Cikkek

Nagyon régen kellett bírózni egy meccsünk után, de ezúttal sajnos ezt kell tenni. Már a Bilbao ellen sem volt minden "rendben", véleményes büntető, határeset lesgól a baszkok neve mellett, de az kismiska volt a mai mérkőzéshez képest. Ez a Munuera nevű féregnyúlvány már nem először (és gyanítom sajnos nem utoljára...) keseríti meg az életünket. Ezúttal is durván belenyúlt a meccsbe, jórészt neki köszönhető hogy a Getafe megúszta vereség nélkül, és ponttal távozott a Metropolitanoból. Na meg persze Savicnak, aki több magaslabdát is feldobott a bírónak, aki naná hogy élt is vele. Ki kell emelni viszont a csapat küzdenitudását, mert tíz emberrel, nem kis ellenszélben is nagyot játszott, és közel járt a bravúros győzelemhez. Sajnos nem jött össze a siker, és bosszankodhatunk is amiatt, hogy a szép hazai győzelemsorozatunk ilyen körülmények közt, és egy ilyen ellenszenves rivális ellen szakadt meg.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Savic, Witsel, Hermoso - Llorente (Molina 81.), De Paul (Morata 57.), Koke, Lino (Saúl 81.), Riquelme - Depay (Azpilicueta 40.), Griezmann.

Még a fenti szösszenet margójára egy érdekesség: valaki nagyon szeretheti "odafent" ezt a Getafét, hiszen múlt szombaton a Sevilla elleni meccsükön két igencsak véleményes büntetőt kaptak meg - mit tesz Isten - kezezés miatt... Hát ma sem kellett csalódniuk a "fentiekben"...

Úgy indult a meccs ahogy az várható volt, mi birtokoltuk többet a labdát, és biztosan járattuk. Az ellenfél próbált letámadni, néha egészen a tizenhatosunk előtt, de ezeket a kísérleteket mindig ki tudtuk játszani. Már a 9. percben közel álltunk a gólhoz, Riquelme lőtt felsőlécet a tizenhatos jobb sarkától. Tovább nyomtuk a vendégeket, Griezmann és Depay révén volt helyzetünk is, de ezek kimaradtak. Ami feltűnő volt, az a Getafe játékosok pokróc játéka. Főleg a 7-es számú ámokfutó volt kirívóan durva, De Paul bokájára is aljas módon rátartott, az egyértelmű piroslap elmaradt. És ennek nagy jelentősége volt a meccs alakulására... Mert ugyanez a paprikajancsi a 38. percben eljátszotta a nagyhalált, egy Saviccsal való összeütközésnél. A játékvezető le is csapta a montenegrói által feldobott magaslabdát, és második sárgával kiálította. Savic igen nagy ostobaságot követett el, nem szabadott volna így odalépni, hiszen ismerjük ezt a bírót, és az ellenfél Oscar-díjasát is. Egy piros elmaradt odaát, egyet adott nekünk, és már kész is volt a Getafe számára kedvező forgatókönyv. De azt nem vette számításba a drága spori, hogy mi is a pályán vagyunk, és fittyet hányunk a forgatókönyvére! A 44. percben Llorente indította a jobb oldalon Riquelmét, aki nagyszerűen centerezett, középen érkezett Griezmann, és az ötösről a kapuba lőtt! Nem így tervezték "odafenn"... :) Megérdemelt vezetéssel vonulhattunk szünetre.

A második játékrésznek persze teljesen más képe volt, mint az elsőnek. Az ajándékba kapott emberelőnnyel könnyebb dolga volt a Getafénak. Mi visszahúzódzunk a kapunk elé, és vártuk a kontrák lehetőségét. Az 53. percben az emberelőnyben lévő ellenfél még a szerencsétől is kapott segítséget, a bírón kívül. Egy jobb oldali lövést Oblak középre tudott csak öklözni, pont az ellenfél fejére, akinek csak az üres kapuba kellett bólintani. De nem szegte kedvünket a bekapott gól, és emberhátrányban is a győzelemért küzdöttünk. A 63. percben Llorente etette meg a védőjét a jobb oldalon, középre ívelt, ahol érkezett Morata, és a kapuba fejelt. A 68. percben egy szabadrúgást a kapu elé íveltünk, ahol Hermosot nemes egyszerűséggel leütötte a védője a tizenhatoson belül. A jogos büntetőt megkaptuk, viszont a jogos piroslapot nem kapta meg az ellenfél. Újabb komoly bírói hiba... A tizenegyest Griezmann bevágta, így két gólos előnnyel akár meg is nyugodhattunk volna, de a mázlista ellenfél ismét "lecsapott". A 87. percben egy igencsak gyenge lövés Griezmannon megpattant, így Oblak nem tudott hárítani. Nyomott a Getafe, de hősiesen védekeztünk, így ismét a játékvezető lépett színre. Egy jobb oldali beadás Riquelmét találta telibe, a videózás után büntetőt adott a kedves spori. Érdekes ítélet, kb 50 centiről bombázták Riquelmébe a labdát. Ha ez egy divatcsapat ellen történik, esélyes hogy továbbot int... A büntetőt persze berúgták a vendégek, így el tudtak vinni egy pontot a Metropolitanoból. 

Szégyellheti magát a bíró, mert ez amit ma itt nyújtott, a nullával volt egyenlő. Látványosan kedvezett a Getafénak, két piroslapot úsztak meg a vendégek, plusz Savic piroslapja igencsak véleményes volt. Nagy köszönettel tartozik a vendégcsapat Fortunának is, hiszen mindegyik góljuknál komoly mázlijuk volt. Ezt a két faktort már nem bírtuk el, bármilyen hősiesen is játszottunk tíz emberrel...

Nagy dícséretet érdemel a csapat, hiszen nagyot küzdöttek a körülmények ellenére. Az komoly hőstett lett volna, ha ekkora ellenszélben győzni tudunk, közel is jártunk ehhez, de sajnos nem sikerült. Két pont elúszott, és valószínűleg nagyon fog hiányozni a bajnoki címért folytatott versenyben. A szombati Sevilla elleni meccs így létfontosságú lett, csak a győzelem elfogadható! Reméljük fair play bíráskodást kapunk, és nem olyan részrehajlót, mint ma!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.