Cikkek

Sima 3-0-s győzelmet aratott csapatunk a Celta Vigo ellen. Nehezen törtük fel a galíciaiak védelmét, de Griezmann gólja az első félidő végén megtörte az ellenállásukat. Próbálkozott az ellenfél, de csak egy szerencsés kapufáig jutottak. Megérdemelten gyűjtöttük be az újabb három pontot!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Lucas - Vitolo (Correa 59.), Gabi, Saúl, Koke - Griezmann (Gameiro 69.), Costa (F.Torres 80.).

Ahogy azt hazai pályán szoktuk, rögtön nekiestünk az ellenfélnek. Az első negyedórában nem is tudott a Celta kijönni a tizenhatosáról, de a fölényünk gólban nem mutatkozott meg. Sokszor kerültünk a vendégek védelme mögé, főleg a jobb oldalon. De Vrsaljko jobbnál-jobb lehetőségeket rontott el, nem tudott egy labdát sem rendesen beadni. Aztán föléledt a Celta, egyre többször szabadultak ki a térfelükről, de Oblak kapuját nem tudták komolyabban veszélyeztetni. A legnagyobb helyzetet Godín puskázta el, egy szöglet után tisztán fejelhetett, de mellé bólintott. Már sokan elkönyvelték a 0-0-s félidőt, de szerencsére a csapat nem így gondolta. A 44. percben szögletet végeztünk el, amit középen Giménez megcsúsztatott, így a labda a hosszún, az ötös sarkán álló Griezmann elé került. A francia átvette, egy lövőcsellel elküldte a védőt és a kapust, majd gyönyörűen lőtte a labdát a bal felső pipába. Klasszis gól volt a javából!

A második játékrész hasonlóan indult mint az első, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket. A vendégek viszont majdnem. Egy baloldali beadás a berobbanó vendégjátékos lábáról a jobb kapufára pattant. Az ellentámadásból viszont eldöntöttük a meccset! Griezmann kapott labdát a tizenhatos előterében, és nagyszerűen ugratta ki a keresztbemozgó Vitolo-t. A kapus kicsúszott elé, de Vitolo gyönyörű mozdulattal "átcsippentette" a labdát felette. Ez volt a spanyol első bajnoki gólja Atlético-mezben. Három perc múlva Simeone lecserélte, jött helyette Correa. A 63. percben pedig már az argentín is gólnak örülhetett. Koke passzolt szépen hozzá, de a lövése levágódott egy védőről. A lepattanó Correa előtt maradt, aki szépen kilőtte a jobb alsó sarkot. Végleg lezártuk tehát a meccset, ami meg is látszott a további produkciónkon. Így újra egy többgólos győzelmet sikerült behúznunk!

Egyértelmű fölény után, egyértelmű győzelem. A Celta is hármat kapott, csakúgy mint a Lokomotív. De ez azért más volt, mert a galíciaiak megpróbáltak támadni is. 1-0-nál kapufát lőttek, de ezen kívül nem sokat mutattak. Oblaknak csak az utolsó pár percben kellett védenie, akkor sem bravúrral. Szerencsére most már jönnek a gólok is, nem nyögvenyelős 1-0-al nyerünk. Folytatjuk a listavezető üldözését, és sikerrel tartjuk magunk mögött az üldözőket.

Oblak ma is nyugodtan álldogálhatott a kapuban, kevés dolga akadt. A kapufánál szerencséje volt. Vrsaljko volt talán a leggyengébb ma, mert hiába is fut fel rendszeresen a jobb oldalon, most már hosszú meccsek óta minden labdája használhatatlan. Nagy talány, hogy miért ő játszik Juanfran helyett. Godín és Giménez lehozták nullára a meccset, utóbbi elévülhetetlen érdemeket szerzett a vezető gólunkban. Lucas kicsit feszült volt ma, talán a lelátón helyetfoglaló spanyol szövetségi kapitány miatt. Volt több hibája, de sokszor remekül ért oda menteni. Vitolo megszerezte első bajnoki gólját, és a játéka is elég összeszedett volt ma. Gabi és Saúl sok labdát szerzett, bár előrefelé játékban ma nem tettek hozzá sokat. Koke jobb volt annál, ahogy mostanában játszott, több jó indítása is volt. Griezmann lőtt egy klasszis gólt, majd adott egy gyönyörű gólpasszt. Costa végigküzdötte a neki jutó időt, kapott is rendesen, reméljük nem komoly a sérülése. A cserék közül Correa tudott hozzátenni a játékhoz, a gólját kiküzdötte. 

Egy kisiklás után úgy néz ki, visszatérünk a helyes útra. Jönnek a győzelmek, és szerencsére a gólok is. Reméljük, hogy így is folytatjuk. Biztosan tartjuk a második helyet, távol tartva a mögöttünk lévőket. Következik a moszkvai visszavágó, utána egy nehéznek ígérkező villarreali túra. Ha úgy muzsikálunk ezeken a meccseken, mint az e heti kettőn, mindegyiket hozhatjuk is. Úgy legyen! :) 

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.