis híján három perc múlva egyenlíteni is tudtunk. Riquelme beadását Witsel csúsztatta nagyszerűen kapura, de a hazai kapus bravúrral védett. Az ezután következő szögletből Savic csúsztatott centikkel a jobb kapufa mellé. A 37. percben Llorente nagyszerű jobb oldali beadása Saúlt találta meg a tizenegyespontnál, aki oda fejel ahová akar, de nagy helyzetben mellé bólintott. Sajnos nem sikerült a szünetig egyenlíteni, pedig volt lehetőségünk rá...

A második félidő kitűnően kezdődhetett volna, ha Savic gólját megadja a már addig is elég indiszponáltan fújó játékvezető. Griezmann jobb oldali szögletét mesterien csúsztatta a hosszúba a montenegrói, de nagy döbbenetünkre les (!) címén érvénytelenítették a találatot. Indoklásul Saúl helyzetét nevezték meg, aki valóban a kapus előtt állt lesen, de semmi féle kontakt nem történt, és a kilátásban sem zavarta a hálóőrt. Egyszerűen a kapus hibázott, nem lépett ki a vonalról... Sajnos Saúl pozíciója jó indok volt a VAR-nak, hogy elvegyék a gólt. Kétségünk se legyen afelől, hogy ha ez a mi kapunk előtt történik, biztosan gólt ítél a spori! Sajnos kénytelenek voltunk túltenni magunkat az ismételt részrehajlás felett... A 66. percben volt a hazaiak első (!) komolyabb helyzete, egy gyors kontra után tisztán lőhetett a hazai játékos, de Oblak bravúrral védett. A 76. percben Correa szerzett labdát a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, majd a középen érkező Griezmannhoz passzolt. A francia kicsit túlfutott a labdán, így csak sarokkal tudta kapura tenni, ami így is eljutott volna a hálóba, ha a jól kimozduló kapusban nem akad el. A hazaiak már nagyon várták a meccs végét, de valljuk meg őszintén, nem érdemeltek volna három pontot! Erről a 93. percben tettünk is! :) Savic ívelt a tizenhatoson belülre, Depay emelkedett a legmagasabbra, és megcsúsztatta a labdát. Érkezett Llorente, és a tétovázó védők közt a léc alá fejelt! Ha kicsit későn is, de megjött a megérdemelt egyenlítő gól!

Fura egy meccs volt, nem szakadt meg nagyon egyik csapat sem. Mindkét oldalon a védelem "szenvedett hiányt", több sérült miatt kellett felforgatni ezt a csapatrészt itt is, ott is. Ahogyan "szaknyelven" szoktak fogalmazni, a küzdelem dominált. Abban pedig jók vagyunk, ahogy az látszott is a meccsen. Kevés helyzetet engedtünk az ellenfélnek, kár azért a nevetséges bekapott gólért. Sajnos a helyzetkihasználásunk nem volt pöpec, kimaradt jó pár nagy lehetőség. Akár igazságosnak is nevezhetnénk a döntetlent, de a helyzetek száma miatt nekünk lehet inkább hiányérzetünk. Talán bátrabb is lehetett volna a taktikánk, mert jól látszott, ha nyomást tudtunk helyezni rájuk hátul, sokszor bajban voltak. Valószínűleg Simeone a szerdára is gondolva rakta össze a kezdőt, mert egy kiváló formában lévő Reinildo, Barrios, vagy Depay így maradhatott ki. Reméljük a Bilbao ellen "kijön" majd ez a taktika! :)

Oblaknak egyszer kellett bravúrt bemutatnia, akkor megtette. A gólról nem tehetett. A védelmünk jól tette a dolgát, talán meglepően is jól. Az ellenfél góljánál voltak gondok, bár azt leginkább a középpályásaink hozták össze. Llorente az egyik legjobbunk volt ma, és nem csak a gólja miatt. Rengeteget dolgozott, jól játszotta be a jobb oldalt. De Paul sem játszott rosszul, bár tud ő ennél többet is. Koke szerencsétlen gólpasszt jegyzett, ezen kívül jól játszott. Sajnos Saúl igen rossz napot fogott ki... Szinte nem is volt jó megoldása, kihagyott egy nagy helyzetet, plusz "miatta" nem adták meg a gólunkat. Riquelme sem a legjobb meccsét játszotta, nem nagyon jöttek be a dolgai. Moratán látszott a sérülés miatt kihagyott idő, ennek ellenére nagyot küzdött. Griezmann ezen a meccsen is nagyot játszott, remek labdái voltak, és közel járt a gólhoz is. A cseréink sokat tettek hozzá a meccshez, főleg Barrios és Depay játszott jól, utóbbi gólpasszt jegyzett.

Meg kell említenünk a játékvezetést is... Azt már megszokhattuk, hogy a két divatbrigád ellen nem kapunk fair play vezetést. Most sem kellett csalódnunk, ezen a meccsen is voltak furcsa döntések. Ami itt sárga (már ha az volt egyáltalán...), ott persze nem. A mezőnyben rengeteg rossz ítélet, minden hazai kamuesés szabadrúgást ért. Az elvett gólunk is vicc-kategória. A hazaiak kétszer is büntetőt akartak kikényszeríteni a bíróból, de persze nem kaptak, mindkét esetben - kézilabdás nyelven - belemenés történt. Persze gondolom bőszen videóztak, hátha adható lehet bármelyik, de annyira nevetséges helyzetek voltak, hogy esély sem volt büntetőre. Szerencsére az egyenlítő gólunkat nem tudták elvenni! :)  

Majd a végső elszámolásnál kiderül, mennyit ér ez az egy pont. Az felemelő volt, hogy a meccs végén sikerült egyenlíteni, ezzel csendre inteni hetvenezer divatszurkolót, de lehet bennünk hiányérzet, mert ezt a mérkőzést hozhattuk is volna. De a volna ugye nem játszik, így meg kell elégednünk egy ponttal. Reméljük szerdán jobban játszunk majd, és jobb lesz a helyzetkihasználunk is! Azért elégedettek lehetünk ezzel az egy ponttal is... :)

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.