Cikkek

Gólzáporos győzelmet aratott csapatunk a Las Palmas ellen hazai pályán. Az idény egyik meglepetéscsapata komoly célokkal érkezett a Metropolitanoba, de végül csúnya verésbe szaladtak bele. Örömfocit játszott a csapatunk, végre felszabadult játékot láthattunk. Ezúttal szerencsénk is volt végre, már épp ideje volt...

A legutóbbi három meccsünk nem úgy sikerült, ahogy azt szerettük volna. A városi derbi igaz iksz lett idegenben, de ott is inkább nekünk lehetett hiányérzetünk, az otthagyott két pont miatt. Viszont a Bilbao, illetve a Sevilla elleni 1-0-s vereségek legfőképp a szerencsétlenség számlájára írhatók, mivel a csapat jól játszott mindkétszer. Reméltük, hogy a kanári-szigetekiek ellen valamit visszaad a sors abból, amit a közelmúltban elvett, végül is nem csalatkozhattunk, bár azért van még így is tartozás odafentről... 

Jól indult a meccs, hiszen a 20. percben már két góllal vezettünk! A 15. percben egy jobb oldali beadást Correa sarokkal passzolt tovább, de egy védő beleért, így lett jó viszont a labda Llorentének, aki nem hibázott. A 20. percben ismét Correa volt az egyik főszereplő: agresszíven labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, középre passzolt, és az egyedül érkező Lloretne a kapus mellett a hálóba lőtt. A korai két gól megfogta a vendégcsapatot, nem találták az eddigi formás játékukat. Teljesen kontroll alatt tartottuk a találkozót, nem volt esélye a Las Palmasnak. Mi továbbra is biztosan adogattunk, és több helyzetünk is volt, de ezek kimaradtak. A két gólos vezetés teljesen megérdemelt volt a félidőben.

A második játékrész elején el is döntöttük a meccset! A 47. percben Koke remek passzát Correa kapásból vágta a hálóba. Továbbra is nyomtunk, lehetett érezni, hogy itt nagyobb arányú győzelmet is arathatunk. A 62. percben egy remek támadás után büntetőt kaptunk, amit Correa vágott a léc alá. A vendégek próbáltak "észhez térni", de Oblak lehúzta a rolót. A tömeges cserék kicsit kizökkentették a gárdát a ritmusból, de kellett a pihentetés a keddi BL-meccs miatt. Azért egy gól még belefért, a 87. percben Riquelme passzát Depay lőtte a léc alá. A végére még maradt egy nagy Oblak védés, így 5-0-al ért véget a mérkőzés.

Végre kiszakadt a gólzsák, hát nagyon ideje volt már. Újra kezdtek erősödni a kritikus hangok, pedig a játékunk jó volt az előző meccseken is. Most szerencsére gólok is jöttek a jó játékkal! Jó volt látni a csapat gyors, és ötletes játékát, és hogy nem álltunk le 1-2 gólos vezetés után sem. Sikerült pihentetni is pár játékost, ez is fontos volt a győzelem mellett.

Innen összpontosíthatunk a BL-meccsre, ahol Európa talán legjobb formában lévő csapata lesz az ellenfelünk. Bízzunk benne hogy ez a nagy arányú győzelem önbizalmat ad majd a gárdának erre a kimondottan nehéznek ígérkező meccsre!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.