Cikkek

Győzelemmel zárta csapatunk a 2023-as esztendőt! A 4. fordulóból elhalasztott Sevilla elleni meccset pótoltuk, és létfontosságú volt hogy nyerjünk, mert ha nem, akkor igen komoly hátrányba kerültünk volna az élen álló gárdákkal szemben. Így hogy három pontot szereztünk, még életben tartottuk az esélyt a bajnoki címet illetően. Nem volt könnyű dolgunk, de most is leginkább saját magunknak voltunk ellenfelei, hiszen ismét összehoztunk egy ostoba piroslapot, megnehezítve az életünket. De nagyot harcolt a csapat, és emberhátrányban is inkább bennünk volt a gól mint az ellenfelünkben, de végül is Llorente második félidő elején szerzett góljával nyertük meg a mérkőzést. Így győzelemmel búcsúztunk az évtől, és reméljük jövőre szép eredményeket fogunk elérni!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Giménez, Witsel, Azpilicueta - Molina (Llorente 46.), De Paul, Koke (Söyüncü 66.), Riquelme (Correa 46.), Lino - Morata (Saúl 55.), Griezmann (Reinildo 73.).

Ahogy az várható volt, mi irányítottuk a találkozót, leginkább nálunk volt a labda, és biztosan járattuk az ellenfél térfelén. Próbáltuk a két szélen megbontani a betömörülő védelmet, de nem sok sikerrel. Elég sokat erőltettük középen a játékot, de ott szinte semmi esélyünk sem volt. A vendégek próbálkoztak kontrákkal, igen csekély sikerrel. Mindössze egyszer kellett Oblaknak védenie, egy gyenge fejest gond nélkül hárított. Morata járt a legközelebb a gólhoz, De Paul mesteri labdával ugratta ki, de a kicsúszó kapust sikerült csak eltalálni. Próbálkoztunk átlövéssel is, Griezmann kevés híján be is talált. Közben ment az adok-kapok, volt pár kemény belépő. A mai játékvezető sem volt a helyzete magaslatán, csakúgy mint a keddi spori. Ez a szereplési kényszer amúgy is a spanyol játékvezetők sajátja, és sajnos van aki túl is tolja közülük, ebből kaptunk ízelítőt a héten kétszer is. A pályán közben sok minden nem történt, így egy elég eseménytelen félidő után vonulhattunk szünetre.

A második játékrészre nem jött ki a szürkén játszó Molina, és az igen sok labdát eladó Riquelme, helyettük Correa és Llorente érkezett. Utóbbi cseréje döntőnek bizonyult... Egy perc sem telt el a kezdés után, amikor Llorente kapott remek indítást a jobbszélen, betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt, de egy védőről visszapattant elé a labda, amit a kapus alatt a hálóba lőtt. Megérdemelt volt a vezetés, sokat tettünk érte. A bekapott gól után összeszedte magát a Sevilla, egyre többször értek fel a kapunk elé, de szerencsére kevés sikerrel. Próbáltuk kihasználni a vendégvédelem fellazulását, de nem sikerült gólt szerezni. Ebben sajnos néha elég pokróc megmozdulásokkal akadályoztak meg minket az andalúzok. Főleg Correa szenvedett el több kemény belépőt. Sajnos nálunk is volt egy ilyen, és az egyből pirosat ért... A 70. percben egy teljesen ártalmatlan helyzetben, a félpályánál Söyüncü lépett oda az ellenfélnek, és olyan szerencsétlenül találta el, hogy videózás után rögtön kiállították. Igen nagy ostobaságot követett el a török, és emiatt nehéz 20-25 percre számíthattunk. Bár kedden hozzászokhattunk már az emberhátrányos játékhoz, de ezúttal reméltük, hogy megtartjuk a nehezen megszerzett vezetést. Az ellenfél a kapott előny tudatában nagy offenzívába kezdett, és félő volt, hogy úgy járhatunk mint a Getafe ellen. De a csapat hősiesen kitartott, és nem adott sok esélyt a vendégek támadóinak. Nem is kellett Oblaknak nagy bravúrt bemutatnia, a legnagyobb lehetősége a Sevillának egy védőn felpattanó, kis híján a hosszúba behulló beadás volt. De azt megúsztuk, és szerencsére több komoly lehetőséget nem is adtunk a vendégeknek. Nekünk volt annál több, főleg Llorente helyzete volt igen nagy, de egy az egyben a kapusba lőtt. Meg tudtuk őrizni az egygólos előnyt, így sikerült győzelemmel zárnunk a 2023-as évet. 

Nagyon fontos volt hogy itthon tartsuk a három pontot, mert ha ez nem sikerült volna, igen komoly hátrányba kerültünk volna az élen állóktól. Mondjuk a hét pont sem kevés, de sokkal jobb, mint a kilenc! :) Ki kell emelni ismét a csapat küzdenitudását, mert a keddi meccshez hasonlóan újra nagyot küzdöttek emberhátrányban. Látszott hogy küzdünk önmagunkkal, de ezúttal sikerült győzni. Meg kell még említeni az igen gyenge játékvezetést, és a közvetítés milyenségét, vagyis inkább azt, hogy nem volt közvetítés. Mint kiderült, a havazás komoly gondokat okozott az antennáknál, ezért nem láthattuk csapatunk győzelmét. 

Oblaknak nem sok dolga volt, bravúrra ezúttal nem volt szüksége. A védelmünk ezúttal jól muzsikált, főleg Azpilicueta játszott kiemelkedően. Középen De Paul volt a csapat legjobbja, illetve a csereként pályára lépő Llorente. Elöl ma nem tündököltek a csatárok, főleg Griezmann volt görcsös, lehet hogy ez a "gólverseny" Aragones gólcsúcsáért kicsit megfogta. A cserék nagyon jól, illetve igen rosszul sikerültek. Llorente győztes gólt szerzett, viszont Söyüncü 4 (!) perc után pirosat kapott. Szegény Correa pedig reméljük megúszta komolyabb sérülés nélkül...

Sikerrel zártuk az évet, és ez a csapat utóbbi meccseken látott formáját tekintve igen jó eredmény. Kedden komoly bírói segítséggel tudott a Getafe elvinni tőlünk egy pontot, ez ma nem jött össze a sporinak. :) Jó volt látni ma a csapat játékát, bár nem tündököltünk, de így is biztosan játszottunk. Jól reagáltunk az emberhátrányra is, megérdemelt a sikerünk. Ami még kiemelendő, az Reinildo visszatérése, rá nagyon nagy szükségünk lesz jövőre. Örüljünk a sikernek, és reméljük hasonlóan folytatjuk az újévet is!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.