Cikkek

Nagyon egyoldalú mérkőzésre sikeredett az orosz listavezető elleni odavágó. 3-0-ra győztük le a Lokomotív Moszkvát, így nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Werner - Juanfran, Giménez, Lucas, Filipe Luís - Correa (F.Torres 75.), Thomas, Saúl, Koke - Griezmann (Vitolo 67.), Costa (Gameiro 75.).

Egészségügyi problémák miatt Oblak és Godín nem játszhatott, így Werner, és Lucas került be a kezdőbe. Ez volt a fiatal argentín hálóőr debütálása hivatalos meccsen az Atlético-ban. 

Rögtön kezdés után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, az oroszok csak keresték a labdát. Látszott a Lokomotív felállásából, hogy az előrejátékkal ma nem számolnak. Néha a legegyszerűbb megoldást választották, sorra zúdultak a labdák a lelátóra. Nehezen jutottunk így a moszkvaiak kapuja elé, a betömörülő védelem nem hagyott sok levegőt a támadóinknak. A 22. percben aztán ami nem ment közelről, az ment távolról... Saúl vezette keresztbe a labdát a vendégek térfelén, de nem volt csapattárs, akit játékba hozhatott volna. Nézett jobbra, nézett balra, aztán gondolt egyet, és 35 méterről hatalmas bombát zúdított az orosz kapu jobb oldalába. Óriási dugó volt, a vendégek kapusa mozdulni sem tudott. Pár perc múlva viszont tudott, de erre kis híján ráfaragott. A lesre játszó védők közt Griezmann lecsapott a labdára, de a vendégek kapusa előbb ért oda. Egy csellel megpróbálta átverni a franciát, azonban a labda Griezmann előtt maradt. A kapu meg üresen, de sajnos Griezmann csúnyán mellélőtt. Így egygólos előnnyel mehettünk a szünetre.

A második játékrész jobban nem is kezdődhetett volna! A 47. percben Thomas szerzett labdát, ami Saúl-hoz pattant. Az első gól szerzője nagyszerűen ívelt a hosszún érkező Griezmann-hoz, aki egyből kapura lőtt, de a vendégek kapusa nagy bravúrral kiütötte a labdát. A felpattanó játékszer Costa elé perdült, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia. Tíz perccel később, sajnos immár szokásos módon, újra nem kaptunk meg egy egyértelmű büntetőt. Costa lövésénél egyértelműen kezezett a vendégek védője, de a bíró sípja néma maradt. A meccs vége már elég lagymatag volt, csakúgy mint a Leganés elleni bajnokin a cserék után. Az, hogy végül született egy harmadik gól is a 90. percben, Juanfrannak, na és az oroszok védőjének köszönhető. Előbbi szerzett labdát utóbbi nagy hibája után, majd jobbhátvédünk bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, nagyszerűen passzolt vissza Koke elé, aki futtából a kapu jobb oldalába helyezett. 3-0 a vége, de még ez sem tükrözte hűen a két csapat közti hatalmas különbséget.

Ez a 3-0 elég komoly előny a visszavágóra, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy innen elszúrjuk. Elég nagy különbség volt a két csapat közt, de talán a Lokomotív kicsit feltartott kézzel is érkezett (elég deja vu vasárnapról nem? csak ott mi voltunk a "furák"), eleve feladva a támadásokat. Mi pedig félgőzzel (vagy negyeddel) is simán hoztuk a kötelezőt. 

Werner jó meccset fogott ki "elsőre", szinte semmi dolga nem akadt. A mezőny legjobbja Juanfran volt, nem ismert elveszett labdát, és még a 90. percben is hajtott, aminek gól lett az eredménye. Giménez és Lucas tökéletesen oldotta meg kevés dolgát. Filipe Luís hozta a szokásos jó játékát. Saúl hatalmas gólt lőtt, emelett nagy szerepe volt a második gólunkban is. Thomas nehezen lendült bele, sok labdát eladott. A második félidőben már úgy játszott, ahogy az tőle elvárható. Koke ma sem villogott, de a végén Juanfran beadásánál jókor érkezett. Correa rettenetesen önző volt (ma is), teljesen kilógott a csapatból. Már meccsek óta nem találja a helyét, öncélú játéka Carrasco legrosszabb napjaira emlékeztetett. Griezmann ma nem nagyon volt képben, az üres kapus kihagyott helyzete elég "gáz volt". Costa ma is küzdött, lőtt egy gólt, és megint nem kapott meg egy jogos tizenegyest. A cserék ma nem hoztak újat a játékunkba.

Sima győzelmet arattunk, nagy valószínűséggel a továbbjutás is eldőlt. Persze hátravan még a visszavágó, várhatóan igen komoly mínuszokban. De ennek ellenére a továbbjutás nem kerülhet veszélybe. 

Aúpa Atléti!!!  

Hozzászólások  

#1 biashead 2018-03-09 10:55
http://www.digisport.hu/league/uefa_europa_liga/news/31651
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.