Cikkek


Győzelemmel kezdett csapatunk a BL 2023-24-es idényének első hazai meccsén. Nem volt könnyű összecsapás, mert a Feyenoord igazolta jó hírét, és nagyon megnehezítette a dolgunkat. Az első játékrészben mi örülhettünk annak, hogy ikszre mentettük a félidőt, de a másodikban már a magunk javára döntöttük a mérkőzést. Azért a "szokásos" meccs végi cidri persze megvolt, de már rutinból is ment az eredmény őrzése. Így két forduló után négy ponttal vezetjük a csoportot.

Sajnos a sok hiányzó még mindig nagyon befolyásolta az összeállítást, de visszatért a kezdőbe a bajnokin eltiltott Morata, és ez döntőnek bizonyult. Pedig nem indult jól a meccs, a gyors és fiatal "hollandok" komoly feladat elé állították az erre a meccsre "megmaradt" két belső védőnket (akik alapból nem is belső védők...), Witselt és Azpilicuetát. Olyannyira, hogy a 7. percben a vezetést is megszerezték... Na ehhez azért kellett a mi segítségünk is. A kapura törő ellenfél lövését védte Oblak, de a kipattanó labda az elkésve becsúszó Hermosora, róla pedig az üres kapuba pattant. Szerencsére hamar összekaptuk magunkat, mert a 12. percben sikerült egyenlíteni. Egy védelem mögé ívelt labda a lesen álló Griezmann felé szállt, de egy védő becsúszva mentett, a labda Morata elé pattant, aki a jobb sarokba lőtt. Videóztak bőszen a sporik, de megadták a gólt, hiszen Morata nem volt lesen, a becsúszó védőről pattant elé a labda. Kiegyenlítődött a játék is, leginkább a mezőnyben folyt. Aztán a 34. percben váratlanul ismét a Feyenoord vezetett... Egy szabadrúgás után Hermoso csúnyán beragadt, így játékban tartva az ellenfél játékosát, akinek a lövését még bravúrral védte Oblak, az ismétlésnél azonban már tehetetlen volt. A védőink ki tudja merre jártak... Kezdhettünk előről mindent. De becsületére váljék a csapatnak, tudtunk váltani, és sikerült is az egyenlítés. Már a félidő hosszabbításában jártunk, amikor egy kapu előtti kavarodás után Griezmannhoz pattant a labda, aki a kapunak háttal állt ugyan, de ez nem zavarta, és hátradőlve a hálóba húzta a labdát. Igazi klasszis megoldás volt, valószínűleg csak egy ember volt képes erre a pályán, szerencsére pont ő is került oda. Nagyon fontos találat volt ez, így döntetlennel vonulhattunk szünetre.

A második félidő, csakúgy mint a Cádiz ellen, most is kiválóan indult. Akkor Molina szerzett gólt, ezúttal ő volt a feladó, jobbról nagyszerűen tekert a kapu elé, az ötösön érkezett Morata, és a hálóba lőtt. Ez a gól némiképp megtörte a hollandok lendületét, el is maradtak a gyors támadásaik. Mi pedig magabiztosabbak lettünk, a védelmünk is összeszedte magát, így a Feyenoordnak kevés esélye volt a kapunk elé kerülni. Az utolsó tíz perc volt kissé meleg, mert a vendégek mindent egy lapra feltéve rohamoztak az egyenlítésért, de a védekezésünk már rendben volt, így nem tudtak betalálni. Pedig ezúttal is előrejött a kapus, csakúgy mint a Lazio ellen, hátha összehoz valamit, de ezúttal nem történt "csoda". Nagyot küzdve, szívvel-lélekkel, megszerztük a nagyon fontos három pontot. 

Kellett ez a siker nagyon, hiszen Rómában az utolsó utáni pillanatban csúszott ki a kezünk közül két pont, és nem nagyon fért volna bele még több pont elhullajtása. Nagyon nehéz ellenfél volt a holland bajnok, megmutatták hogy joggal vannak itt, és kis híján bravúrt is értek el. De mi vagyunk a rutinosabb és jobb csapat, és némi szerencsével megspékelve megérdemelt győzelmet arattunk. Bízzunk benne hogy hasonló eredményekkel haladunk tovább, és ebben az idényben sikerül a csoportból való továbbjutás!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.