Cikkek

Nagyszerű győzelmet aratott csapatunk a Cádiz ellen! Kétgólos hátrányból fordítottuk meg a mérkőzést, de csak a szerencséjét áldhatja a vendégcsapat, hogy nem három-négy gólos különbséggel küldtük haza őket. Nem vicc, néha az volt az ember érzése, hogy osztálykülönbség van a két gárda közt, akkora fölényben játszottunk. Aztán hogy miért "csak" 3-2 lett a vége, több oka is volt...

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Azpilicueta (J.Galán 81.), Witsel, Hermoso - Molina, Llorente (De Paul 61.), Koke (Giménez 61.), Saúl, Riquelme (Lino 61.) - Griezmann, Correa.

Immár szokásos módon rengeteg volt a sérült, Reinildo, Savic, Söyüncü, Barrios, Depay, és Lemar sem játszhatott, illetve Morata eltiltás miatt nem állt Simeone rendelkezésére. 

Óriási lendülettel kezdett a csapat, az ellenfél azt sem tudta merre van. Záporoztak a helyzetek, de sajnos ki is maradtak, főleg Griezmann járt élen a 100%-os lehetőségek elpuskázásában. Ha a 10. percben 3-0 ide, egy szava sem lehetett volna a vendégeknek. De nem lett, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Cádiz először lépte át a félpályát a 12. percben, naná hogy gól lett belőle. De nem akárhogyan, súlyos bírói hiba előzte meg a találatot, és hatalmas döbbenetünkre még a "varozás" után is érvényben maradt a gól. Történt hogy a bal oldalunkon labdát szerzett az ellenfél, kb Riquelmét az égig felrúgva. Oké, ezt még el lehet nézni véletlenül, de hogy az utána következő, Kokéval szembeni szabálytalanságot is elnézték, na így már nem lehetett véletlen. A beadásból gól lett, és a Metropolitano hatalmas fújolása mellett szégyen szemre meg is adta a spori a gólt. Itt is látszik, hogy egy ekkora hiba mennyire is befolyásolhat egy meccset. Mert a lendületünket megakasztotta, a padlón lévő, és a labdát kezdés óta kereső Cádizt teljesen felhozta. Előbb félpályáról kaptunk majdnem gólt, Oblak kint bóklászott a kapuból, és felette majdnem sikerült a hálónkba ívelni, majd a 27. percben megszerezte a második gólját is az ellenfél. Egy kósza előreívelt labdát Azpilicueta rosszul csúsztatott meg, Oblak megint kint cikázott a kapuból, így a vendégek csatára köszönte a lehetőséget, és az üres kapuba emelt. 2-0-ra vezetett az addig sehol sem lévő Cádiz... De összeszedte magát a csapat, és újra nekidurálta magát. Szinte felbillent a pálya, újra nagy fölényben voltunk, és ez meg is hozta az eredményét. A 32. percben Correa kapott egy remek kiugratást, egyedül állt a kapussal szemben, de a labda kipattant a hálóőrről. Saúlhoz került a labda, aki visszagurított Azpilicuetának, aki a kapu elé ívelt, az ötösön érkezett Correa, és ezúttal nem hibázott, szép mozdulattal a bal sarokba fejelt. Nyomtunk tovább, de nem volt könnyű rést találni a tíz emberrel védekező vendégek betonfalán. Sajnos a félidőig nem sikerült az egyenlítés.

De a kezdés után azonnal!!! A 46. percben Molina passzolt Correához, aki sarokkal Llorentéhez játszott, de a kicsúszó kapusról kipattant Llorente gurítása, szerencsére érkezett Molina, és nagy erővel a hálóba lőtt. Megvolt a gyors egyenlítés! Az 51. percben Griezmann lövését nagy bravúrral védte a vendégek kapusa. A 60. percben Correa cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de nagy helyzetben fölé lőtt. A 66. percben viszont már nem úszta meg a Cádiz! Molina jobbról adott keresztbe, a második hullámban érkező Linohoz. A brazil nagyszerűen passzolt a balon kilépő Saúlhoz, aki centerezett, az ötösön érkezett Correa, és a kapuba lőtt. Megérdemeltük már nagyon ezt a gólt! A 78. percben ismét Griezmann került nagy helyzetbe, de a jobb kapufa mellé lőtt. A 80. percben De Paul szerezhetett volna gólt, de nagy helyzetben a kapus kezébe gurított. A Cádiz a kapunk közelébe sem tudott kerülni, így nem volt nehéz dolga a csapatnak lehozni a meccs végét. 

Nagy győzelmet arattunk, nagyot küzdött a csapat. Kétgólos hátrányból úgy fordítottuk meg a meccset, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Az embernek még kétgólos hátrányban is az volt az érzése, itt nem lehet gond, ezt a meccset így is, úgy is behúzzuk. És a bizakodóknak lett igazuk a világvégét hírdetőkkel szemben (ismét, szerencsére), mert a gárda tényleg megfordította a meccset. Nagy tudásbeli különbség volt a két csapat közt, áldhatja a szerencséjét a Cádiz, hogy megúszták egygólos buktával. 

Ma azért Oblakot el lehet marasztalni... Kétszer is feleslegesen hagyta el a kapuját, ebből egyszer nem is úsztuk meg gól nélkül. A Witsel-Azpilicueta duó elég bizonytalannak tűnt párszor, de szerencsére összeszedték magukat, és feljavultak. Hermoso viszont nagyszerűen játszott. Molina kiválóan játszott, nyoma sem látszott rajta az Osasuna meccsen látott bizonytalanságnak. A gólja kellett mint egy falat kenyér. Riquelme lendületes volt, de kissé elfáradt. Koke egyre többet tud vállalni, ma is kellett nagyon a pálya közepén. Llorente lassan talán visszanyeri a formáját. Saúl viszont visszanyerte rendesen! Ismét gólpasszt adott, és a középpálya motorja volt. Griezmann ma be volt oltva gól ellen... Correa szerencsére nem, két góljával a mezőny legjobbja lett. A cseréink jól szálltak be, Giménez stabilabbá tette a védelmet, Lino ismét főszerepet vállalt egy gólban. De Paul végre visszatért, kis szerencsével gólt is szerezhetett volna. Galán kevés időt kapott, neki adhatna több lehetőséget Cholo.

Megvan zsinórban a harmadik bajnoki győzelmünk, ez szép teljesítmény ennyi hiányzóval "megáldva". Reméljük folytatja a csapat ezt a szép sorozatot, jó sokáig!

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.