Cikkek

Meghökkenhetünk a hír hallatán, miszerint a klub eladta két játékosát, név szerint Yannick Carrasco-t és Nicolas Gaitán-t. Érdemes azonban megvizsgálni a dolog hátterét.

0carrasco

Sokaknak szemet szúrhat, hogy mindkét focista bőven ár alatt (Carrasco 30 millió, Gaitán 20 millió Euró) került értékesítésre, méghozzá a kínai első osztályban szereplő Dalian Yifang együtteséhez.

A történet kiindulópontja 2015, amikor is egy kínai milliárdos üzletember, Wang Jianlin 20%-os részesedést szerzett a madridi csapatban. Ez akkor még egy fantasztikus lépésnek tűnt, számos akadémia megnyitására nyílt lehetőség, illetve jelentős pénzt csoportosítottak át a transzferek lebonyolítására, valamint az akkor még épülő új satdion munkálatainak finanszírozására (melynek főszponzora Jianling saját cége, a Wanda Group lett)

Idén azonban Jianling úgy döntött, értékesíti 20%-os tulajdoni részét, és inkább a kínai futball fejlesztésébe fektetett rengeteg energiát (és mégtöbb pénzt). Itt jön a képbe a Yifang együttese, ami szintén az üzletember érdekeltségi körébe tartozik.

Innen nem nehéz megérteni, hogy a Wanda csoport távozásának a klub életéből két áldozata is lett, nevezetesen Carrasco és Gaitán. Jianling terve ugyanis, hogy forradalmasítsa a kínai ligát, és lassacskán európai szintűre fejlessze azt (bár erre jó sokat kell még várnia...), így meghatározó (döntő) szerepe volt abban, hogy a két említett játékos Kínába kerüljön, ráadásul ilyen olcsón.

Amennyire tudni lehet, Simeone ragaszkodott játékosaihoz, kifejezetten természetesen Carrasco-hoz, azonban elmondása szerint nem tudta megakadályozni az átigazolást.

Nico Gaitán a 16/17-es szezon elején ölthette először magára az Atlético mezét, miután 25 millió Euró fejében a Benfica-tól a Calderónba költözött. A rendkívül cseles szélső azonban már az első szezonjában sem tudta igazán megvetni a lábát a csapatban, legtöbbször csereként láthattuk pályára lépni, és akkor sem éppen káprázatos játékkal örvendeztette meg a nagyérdeműt.

49 meccsen összesen 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, és bár valóban nem igazán tudott beépülni Simeone rendszerébe, szép megmozdulásai azért voltak, mint például a Granada elleni duplája, vagy a Betis elleni győztes gólja.

Nico! Köszönönünk mindent, és további sok sikert kívánunk! Aúpa!

Yannick Carrasco, a Monaco saját nevelésű futballistája nagy feladat elé nézett, mikor a csapathoz érkezett, ugyanis az akkor távozó Arda Turan méltó utódjává kellett válnia. A fiatal belga szélső azonban nem illetődött meg a feladattól, és rögtön az első (15/16) szezonjában meghatározó emberévé vált a csapatnak.

Igazi bombaformába azonban tavaly lendült, mikor kirobbanthatatlanná vált Simeone kezdőjéből, és tényleg valódi húzóemberként tudott szerepelni. Ismertetőjele volt, hogy rendre önző játékot tudott mutatni, ez legalább annyiszor (ha nem többször) vált hátrányára mint előnyére.

Carrasco 124 mérkőzésen 23 gólt és 17 gólpasszt tudott felmutatni, így az ő emléktáblája is látható lesz majd a Metropolitano előtti területen.

Yannick, hálásan köszönünk mindent, köszönjük azt a BL-gólt, és a Madridban töltött éveket! További sok sikert! Aúpa!

Hozzászólások  

#2 amfan 2018-02-27 09:22
Simeone-nál a csapat van mindenek felett, az egyénieskedés nála nem pálya. Carrasco valószínű nem tudott kibújni a bőréből, mint ahogy azt láthattuk is több meccsen. Szép dolgokra képes, de legalább annyit árt is a csapatnak a néha önző játékával. Ennyi idő alatt sem tudott normális csapatemberré válni. Így gondolom könnyebben váltunk meg tőle, mint olyasvalakitől, aki tud csapatban is gondolkodni.
Idézet
#1 Hajpa-yes 2018-02-26 19:03
Szerintem is inkább Simeone és közte lévő feszültség miatt tiplizett.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.