Cikkek

Takaréklángon égve is győzelmet arattunk a Mallorca ellen! Nehezen törtük fel az ellenfél betonbunkerét, de ez a hetek óta szenzációs formában játszó Griezmann góljával végül sikerült. Végig nagy fölényben játszottunk, a győzelmünket nem fenyegette veszély. Ezzel a sikerrel megerősítettük a helyünket a dobogón, és közel járunk ahhoz, hogy elfoglaljuk megérdemelt helyünket a tabella élén! :)

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Azpilicueta (Giménez 82.), Witsel, Hermoso - Llorente, Correa (Riquelme 63.), Koke (De Paul 63.), Barrios, Lino (Saúl 71.) - Griezmann, Morata (Depay 82.).

Végre szinte teljes kerettel vághatott neki Simeone a mérkőzésnek, Lemar kivételével mindenki hadrafogható volt. Hosszú idő után Reinildo és Depay legalább már a padon helyet foglalhatott. A dél-amerikai különítményt (De Paul, Molina, Giménez) pihentetés céljából szintén ide nevezte Cholo. 

Lendületesen kezdett a csapat, beszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé. Az egyből látszott, a Mallorca rombolni jött, nem játszani. Beálltak a tizenhatosuk környékére, és foggal-körömmel védték az egy pontjukat. Ez a taktika hamar borulhatott volna, de Lino nagyszerű szólója és beadása után, Correa nagy helyzetből a kapu fölé lőtt az 5. percben. Ahogy telt az idő, egyre nagyobb lett a fölényünk, a vendégek a félpályán sem nagyon tudtak átjönni. A 33. percben egy szöglet után Hermoso fejelt a kapu mellé-fölé, majd hevesen reklamált a játékvezetőnél. A visszajátszásból jól látszott, hogy a védő belekapaszkodott és lerántotta, ez bizony büntetőt kellett volna hogy érjen. Komolyabb lehetőség nem adódott már ebben a játékrészben, hiába is játszottunk nagy fölényben.

A második félidő elején is akadt egy nagy helyzetünk, a 48. percben Azpilicueta ívelt a kapu elé, Morata az ötösről fejelt, a kapus bravúrral védeni tudott. Az 54. percben maradt ki a találkozó legnagyobb helyzete: ismét Lino robogott el a bal szélen, nagyszerűen passzolt vissza az alapvonalról Moratához, aki hatalmas helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt. Három perccel később újra Morata volt a főszereplő, a tizenhatos bal sarkáról tüzelt kapura, a labda centikkel suhant el a bal felső sarok mellett. Megint három perc telt el, Azpilicueta nagy passzt adott a középen érkező Correának, az argentín pár centivel lőtt a bal kapufa mellé. A 64. percben végre megtört a jég! Riquelme passzolt vissza Hermosohoz, aki nagyszerűen ívelt a kapu elé, a tizenegyespontnál érkezett Griezmann, és a védőjét megelőzve nagy gólt fejelt a jobb felső pipába. Nagyon megérdemeltük már ezt a gólt! A 80. percben az egyetlen vendég-kapuralövést védte Oblak. Volt még a vendégeknek egy lehetősége, egyedül tört a kapura a csatár, de csúnyán mellé gurított, a visszajátszáson láthattuk, hogy mindezt lesről tette. Még a hosszabbításban Depay lőtt kevéssel a kapu mellé, ezzel lezárva a meccset. Maradt az 1-0, nehéz szülés volt, de behúztuk!

Újabb fontos három ponttal gazdagodtunk. Nem ment könnyen, mert az ellenfél mindent megtett hogy elrontsa a játékunkat, és ezzel az esténket, de szerencsére ez nem sikerült nekik. Végre be tudjuk húzni az ilyen meccseket is, amikor az ellenfélnek esze ágában sincs játszani, és sündisznóba behúzódik a kapuja elé. Az ilyen győzelmek talán a legnehezebbek, de ezek is nagyon jól tudnak esni! :)

Ma sok volt a jó teljesítmény, szerencsére Oblak nem volt nagyon munkában. Egyszer kellett védenie, azt megtette. A védelmünk is jól muzsikált, bár Witselnek azért becsúszott pár baki. Azpilicueta és Hermoso sokat segítette a támadásokat, sok jó beadásuk volt. Utóbbi adta a gólpasszt. Llorente végig a pályán volt, nagyot küzdött, de talán a jobbszélső poszt jobban áll neki, mint ez a "jobbhátvéd-féle". Lino ismét tarthatatlan volt, nem az ő hibája hogy a gólpasszaiból nem talált be Correa és Morata. Barrios jól játszott, sok labdát szerzett. Koke 600. meccse jól sikerült, ismét vezér volt. Correa sokat futott, sajnos a helyzeteit kihagyta. Morata szintén, pedig nagy lehetőségei voltak. Ma belefért, reméljük ezután ismét gólerős lesz. Griezmann eldöntötte a meccset, emelett rengeteget dolgozott, a mezőny legjobbja lett. A cserék sokat tudtak hozzátenni ma, végre Depay is visszatért.

Megvan a három pont, kiharcolta a csapat. A játékunk elég spórolós volt, de érthető, hiszen a Feyenoord ellen döntő fontosságú meccs jön kedden a BL-ben. Ma ennyi elég volt, örüljünk az újabb sikernek!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.