Cikkek

Nagyon rosszul sikerült a csapatnak a baszkföldi kirándulás. Pedig semmi jele nem volt annak, hogy ennyire visszafogott teljesítményt fogunk nyújtani, hiszen hét közben simán legyőztük a Laziot, és előző hétvégén is rendesen rápihentünk erre a meccsre az Alméria ellen. Ennek ellenére kifejezetten pocsék mutatványt láttunk a gárdától, aminek nem is lehetett más a vége, mint vereség. Ha nincs Oblak, akkor hatalmas vereség...

Hamar hátrányba is kerülhettünk volna, ha Oblak nem mutatja be talán az évad védését az 5. percben. A fenti képen is látható bravúr még egy ideig meccsben tartott minket... Aztán a 22. percben egy az egyben fogott nagyot az egyedül rátörő támadóval szemben. Nekünk nem sok momentumunk volt, Griezmann távoli kísérletei jelentettek némi veszélyt, de gólt nem sikerült szerezni. A 36. percben a játékvezető megette az ellenfél csatárának nagy halálát, és büntetőt ítélt a baszkoknak. Igencsak véleményes ítélet volt, a két divat ellen nem biztos hogy megítélik... Szerencsére a tizenegyest a lelátóra küldte a jó baszk ember! Az 51. percben a védelmünk végignézte ahogy a jobb szélről beívelik a labdát az ötösre, ahol az igencsak lesgyanús helyzetben lévő támadó a hálóba lőtt. Megcsíkozta a VAR az esetet, hát nem volt túl meggyőző a felvétel. Megérdemelt volt a vezetés, de azért egy ilyen véleményes góllal mégiscsak idegesítő a dolog. A 64. percben a védelmünk feltette a koronát az addigi csapnivaló teljesítményére, Witsel és Hermoso is csak kísérte a támadót, ő meg ha esélyt kapott ki is lőtte a hosszút rendesen. Az is hozzátartozik az esethez, hogy nagy eséllyel életében nem fog még egyszer így eltalálni egy labdát, de hát ki ellen rúgná élete gólját, ha nem ellenünk... A 68. percben szinte ugyanaz a történet mint a második góljuk előtt, a védelem mozizik, a támadó lő, de ezúttal Oblak bravúrral védett. Az utolsó negyedórára kicsit megembereltük magunkat, de Lino és Llorente is nagy helyzetben kilőtte a kapust. Ha bármelyik oldalát eltalálják a kapunak biztos a gól, de középre lőttek... Maradt a 2-0 oda, és sajnos örülhetünk hogy "csak" kettővel kaptunk ki. 

Ki tudja mi történhetett a csapattal... Nem utalt semmi arra hogy ez történik, rossz volt nézni ahogy lézengtünk a pályán. Szép estét sikerült szereznünk az ellenfélnek, valószínűleg ők is sokkal nagyobb csatára számítottak. Sajnos ezzel a bukóval leszakadunk az élen állóktól, nagyon fontos lenne megnyerni a hátralévő két meccset az évben, hogy ne szedjünk össze komolyabb hátrányt, és szálljunk ki idejekorán a bajnoki címért folyó versengésből. 

Egyedül Oblak teljesítménye érdemel említést, ha ő nem véd ennyire kiválóan, komoly vereségbe szaladhattunk volna bele. A védelmünk katasztrófa volt, feltűnően lassúak voltak ma, dühítően lassúak. Nagyon nagy szükség lenne ebbe a csapatrészbe gyors, fiatal játékosok megszerzése. Középen is csupa csőd, csupa alibi. Elöl eltűnt a kreatív, gyors, gólratörő játékunk. A cserék sem tudtak hozzátenni semmit a játékunkhoz. Szóval ez a mai úgy ahogy van sz"r volt...

Nagyon gyorsan magunkhoz kell térnünk, mert kedden érkezik a jó formában lévő Getafe, ellenük is kevés lesz amit ma láttunk. De bízzunk benne hogy visszatér a csapat jó formája, összeszedi magát a védelem, és újra gólokat tudunk szerezni! 

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.