Cikkek

Ismét megfogyatkozik a keretünk, a tegnapi napon a hosszan szolgáló Moyà hagyta el csapatunkat és szerződött a kapushiánnyal küzdő Real Sociedad-hoz.

Moya

A Real Sociedad 1 hónappal meghosszabított transzferidőszakot kapott a Spanyol labdarúgó-szövetségtől, miután az Athletic Bilbaoátigazolási-időszakon kívül vásárolta ki szerződéséből az akkor még ott játszó Iñigo Martínez-t. Időközben a Sociedad első számű kapusa Rulli komolyan megsérült, cserekapusuk Toño pedig megbízhatalannak bizonyult, így döntöttek a nyáron lejáró szerződésű Moyà leigazolása mellett.

A spanyol hálóőr a 14/15-ös szezon hajnalán szerződött Madridba. A kezdeti időszakban első számú kapusként bánt vele Simeone, a Spanyol Szuperkupa megnyerésében fontos szerepe volt (felső kép), ugyanis mondhatni gólpasszt adott Mandzukic kupagyőztes góljához. Később, Oblak egy sérülés után átvette a helyét és megragadt a kezdőben. Moyà azonban ezután is rendkívül megbízhatóan játszott, rendre ő védett a kupában.

A következő idényben frusztrálóan kevés lehetőséget kapott, de nem pártolt el a csapattól, az azutáni szezonban pedig Oblak sérülése megnyitotta számára a lehetőséget az újboli szereplésre: Moyà a BL-ben és a ligában is kiegyensúlyozottan védett.

Idén csapatkapitányként tizenegyes-t védett az Audi Kupa döntőjében (alsó kép), ami egyben a csapat győzelmét is jelentette. Ezután ismét a kupa-kapus szerepébe szoult, azonban még egyszer utoljára európai hadszíntéren is képviselhette az Atlético-t, a Kobenhavn ellen.

Moyà személyében egy rendkívül életvidám, mosolygós sportembert ismerhettünk meg, aki sokat volt képes a csapatért áldozni, ha pedig szükség volt rá, mindig lehetett rá számítani. Ezúton köszönjük az elmúlt majdnem 4 évet és további sok sikert kívánunk! Aúpa!

Moya2

Hozzászólások  

#1 Beni 2018-02-28 15:45
Így már nem bő a keret.
Bár én örülök,Moyának. Megérdemli, hogy sajátéklehetőséghez jusson és örülök, hogy nem itt. Mert sajnos a bakiival meccsek\párharcok tudnak eldőlni. Kíváncsi vagyok Axel Werner mit tud.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.