Cikkek

Csapatunk 6-0-s győzelmet aratott a Celtic ellen a BL csoportkör 4. fordulójában! Nem kis siker ez, főleg annak fényében, hogy hétvégén pont nélkül távoztunk a nem épp hatalmas erejéről híres Las Palmas otthonából. De az a meccs szinte feledésbe is merült kedd este! A gárda ellenállhatatlanul játszva feltörölte a pályát skót ellenfelével. 

Rögtön kezdés után nyilvánvalóvá tettük a vendégeknek, a mai napon nem kapnak esélyt! Odaszegeztük őket a kapujuk elé, esélyt sem hagyva nekik. Ennek a 6. percben meg is lett az eredménye, egy védők által kifejelt labdát Griezmann kezelt le a tizenhatos vonalán, majd ballal a kapu bal sarkába lőtt. A 23. percben emberelőnybe kerültünk, az ellenfél kopasz japánja hentes módjára talpalta le Hermosot, és videózás után mehetett is zuhanyozni. Nem sokkal ezután az ellenfél egyetlen helyzete alakult ki egy szöglet után, Morata találta el kacskán a labdát, amit Oblaknak kellett kiütnie. Innentől kezdve semmi esélye nem volt a Celticnek! Pár perc múlva Griezmann átadását Molina lőtte mellé nagy helyzetben. Ezután fordított volt a felállás: az argentín centerezését Griezmann pörgette kapura, a skótok kapusa nagyot védett. Már az első félidő hasszabbítása tartott, amikor Griezmann ívelt a védők mögé jobbról, Giménez nagyszerűen fejelt a kapu elé ahol érkezett Morata, és közelről a hálóba lőtt. Kiváló zárása volt ez az első játékrésznek!

A második félidőben tovább fokoztuk a nyomást, egyre-másra alakítottunk ki helyzeteket. Hamar be is találhattunk volna, de Correa bombáját bravúrral ütötte ki a léc alól a kapus. Az 54. percben is közel jártunk a gólhoz: Griezmann szögletét Witsel ollózta volna kapura, de lecsúszott a lövés, pont Giménez elé pattant a labda aki kapura fejelt, sajnos a felső lécről kifelé pattant a játékszer. De a 60. percben már nem volt menekvés, Llorente ívelt a kapu elé, egy védőről lepattant a labda, az "arra járó" Griezmann pedig gyönyörű mozdulattal - ollózva - a kapu jobb oldalába lőtt! A 66. percben tovább növeltük az előnyünket! Ismét Llorente ívelt a kapu elé, ismét nem tudtak felszabadítani a védők, Koke kapásból lőtt, a kapu mellé tartó labdát Morata Linohoz tette, aki hatalmas gólt ragasztott a vendégek kapujának jobb oldalába! Nem volt megállás, pár perc múlva Llorente nagyszerű passzát Correa kiválóan lőtte el az ötös sarkáról a hosszú sarok felé, de sajnos csak a jobb oldali kapufát találta el. A 76. percben talán a meccs legszebb gólját lőttük: Koke ívelt a tizenhatosra jobbról, Lino mellel nagyszerűen tette le a labdát Moratának, aki egy átvétel után ballal hatalmas gólt lőtt a léc alá tizenhatról! A 84. percben ismét Llorente volt az egyik főszereplő, az alapvonalról nagyszerűen ívelt középre, Lino kapásból lőtt, a labda elzúgott volna a kapu előtt, de szerencsére jó helyen állt Saúl, és ha nem is egyből, de másodjára a léc alá lőtt. 6-0-s kiütés a vége, még ekkora különbséggel is megérdemelten nyertünk!

Győzni kellett hogy esélyünk maradjon tovább folytatni a BL-ben, és hoztuk is a kötelezőt. Nagyon meggyőzően játszott ma a csapat, a hat gólon kívül is rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és csak az ellenfél kapusán múlott, hogy nem lett kétszámjegyű a góljaink száma. Jó volt látni azt a lendületet és elszántságot, ami ma a csapatot jellemezte. Persze sokat nyomott a latba az ellenfél piroslapja is, de úgy gondolom anélkül is meggyőző lett volna a sikerünk. 

Nem nagyon lehet kiemelni ma senkit, mindenki nagyszerűen teljesített. Még a mostanában többet hibázó védelmünk is odatette magát, Witsel kifejezetten jól játszott. Giménez gólpasszt is adott, de Hermoso is megállta a helyét, szerencse hogy megúszta komolyabb sérülés nélkül az ellenfél kamikaze stílusát. A két szélen Molina és Riquelme tarthatatlan volt. Középen Koke nagyszerűen irányított, Barrios és Correa is hozzátette a magáét a gólözönhöz. Griezmann ismét megvillantotta a zsenijét, gyönyörű gólokat szerzett, csakúgy mint Morata. A cserék sokat tettek hozzá a meccshez, Llorente beadásai után három gól is született. Lino visszatérése nagyszerűen sikerült, csodás gólt lőtt, és adott két gólpasszt is. Saúl is betalált, reméljük jót tesz a lelkének ez a gól. 

Megszereztük a nagyon fontos három pontot, de még koránt sem jutottunk tovább. A másik meccs eredménye összetömörítette a mezőnyt, nehéz két mérkőzés vár még ránk. Rotterdamban hasonló teljesítményre lesz szükség mint a mai, mert egy esetleges jó eredménnyel nagyot léphetünk a továbbjutás felé! Reméljük ezt a formát látjuk viszont vasárnap a Villarreal ellen is, és elfelejthetjük a kanári-szigeteki kisiklást!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.