Cikkek

Döntetlent játszott csapatunk a Celtic otthonában. Több volt ebben a meccsben, de sajnos nem sikerült a győzelem. Pedig a gárda sokat tett a sikerért, de az "óvodás" gólokat szerző ellenfél, majd a meccs utolsó harmadában a játékvezető tett arról, hogy csak egy ponttal térhessünk haza. 

Nem indult jól a mérkőzés, mert már a 4. percben vezetést szerzett a hazai gárda. Egy teljesen hétköznapi kényszerítőt nézett be a védelmünk, élén a gólszerzőről csúnyán lemaradó Galánnal. Teljesen elkerülhető gól volt, de naggyá tettük az ellenfelet... Kellett egy kis idő, hogy magához térjen a csapat, de szépen lassan átvettük a mérkőzés irányítását. A Celticnek esze ágában nem volt támadólag fellépni, visszaálltak, és csak a kontra lehetőségét lesték. Hazai pályán ez dícséretes... A 25. percben egy jobb oldali akció után a kapura törő Molinát buktatták a tizenhatoson belül, egyértelmű büntető. A labda mögé Griezmann állt, de a bal sarokba tartó lövését védte a kapus, szerencsére pont Griezmann elé pattant a labda, aki az üres kapuba lőtt. De még nagyon ki sem örülhettük magunkat, amikor jött az "óvodás gól" 2.0... A 28. percben egy lecsúszott bal oldali beadás elment keresztbe a kapunk előtt, a hosszún nagy magányában érkező ellenfél támadója köszönte szépen, és kilőtte a jobb alsót. Azt hogy Galán vajon hol volt, néma homály fedi. Két ilyen gólt kapni azért nem semmi. A félidő hátralévő részében próbáltunk ismét egyenlíteni, de sajnos nem sikerült.

A második félidőre kettőt cserélt Simeone, lejött az indiszponáltan játszó Galán, helyette Riquelme érkezett, Saúl helyett pedig Llorente. Utóbbi behozatala telitalálat volt, ugyanis az 53. percben ő tekert be jobbról, az ötösön Morata pedig gyönyörű mozdulattal fejelt a kapuba. Hamar megvolt az egyenlítés, bízhattunk benne, hogy szerzünk még gólt a hátralévő időben. Jöttek is sorra a helyzetek, a Celtic nagyon a félpályán sem tudott átjönni. Egyre inkább a kapuja elé szögeztük a hazaiakat, ahogy mondani szokták, érett a gól. De itt kért szót a játékvezető... Addig sem állt a helyzet magaslatán, rengeteg hibával vezette a találkozót. De amit a 82. percben művelt, tetézett mindent. Az ellenfél térfelének közepén De Paul becsúszva elpöckölte a labdát az ellenfél elől, aki persze hatalmasat homorított. Jött a kedves spori, és adott egy sárgát az argentínnak, ami már a második volt neki a meccsen, így jött a piros. A visszajátszásokon jól lehetett látni, hogy De Paul a labdát rúgta el, szóval méreteset hibázott a bíró. Az emberelőny persze szárnyakat adott a skótoknak, de szerencsére komolyabb feladat elé nem tudták állítani Oblakot. Így maradt a 2-2, két pont Glasgowban maradt.

Kár ezért a meccsért, ezt meg kellett volna nyerni. A második félidő alapján akár több góllal is... A Celtic egy hajtós, lelkes kis csapat, kb Cadíz szintű lehet, de ez ezúttal elég volt nekik a pontszerzéshez. Főleg a második félidőben közük nem volt a meccshez, ez viszont a mi kritikánk, hogy nem tudtuk bevinni a végső döfést. Kár pedig bírózni, de nem lehet szó nélkül elmenni a mérkőzést befolyásoló nagy hibája mellett, mert ha nincs a piros, nagy valószínűséggel bedaráljuk a meccs végére a skótokat. De a fociban nincs "ha", ez most sajnos így alakult. 

Oblak egyszer kellett hogy védjen, a góloknál nem volt esélye. A védelmünk sajnos nem volt mindig a helyzet magaslatán. A kapott góloknál a helyezkedések érthetetlenek voltak... Molina sokat futott, hasznosan játszott. Sajnos nem sült el jól Galán kezdőbe jelölése. Mindkét bekapott gólnál hibáztatható. De Paul sokat hibázott, sokat beszélt. Ennek meg is itta a levét, az hogy jogtalan volt a második sárgája már más tészta. Saúl a megszokottnál visszafogottabb volt, indokolt volt a cseréje. Koke volt talán ma is a legjobbunk. Griezmann jól játszott, szerencséje volt a büntetőnél. Morata ismét betalált, klasszis gólt szerzett. A cseréink remekül szálltak be, Llorente gólpasszt adott, Riquelme kiválóan játszott, nagyrészt neki köszönhető, hogy a bal oldalunk szilárdabb lett. Correa közel járt a gólhoz, sajnos nem tudott betalálni. 

Három forduló után 5 ponttal állunk, ez azért biztató, főleg a tavalyi szereplésünk fényében. Kétszer játszottunk idegenben, ha a hazai meccseinket hozzuk, nem lehet gond a továbbjutás. Ezt a Celticet kötelező lenne legyőzni a következő fordulóban. Ha így lesz, nagy lépést tehetünk a legjobb 16 közé. 

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#1 amfan 2023-10-26 14:24
Én mérges voltam, mert itt győzelmet érdemeltünk volna! Hazai pályán ilyen defenzív ellenfelet ritkán látni. Plusz ez a bíró... A hazai kopasz sárgagyerek hogy úszta meg lap nélkül??? De Pault meg egy szabályos becsúszás után besárgázza-kiállítja? Hallottam sokat a Celtic szurkolókról, de most tényleg láthattam milyen patkány népség! Az egy dolog hogy balosok, senki sem lehet tökéletes :lol: , de hogy ennyire belevigye a politikát egy tábor a fociba ritkán látni. Mit keresett pl palesztin zászló(k) a lelátón??? Remélem Madridban kicsit elbeszélget velük a Frente!!!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.