Cikkek

Megszereztük a nagyon fontos három pontot a Rayo ellen! Ezt most nem kiváló játékkal értük el, mint legutóbb a Valencia ellen, itt most nagyot kellett harcolni a győzelemért. Simeone szinte soha nem látott rotációt alkalmazott a csapaton, ami azért meglátszott a teljesítményen. Nagy erőbedobás kellett a vallecasiak ellen, akik a szerencsével sem álltak hadilábon. Végül egy utolsó perces Depay góllal megszereztük a megérdemelt három pontot!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Witsel, Hermoso, Reinildo - Llorente (De Paul 58.), Vermeeren (Molina 46.), Barrios, Saúl (Koke 69.), Riquelme (Lino 58.) - Correa (Griezmann 58.), Depay.

Bedobta tehát a mélyvízbe a 18 éves Vermeerent Cholo, így a középpályánk igencsak megfiatalodott vele, Riquelmével, és Barriossal. 

Óvatos játékot hozott a meccs eleje, inkább nálunk volt a labda, de a Rayo nem állt annyira vissza mint a Sevilla vagy a Valencia. Bár a felezővonal átlépése nekik is komoly akadályokba ütközött legtöbbször... Az első nagyobb lehetőség Depay előtt adódott, egy nagyszerű esernyő után ballal kevéssel lőtt a léc fölé tizenhatról. Pár perc múlva Correa törhetett egyedül kapura, de kissé kiszorított helyzetből, az ötös sarkáról a kapusba lőtt. A 28. percben ismét az argentín volt a főszereplő, Depay átadása után egyedül állt a kapussal szemben, csinált egy cselt kifelé, majd az üres kapu felé lőtt, de egy védőről kipattant a labda. A felvételeken jól látszott, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, nem is érthettük akkor miért videóznak olyan bőszen, mire előálltak egy lesállás cimkével... Többszöri ismétlés sem győzhetett meg minket arról, hogy valóban les volt-e, sőt... Olyasminek tűnt a dolog, hogy ha nem gól akkor jó, ha viszont gól, akkor les. Nem ez volt az első gondunk ma a VAR-ral... A 35. percben Riquelme végzett el szabadrúgást a bal oldalról, a beívelt labda Reinildot találta, aki két védő szorításában a kapu bal oldalába fejelt. Persze jött a videó, hátha ezt is el lehet venni... A mérkőzést közvetítő elfogult riporter rögtön kiszúrta, hogy Reinildo húzta a védő mezét, csak azt "véletlenül" elfelejtette észrevenni, hogy a mozambiki mezét is húzták rendesen. Valószínűleg a VAR-szobában is ez miatt hoztak salamoni döntést, és helybenhagyták a játékvezető pályán hozott döntését. Sajnos nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert hét perc múlva a Rayo egyetlen valamirevaló helyzetéből gól született... Egy jobb oldali beadás bántóan egyedül találta az ellenfél csatárát, aki köszönte a lehetőséget, és kilőtte a bal alsót. Így döntetlennel vonulhattunk szünetre...

A második játékrész nem volt ennyire eseménydús, leginkább a küzdelem dominált. Két hajmeresztő hiba miatt lehettünk bosszúsak, az immár pályán lévő De Paul és Griezmann is elpasszolt ártatlan helyzetben egy labdát, amiből majdnem nagy baj lett. A 63. percben Griezmann nagy helyzetben az oldalhálóba bombázott. Nem sokkal később Barrios remek labdát tálalt Depay elé, aki szép gólt lőtt, de megint jött a VAR, és les címén elvették a találatot. Ismét nem kaptunk meggyőző képeket arról, hogy valóban les volt... Már az utolsó percben jártunk, amikor egy felívelt labdát Griezmann fejelt le Molinának, aki visszajátszott a franciához, Griezmann pedig ballal a kapu elé lőtt, Depay két védőt is megelőzve érkezett az ötösön, és ballal a bal alsóba passzolt. A kapus még beleért a labdába, de olyan közelről jött a lövés, hogy nem tudott menteni. A gólunk után a Rayo mindent egy lapra feltéve támadott, közel is jártak az egyenlítéshez, de Witsel remekül mentett. Így maradt a 2-1, megérdemelt sikert arattunk!

Nem volt könnyű dolgunk, mert a Rayo nagyon megnehezítette a dolgunkat. Szívósan védekeztek, és tudtak gyors kontrákat is vezetni. Ez a vonalvédekezés rengeteg lest "eredményezett", pedig a védők közé tett labdákkal sokkal többre is mehettünk volna. Vagy a támadók maradtak lesen, vagy az indítás késett egy ütemet, nagyon nem találtuk a ritmust. Azért csak sikerült feltörni a falat, és Depay remek ütemérzékének köszönhetően megnyertük a meccset. A mai nap a VAR-ral is meggyűlt a bajunk, egyik ítéletnél sem lehettünk biztosak abban, hogy jó döntés született. Két gólt is számon kérhetünk a játékvezetőn, nem is alaptalanul... 

Oblaknak szinte semmi dolga nem volt. A védelmünk sem vétett nagy hibát, bár az ellenfél góljánál Hermoso felelőssége felvetődhet. Witsel viszont a meccs végi mentésével sokat tett a győzelemért. Reinildo gólt szerzett, emelett átjátszhatatlan volt. Középen az első félidőben voltak bizonytalanságok, betudhatjuk ezt a fiatalságnak is. :) Vermeeren debütálása felemásra sikerült, pár bizonytalanság mellett azért megmutatta miért látott benne fantáziát a vezetőség. Még csak 18 éves, biztosan sokat fejlődik még! Barrios talán a mezőny legjobbja volt, rengeteg munka mellett parádés cselei, passzai voltak. Saúl elég észrevehetetlen volt. Riquelme gólpasszt adott, végig jól nyomta a bal oldalon. Correa sajnos nincs jó formában... Depay volt Barrios mellett a legjobbunk, nagyszerű megmozdulások mellett győztes gólt szerzett. A cserék felemás teljesítményt nyújtottak, a győztes gólban Griezmann és Molina is benne voltak, de emelett nem sokat tettek le az asztalra. De Paul egy nagy hibával kezdett, de utána már elővette a jó formáját. Lino jól játszotta be a bal oldalt. Koke biztonságot adott a középpályának. 

Ez a meccs egy volt a sok közül, amit komoly sorozatterhelés mellett játszottunk. A spanyol-kupa miatt szerda-szombat ritmusban nyomjuk a meccseket, így nagy szükség van a rotációra. Simeone alkalmazza is, tőle elég szokatlan módon. De eddig elég jól osztja be a csapat erejét, és szerencsére jönnek az eredmények is. Ezután még keményebb "részek" jönnek, kezdve vasárnap a kisebbik madridi gárda elleni derbivel. :) Aztán spanyol-kupa, bajnokság, és bekapcsolódik a BL is. Szóval lesz munka bőven, de reméljük a csapatunk állni fogja a sarat, és ha máshogy nem is, de a ma látott harcos sikerrel mindig szolgálnak majd!

Aúpa Atléti!!!  

Hozzászólások  

#1 amfan 2024-02-01 15:20
Hihetetlen, hogy Matúz Krisztiánon kívül egy riporter sem képes fair play módon közvetíteni. Ez a mai is baromira tájékozatlan, és elfogult volt. A sport1-es is legutóbb brutál szar volt, az a dartsos fickó volt mondjuk a legalja, de ez a mai sem volt semmi. Biztos bántja őket a jó szereplésünk, hogy beteszünk a gány divatcsapatoknak. Remélem jó sokáig csalódást okozunk majd nekik! :lol:
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.