Cikkek

A legjobb négy között vagyunk a spanyol-kupában! Nem volt könnyű menet, mert a vendég Sevilla komoly betonbunkerrel érkezett a Metropolitanoba, de végül Depay találatával elértük a célunkat. 

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Witsel, Giménez, Hermoso - Molina (Llorente 56.), De Paul, Koke, Saúl (Barrios 56.), Lino - Griezmann (Correa 66.), Morata (Depay 66.).

Hamar világossá vált, hogy ez nem lesz gólzáporos mérkőzés, a vendégek teljesen visszahúzódtak a térfelükre, és foggal-körömmel védekeztek. Mi türelmesen passzolgattunk, és kerestük a réseket a védelmen, amit eleinte nem nagyon találtunk. A kapuk nem forogtak veszélyben, hiába volt nyomasztóan nagy a labdabirtoklásunk, komoly helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Az ellenfél csak elvétve jutott át a félpályán, nem jelentett veszélyt Oblak kapujára. A 26. percben egy Griezmann-Molina kényszerítő után büntetőhöz jutottunk. A labda mögé a francia állt, de a lövés pillanatában elcsúszott, így a labda a lelátóra szállt. Mikor hibázzon ilyen komikusan Griezmann, ha nem az idény egyik legfontosabb meccsén... Sajnos megtörtént, de tovább kellett lépni. Az első játékrészben komolyabb esemény nem történt.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, mi birtokoltuk a labdát, az ellenfél pedig visszaállt a bunkerébe. Viszont már jöttek a helyzetek is, mindjárt Griezmann előtt adódott egy lehetőség, De Paul passzát ollózva próbálta kapura tenni, de pár centivel a léc felett szállt el a labda. Ezután Lino ültette be a hintába a védőjét, de a ballábas lövését védte a kapus. Jöttek a gólok is, de sajnos mindkettő lesről... Előbb Griezmann vágott gyönyörű gólt ballal, majd Depay lőtt nagyszerűen a hosszúba, kár hogy egyik találat sem volt érvényes. De már nagyon közel jártunk... A 79. percben pedig jött a szabályos gól! Llorente passzolt Correához a jobb oldalon, az argentín egy szép csellel átjutott a védőjén, majd középre passzolt, ahol az ötösön érkező Depay a hálóba pöckölte a labdát. Végre megvolt a megérdemelt vezetés! A gól után próbált felpörögni a Sevilla, volt is helyzetük egy szöglet után, de szerencsére az kimaradt. Ezután Koke becsúszása kellett ahhoz, hogy ne kerüljön 100%-os ziccerbe az ellenfél. Már a hosszabbításban jártunk, amikor Barrios úgy döntött, ad még egy esélyt az andalúzoknak. A félpályától érthetetlen módon visszafelé kezdte vezetni a labdát, többször passzolhatott volna, vagy az oldalvonalon kívülre küldhette volna a labdát, de ő csak vezette hártafelé, egészen a tizenhatosunkig. Ott már passzolt volna, de lefülelték az átadást, és kapura törtek. Már a tizenhatoson belül járt az ellenfél csatára, amikor Barrios becsúszva elpöckölte a labdát előle. Elsőre totál büntetőnek tűnt a dolog, de az ismétléseken jól látszott, hogy a labdát érte először felelőtlen fiatal játékosunk. Erről a játékvezető is megbizonyosodhatott amikor megnézte a VAR felvételét, így nem kapott büntetőt a Sevilla. Megúsztuk, de reméljük ebből tanulni fog Barrios, aki egy egész meccs komoly munkáját tette tönkre kis híján a felelőtlen tettével. Ezzel véget is ért a meccs, továbbjutottunk!

Nem kis meló volt megnyerni ezt a meccset! Nehéz egy olyen ellenféllel játszani, aki nem akar játszani... A Sevillának esze ágában sem volt, védekezni annál inkább. Ezt sokáig jól is csinálták, de szerencsére sikerült áttörnünk a betonfalat! Teljesen megérdemelten jutottunk a négy közé!

Oblaknak semmi dolga nem volt ma, talán ha egyszer kaput talált az ellenfél. A védelmünk ma stabil volt, bár nem nagyon állította komoly feladat elé a Sevilla. Középen sokat melóztunk, élen Kokéval, akinek a becsúszása-mentése nagyon kellett a sikerhez. Elöl ezúttal "néma" maradt a Griezmann-Morata duó, a franciát mintha megátkozták volna, nagyon nem volt szerencséje, pedig több gólt is szerezhetett volna, közte ugye a büntető... Most a cserék hozták a meccset, Correa nagyszerű passzát a jókor érkező Depay váltotta gólra. 

Megint tettünk egy lépést a nagy célunk, a kupagyőzelem felé. Az előző körben talán a legnehezebb rivális ellen harcoltuk ki a továbbjutást, ezúttal pedig egy játszani nem akaró, foggal-körömmel védekező ellenféllel szemben sem volt könnyebb dolgunk. De mindkétszer mi jöttünk ki győztesen a harcból, és reméljük végül elérjük a célunkat! 

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 amfan 2024-01-27 13:37
Hú azt hittem hülyét kapok, amikor Barrios elindult visszafelé a labdával... Nem is értettem mi a fene járhatott a fejében? Látszott hogy baj lesz belőle, kurva mákunk volt hogy a labdát érte először. Remélem tanul ebből! Egyébként totál egyértelmű volt a meccs, kár hogy nem tömtük ki jobban őket. Rohadt lófejramos fasz megint hozta magát, hihetetlen mennyire undorító ez az alak. Bírtam mekkora bőrt kapott Correától a gólunk előtt. :lol: Remélem meglesz a döntő, jó lenne megnyerni a kupát!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.