Cikkek

Nem sikerült a bravúr Barcelona-ban, egy szabadrúgásgóllal elvesztettük a mérkőzést. A játékunk még a nyomaiban sem hasonlított az elmúlt hetek teljesítményéhez, szinte ajándékba adtuk az ellenfélnek a három pontot. 

Az első félidőben érthetetlenül visszafogottan játszott a csapat, teljesen feladtuk a támadást, csak a védekezésre koncentráltunk. A hazaiaknak nem sok esélyük volt a gólszerzésre, a félidő feléig jól zárt a védelem. A 26. percben aztán egy szabadrúgásgóllal megszerezte a vezetést a hazai csapat. Kár volt ezért, hiszen másképp nagyon esélyük sem volt a kapunk közelébe kerülni, nem kellett volna esélyt kapniuk pontrúgásból. Négy perccel a gól után egy érdekes esetet láthattunk. A gólszerző tartott rá csúnyán Filipe Luís lábára, csak sárgalap a "jutalom". Két évvel ezelőtt ugyanezért a brazilt kiállították. Sajnos a góltól sem jött meg a csapat kezdve a támadáshoz, így nagyobb helyzet, és kapuralövés nélkül hoztuk le a félidőt.

A második játékrészben már kicsit jobban pörögtünk, de nagy helyzetig nem jutottunk el. A hazaiak játszották az unalmas, körbepasszolgatós játékukat, eredmény nélkül. Persze nem nekik kellett volna sietni... Sehol nem volt az elmúlt hetek nagyon jó játéka, rengeteg labdát eladtunk, és helyzetünk sem nagyon akadt. A hazaiak azt játszották, amit ilyenkor kell, a labdaszerzésekből próbáltak gyorsan a kapunk elé érni. De csak egy szöglet után volt helyzetük, Oblak a rövidsaroknál védett. A 86. percben a meccs legvitatottabb szituációja alakult ki. Egy beívelést Costa fejelt le Gameiro elé, aki a hálóba lőtt. A játékvezető nem adta meg a gólt, szerinte Costa lesen volt. Lehet vele vitázni! Gyanús, ha ez a másik kapu előtt történik, megadják a gólt. Nem változott már az eredmény, egy nagyon gyatra, és bátortalan játékot nyújtó Atlético szenvedett minimális különbségű vereséget.

Ez a rangadó nem volt rangadó. Sajnos nagyrészt nekünk köszönhetően. Ha egy kicsit is tudunk hozni az utóbbi hetek jó játékából, sokkal jobb meccs kerekedhetett volna ebből. Pedig láthatóan fogható lett volna a hazai csapat, de ilyen teljsítménnyel esélyünk sem volt erre. Kár ezért az elszalasztott lehetőségért...

Az előző meccsekkel ellentétben, ezúttal nehéz lenne jó teljesítményt találni a csapatban. Oblak ugyan gólt kapott szabadrúgásból, de azon kívül nem tették nagyon próbára. Vrsaljko nagyon rosszul játszott, a cseréje indokolt volt, bár jöhetett volna előbb. Giménez jól küzdött, Godín viszont több hibát is vétett. Filipe Luís se a megszokott játékát hozta. Saúl talán az idény leggyengébb játékát hozta, miként Gabi is. Koke sajnos nem tudta megismételni az utóbbi két meccsen látott teljesítményét, a pontrúgásai semmit sem értek. Thomas nyújtotta ma talán a legjobb teljesítményt a csapatból. Griezmann eltűnt teljesen, van azokban a hangokban is valami, akik úgy vélik hogy zseniális játékos, de a nagy meccseken rendre csődöt mond. Costa is harcolt, de nagyon magára maradt elöl. A cserék semmit sem tudtak hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Sajnálhatjuk ezt az elszalasztott lehetőséget. Úgy is tűnhetett, eleve nem erőltetjük az egészet, legalább is az első félidőt teljesen feladtuk. Pedig több volt, több lehetett volna ebben a meccsben. Az ellenfél sem tündökölt, de szereztek egy gólt, és az elég volt ma ellenünk. Bízzunk benne, hogy ez csak egy kisiklás volt, és visszatér a csapat az előző hetekben látott játékához. 

Aúpa Atléti!!! 

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.