Cikkek

Fontos három pontot szereztünk a Granada ellen! Ez így mind szép és jó, de a mutatott játék és hozzáállás már nem annyira. Eléggé felforgatott csapattal léptünk pályára, több stabil kezdő is csak a kispadon foglalt helyet. Persze érthető volt a spórolás, hiszen csütörtökön nagyon fontos spanyol-kupa meccset fogunk játszani. De ezt a Granadát (még csak véletlenül sem lebecsülve őket) még ezzel a csapattal is simán kellett volna verni. Ehhez képest az első félidő kuka, szinte teljesen értékelhetetlen volt. A második játékrész már nézhetőbb volt, talán a stabil kezdők pályára lépésének is köszönhetően. Mindegy is, megvan a győzelem, ami nagyon fontos volt abból a szempontból, hogy nem szakadtunk le az élmezőnytől. Reméljük megérte a spórolás, és a csütörtöki kupameccsen tovább fogunk jutni!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Savic, Witsel, Hermoso - Molina, Llorente (De Paul 46.), Barrios (Giménez 80.), Saúl (Koke 76.), Riquelme (Lino 46.) - Griezmann, Morata (Correa 76.).

Az első félidőről nagyon nem lehet írni említésre méltó eseményt, szinte semmi sem történt. Játszottuk a "szokásos" visszafogott játékunkat, amit akkor teszünk, ha egy fontosabb cél lebeg a szemünk előtt, mint az adott meccs. Ez jelen esetben a csütörtöki Sevilla elleni spanyol-kupa meccs volt. Sokszor visszaütött már ez a taktika, mert az ellenfél nem szokta értékelni a hozzáállásunkat. Ezúttal nem fáztunk rá, gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészre érkezett De Paul és Lino, ezzel a középpályánk stabilabbá, és gyorsabbá is vált. A gól sem váratott magára sokáig, az 54. percben Griezmann ívelt a kapu elé jobbról, középen érkezett Morata, és szép mozdulattal a jobb alsóba fejelt. Sokáig videózták a találatot, mert Morata igencsak lesgyanús helyzetből szerzett gólt. Többszöri videózás után is úgy tűnt, les előzte meg a gólunkat, de végül megadták, így megvolt a vezetés. Pár perc múlva szinte teljesen lemásoltuk a gólunkat, csak ezúttal Molina ívelt a kapu elé jobbról, és Saúl fejelt gólt. Ezt a találatot viszont elvették les címén, pedig ez inkább tűnt szabályosnak mint Morata gólja... Mindegy, pedig jó lett volna két góllal vezetni, tudva hogy az 1-0-s meccseink vége milyen szokott lenni. Hát sajnos ez is olyan lett... A 77. percben volt az első nagyobb helyzete a hazaiaknak, Witselnek kellett mentenie a gólvonalról, az ismétlés pedig centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett. A 87. percben ismét eldönthettük volna a meccset, de Griezmann lövése kijött a kapufáról, Correa pedig a kipattanót - 100%-os ziccerben...- a kapusba bombázta. Nem sok hiányzott hogy ez is megbosszulja magát... Előbb Giménez borzolta a kedélyeket egy esetlen mozdulattal, sután fejelt bele egy labdába, ami a kezét is érintve pattant szögletre. Ha ezért büntetőt kap a Granada, nem szólhattunk volna egy szót sem, de vétlen kezezésnek találták a VAR-szobában. A 95. percben ismét játszottunk a tűzzel, Oblaknak kellett nagy bravúrral védenie egy lövést. Maradt az 1-0, elvittük a három pontot Granadából. De megint öregedtünk jó pár évet az utolsó tíz perc miatt...

Már talán említeni sem kell, de megint beleléptünk ugyanabba a folyóba. Ezúttal szerencsénk volt, és meg tudtuk tartani az előnyt, de igencsak rezgett a léc. Nem tanulunk sosem úgy látszik...

Kiemelni ezúttal nem nagyon lehet senkit, de Oblak védése (az egyetlen a meccsen...) nagyon fontos volt. A védelmünk az utolsó tíz perc kivételével jól működött, bár Savicnak volt pár "érdekes" megoldása. Középen inkább a második félidőben voltunk jobbak, itt Molina volt a gyenge láncszem, igen rosszul játszott. Elöl Morata és Griezmann ezúttal is összehozott egy gólt, ami végül is elég volt a győzelemhez. Feltűnő még Correa gyenge formája, lehet hogy megzavarták az esetleges távozásával kapcsolatos dolgok. 

Megvan a három pont, most már teljes mellszélességgel a csütörtöki kupameccsel foglalkozhatunk. Ezt a mérkőzést pedig gyorsan felejtsük el... Bízzunk benne hogy megérte a spórolás, és tovább fogunk jutni a Sevilla ellen! 

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.