Cikkek

A tavasz rangadójára készül csapatunk, vasárnap délután a listavezető Barcelona vendégei leszünk. Öt pont a különbség a két csapat közt a tabellán, ami reményeink szerint már csak kettő lesz vasárnap estére. 

Bízhatunk a jó eredményben, hiszen a gárda most már hétről-hétre egyre jobban játszik. A Sevilla elleni kupakiesés óta nyolc meccset nyertünk zsinórban, ebből hatot a bajnokságban. A legutóbbi idegenbeli mérkőzés kiválóan sikerült, hiszen öt gólt szerezve vertük a Sevilla-t. Ezúttal valószínű, hogy nem lesz ennyi gól, de képes lehet a csapat egy jó eredményt elérni. A csatáraink jó formában vannak, Griezmann sorra lövi a gólokat, de Costa is oroszlánrészt vállal a győzelmekből. A középpálya is kezdi összeszedni magát, itt főleg Koke teljesítménye lehet a döntő. Ha képes úgy játszani, mint a Sevilla, vagy a Leganés ellen, nagyobb esélyünk lenne a sikerre. Hátul "csak" hozni kellene a szokásost, azaz nem kapni gólt, ami a Camp Nou-ban talán a legnehezebb feladat. Egy szó mint száz, szinte tökéletes teljesítmény szükséges a győzelemhez. 

Az utóbbi hetekben hat pontot hoztunk vendéglátónkon, tehát becsúszott nekik pár váratlan eredmény. Több "tuti" meccsük ment el, például a Getafe elleni 0-0 otthon, vagy a csütörtöki Las Palmas elleni 1-1. Persze senki se gondolja, hogy most könnyebb dolgunk lesz, de ezek az eredmények is mutatják, megfoghatók a katalánok.

Az utóbbi hetek jó eredményeinek köszönhetően, érthetően jó a hangulat a csapatnál. Ezt még a hét eleji átigazolási hírek sem tudták elrontani. Jönnek sorban a jó eredmények, és a gólok is. Nem érheti szó a ház elejét, hogy folyton csak egy kibrusztolt 1-0-ra nyerünk. Bár valószínű, hogy ezúttal ezzel az eredménnyel is minden Atlético-szurkoló kiegyezne. :) Az biztos, hogy a hibákat szinte nullára kell redukálni, és az adódó helyzeteket könyőrtelenül ki kell használni. Ha az utóbbi hetek remek játékát látjuk viszont vasárnap délután, győzelmi reményeink lehetnek.

A győzelemhez ismét roppant fegyelmezett, és szinte tökéletes csapatmunka kell. Szerencsére már többször bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk erre. Mindenki beáll a sorba, és az utolsó leheletéig harcol. Bízzunk benne, hogy Oblak tovább folytatja a nulla kapott gólos meccseinek sorát. Mert minden bizonnyal ő áll majd a kapuban. Hátul a Vrsaljko-Godín-Giménez-Filipe Luís négyes kezdhet. Visszatért ebbe a csapatrészbe Lucas is. A horvát rápihenhetett a meccsre, nem játszott szerdán a Leganés ellen. Ebből a megfontolásból kispadozott Gabi is, így ő is pihenten léphet pályára. A várható középpályássor a Koke-Gabi-Thomas-Saúl négyes lehet, tehát inkább védekezőbb lesz ennek a csapatrésznek a felállása. A Sevilla ellen is ez a négyes vette fel a harcot, várhatóan ezúttal is ők kezdenek. Elöl nincs vita, a Griezmann-Costa páros reményeink szerint újra szállítja a gólt-gólokat. :) 

Mivel a Barcelona lesz az ellenfél, nem kerülhető meg egy nagyon fontos tényező. Természetesen a játékvezetőről van szó. A meccset Jesús Gil Manzano fogja vezetni. Reméljük, nem róla fog szólni a meccs. Felkészülhetünk majd a színházra, és a bíróra nehezedő katalán nyomásra. Reméljük elbírja a spori a nyomást, és nem nyúl bele a meccsbe. A reményeinket ez ügyben növelhetik az előző forduló történései. A katalánok ellen két éve (!) nem ítéltek büntetőt, a mi javunkra egy éve (!) nem ítéltek tizenegyest. Egészen az előző fordulóig... Pedig mindkét szériának már jó régen meg kellett volna szakadnia! 

Nagyon fontos meccs következik tehát, egy esetleges győzelemmel két pontra megközelíthetnénk riválisunkat. Ezzel ismét teljesen nyílt lenne a bajnokság. Egy döntetlen esetén sem dőlne össze a világ, hiszen öt pontot a hátralévő tizenegy fodulóban is be lehet hozni. De az ikszre ne is gondoljunk, elsősorban a három pont lenne a fontos, hiszen a katalánok még ebben az idényben nem szenvedtek vereséget. Itt az ideje megszakítani ezt a szériát!

Az Atlético 19 fős kerete: Oblak, Werner, Juanfran, Vrsaljko, Godín, Giménez, Lucas, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Thomas, Vitolo, Olabe, Correa, Griezmann, F.Torres, Costa, Gameiro. 

A mérkőzés vasárnap 16:15-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!! 

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.