Cikkek

A 2-1-es végeredmény ellenére könnyed sikert aratott csapatunk az Alavés ellen! Az utolsó tíz perc kivételével kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, kettőnél több gólt kellett volna ez idő alatt szereznünk. Az utolsó tíz percben már csak túl akartunk lenni a meccsen, ezért tudott az ellenfél némiképp feljönni. Ez egy igencsak spórolós mérkőzés volt, de ez érthető is, hiszen hetek óta rengeteg a sérültünk, sorra jönnek a találkozók, és bizony ha megteheti a gárda, igenis spórolni kell az energiával. Ma pont annyit adtunk ki magunkból amennyit kellett, és értékes három pontot szereztünk!

Ezúttal sem volt teljes a keret, Reinildo, Lino, Depay, és Lemar sem volt harcrakész, de Giménez is csak a kispadon kezdett elővigyázatosságból. 

Rögtön kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, szinte csak nálunk volt a labda. Türelmesen szövögettük a támadásokat, látszott hogy nem akarunk fejjel a falnak menni. De még így is sorjáztak a helyzetek, Riquelme lövésénél nagyott kellett védenie a vendégek kapusának, és Griezmann ziccerénél is kellett neki a bravúr. Szöglet után előbb Hermoso, majd Saúl fejelt a kapu mellé, fölé. Aztán a 26. percben megtört a jég, megszereztük a jól megérdemelt vezetést! Morata ívelt át Riquelméhez jobbról, aki levette a labdát, majd szépen megverte egy az egyben a védőjét, és az ötös sarkáról ballal nagy gólt ragasztott a jobb felsőbe! Maradt lendületben a gárda, és ennek meg is lett az eredménye. Már az első félidő hosszabbításában jártunk, amikor Koke indította Moratát a jobb oldalon, aki átverekedte magát a védőjén, és ballal nagy gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába. Kiváló zárása volt ez ennek a remek félidőnek!

A második játékrészben is maradt a fölényünk, az ellenfél képtelen volt helyzetet kialakítani, Oblaknak csak a védők által hazagurított labdákkal volt dolga. A 70. percben Llorente indult el nagy lendülettel a felezővonaltól, az ellenfél belecsimpaszkodva sem tudta visszatartani, pedig Llorente egy ideig még húzta is maga után. Nagy nehezen lerázta magáról az emberét, és továbbfutva nagyszerűen adott középre, ahol Griezmann gyönyörű mozdulattal a hálóba lőtt. De szólt a síp, a játékvezető nem adta meg a gólt, állítólag Llorente visszaütött... Ezen a nevetséges ítéleten tényleg ki lehetett akadni. A védő két kézzel kapaszkodott Llorentébe, kis híján lehúzva a nadrágját, naná hogy szabadulni próbált. A védő persze eljátszotta a nagy halált, még percek múlva is pörgött a füldön, szánalmas előadást nyújtva. Az addig is igen indiszponáltan fújó játékvezető feltette a koronát az addigi szánalmas teljesítményére ezzel a kamu szabadrúgással, elvéve tőlünk egy szabályos gólt. Persze az Oscar-díjas vitóriai fél perc múlva vígan szaladgált a pályán... Pár perc múlva méltó bosszút állhattunk volna, de Correa zseniális passza után Molina kissé eltörve a labdát, a kapusba lőtt nagy helyzetben. A 80. percben egy gyors támadás végén Riquelme lövését védte bravúrral az Alavés kapusa. Innen viszont le is tudtuk a meccset, esélyt adva ezzel az ellenfélnek, hogy végre átlépje a félpályát. Nagy veszélyt nem tudtak kialakítani, egészen a hosszabbítás utolsó percéig, amikor egy jobb oldali beadás eljutott középre, az ellenfél játékosa pedig a hálóba lőtt. Nem osztott, nem szorzott ez már semmit, magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot.

Nagyon ritka az, amit ma az Alavés ellen láttunk, hogy szinte semmi esélye sincs az ellenfélnek. De ez ma így volt, jó volt látni a csapat magabiztos játékát. Pont annyit adtunk ki magunkból, amennyi a győzelemhez szükséges volt. A sűrű versenynaptár, és a sok sérült miatt ez teljesen érthető. Persze rúghattunk volna több gólt is, de ezúttal a célfutball fontosabb volt. Itt is látszik, hogy ez a csapat mennyivel érettebb, mint a pár évvel ezelőttiek. Nem ültünk rá az egy gólos vezetésre, hanem rúgtunk még egyet, így totál belefért a meccs végi lazítás. A három pont megszerzése volt a legfontosabb, és azt meg is szereztük.

Oblak játékát nehéz értékelni, hiszen semmi dolga nem volt. A védelmünk jól működött, Hermoso is inkább a támadásokat segítette. Molina jól játszott a jobb szélen, közel járt a gólhoz is. Riquelme játéka a bal oldalon nagyon rendben volt, nagyszerű gólt szerzett, ő lett a mezőny legjobbja. De Paul ma csendesebb volt a szokásosnál, ez meg is látszott a játékán, remekül teljesített. Saúl jobban játszott mint Glasgowban, de tud ő ennél jobbat is. Koke ismét az egyik legjobbunk volt, kiválóan irányította a gárdát. Morata zseniális gólt lőtt, plusz adott egy gólpasszt is. Griezmann nagy mezőnymunkát végzett, sajnos a gólját elvette az indiszponáltan vezető bíró. A cseréink nem vallottak szégyent, bár kicsit szétesett a csapat a meccs végére.

A tizennegyedik sikerünket értük el sorozatban hazai pályán, ez rekordbeállítás! Reméljük jócskán túl fogjuk még ezt szárnyalni! Ha így tudunk teljesíteni, és a sérültjeink is visszatérnek, még nagyon sok szép sikernek örülhetünk majd! 

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.