Cikkek

Nagy arányú győzelemmel vágtunk vissza a Sevilla-nak a spanyol-kupa kiesés miatt. Ötöt vágtunk az andalúzoknak, de ha nem szórakozunk el több lehetőséget, akár nyolc gólt is szerezhettünk volna. Végig magabiztosan, gyorsan, és szépen játszott a csapat, azért kicsit kár az utolsó tíz perc könnyelműsködéseiért. Magabiztosan hoztuk tehát a rangadót, továbbra is üldözzük a listavezetőt.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Filipe Luís - Koke (Vitolo 71.), Gabi, Thomas (Correa 64.), Saúl - Griezmann, Costa (Gameiro 76.).

Rögtön a meccs elején majdnem ugyanabba a folyóba léptünk, mint a kupameccsen, akkor gólt kaptunk, ezúttal Oblak nagyot védett. Itt szerencsére véget is ért a hazai csapat lehetőségeinek tárháza. Többet volt az andalúzoknál a labda, de az történt a pályán, amit mi akartunk. Nem engedtük a kapunk közelébe az ellenfelet, rengeteg labdát szereztünk középen, és ezekből Costa felé záporoztak az indítások. Egyre többször értünk fel a hazaiak kapuja elé, ekkor már benne volt a meccsben, hogy gólt szerzünk. A 29. percben ez meg is történt, igaz, némi hazai segítséggel. Az egy perccel azelőtt véleményes sárgát kapó Costa szerzett labdát az ellenfél tizenhatosán belül, és szépen lőtte a kapuba a labdát, a kivetődő kapus mellett. Nem volt válasza a hazaiaknak a gólra, sőt... Egyre bátrabban játszottunk, már a Sevilla tizenhatosánál letámadtunk. A 42. percben Saúl ívelt középre egy szerzett labda után, a védők kifejelték, de jött Griezmann, aki kettőt tolt a labdán, majd jobbal húsz méterről, óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba! Szép találat volt, és nagyon jókor, a félidő lefújása előtt.

A második játékrész nem is kezdődhetett volna jobban! Öt perc játék után Costa szerzett harcosan labdát az ellenfél tizenhatosánál, kényszerítőzött Koke-val, és egy az egyben vihette kapura a labdát. A kapus kicsúszott elé, aki felett átpöckölte a labdát, majd a csúszó hálóőr elkaszálta. Történelmi pillanathoz érkeztünk ekkor!!! Büntetőt ítélt a javunkra a bíró! Ez még ebben az idényben nem történt meg velünk, egyedüli csapatként a ligában, pedig lett volna rá lehetősége a sporiknak elég. Ezúttal végre megkaptuk a tizenegyest, amit Griezmann biztosan értékesített!

Még csak az 51. percben jártunk, de már eldőlt a meccs. Szerencsére nem álltunk le, és nyomtuk tovább az ellenfelet. Sok kontrát tudtunk játszani, és ezek rendre veszélyt jelentettek. A 65. percben újabb gólt szereztünk, és ezúttal is a Sevilla védelme asszisztált ehhez. Egy hazaadást Griezmann fülelt le, és győnyőrű mozdulattal, sarokkal tette vissza a labdát Koke elé, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia. És még ezután is záporoztak a helyzetek. Griezmann kapufa, Correa lehetőség, hogy csak a nagyobbakat említsük. Bejött a két ex-sevillai, Vitolo és Gameiro is, nem kis füttykoncertet kiváltva a hazai publikumból. A 81. percben így ők is a pályán örülhettek az ötödik gólunknak. Saúl szerzett labdát a hazai térfél közepén, majd szépen átszlalomozott a sevillai védelmen. Az alapvonalról okosan a középen egyedül érkező Griezmann elé játszott, aki a kapu bal alsó sarkába passzolt. A ballábas francia már a második találatát szerzte jobbal! 0-5 kiütés! Ezután sajnos kicsit bealudt a csapat, hagytuk, hogy az ellenfél helyzeteket alakítson ki, ami egyébként a 3. perc óta nem sikerült nekik. Kaptunk két gólt, ami már nem osztott, nem szorzott, csak Oblak Zamora-díjába rondíthat bele kicsit. De bánja a kánya, hiszen öt gólt vágtunk a Sevilla-nak idegenben!!!

Nagyszerű győzelem volt ez, méltó módon válaszoltunk a kupakudarcra. Esélye sem volt a hazaiaknak, örülhetnek, hogy öt kapott góllal megúszták. Persze az ellendrukkerek azt hangoztatják, mi van, ha a 3. percben gólt kapunk... de nem kaptunk, ez a lényeg! Utána meg ha nem szórakozzuk el a meccs végét, történelmi vereséget kapott volna a Sevilla. Azért így sem kis verést kaptak, és ezt még sokáig megemlegethetik. 

Nagyon jó napot fogott ki a gárda, nagyon motíváltak voltunk, igazi csapatként viselkedtünk. Jó volt ma látni ezt a produkciót, és ami a lényeg, látták a riválisaink is. Ma nem lehet azt szajkózni, hogy már megint csak egy góllal, gyenge játékkal nyert az Atlético. Ma iskolajátékot mutattunk be, egy nem éppen vendégbarát stadionban. 

Oblak a 3. percben megtette a magáét, nagyon fontos pillanatban fogott nagy ziccert. Vrsaljko nem kezdte túl jól a meccset, sokszor lemaradt (a 3. percben pl), és bizonytalan volt. De ahogy lőttük a gólokat, úgy lett ő is egyre magabiztosabb. Godín és Giménez jól takarított, kár hogy a meccs végét kicsit ellazulták. Filipe Luís sokat tört előre, nagyszerűen játszott. Csakúgy mint Gabi és Saúl, bár utóbbi sok labdát eladott, de rengeteget szerzett is, plusz adott egy szép gólpasszt. Thomas is jól mozgott, és ezúttal Koke is. Talán ez a mai produkció visszatéríti a helyes útra, főleg hogy gólt is szerzett. Griezmann most már sorozatban a mezőny legjobbja! Lőtt három gólt, ismét szerzett sok labdát, és kiosztott Koke-nak egy gólpasszt. Costa harcosságával döntően befolyásolta a meccset, ő lőtte az első gólt, és a második félidő elején kiharcolt egy büntetőt. Nagyot nyertünk a visszatérésével!!!

A vártnál könnyebben győztünk, kihasználtuk az ellenfél minden megingását. Fontos győzelem volt ez, hiszen mindegyik riválisunk nyert a hétvégén. De továbbra is üldözzük a listavezetőt, és távol tartjuk a mögöttünk lévőket. Ha továbbra is így tudunk játszani, bármi megtörténhet a bajnokság végéig. Jövő hétvégén nagy rangadó következik, de előtte még egy hétközi forduló jön, ahol hazai pályán kell legyőznünk a Leganés-t. A mai teljesítménnyel nagy esélyünk van szerdán is a győzelemre. De addig is örüljünk a mának, és hogy nagy verést sikerült mérnünk az egyik legnagyobb riválisunkra az otthonában!

Aúpa Atléti!!!  

Hozzászólások  

#2 biashead 2018-02-26 07:40
Óriási meccs volt!
Idézet
#1 amfan 2018-02-25 22:43
Bárki bármit is mondjon, a jó szereplés kulcsa Costa!!! És Griezmann klasszisokkal jobb játékának oka is. A francia sokkal szabadabban játszhat, és látjuk is az eredményét. Costa leveszi róla a terhet elöl, így Griezmann hátul is segít, plusz gólokat lő. És hogy mennyire megértik egymást, és hogy mennyire csapatember Costa, az a büntető kiharcolása után látszott. Simán átengedte Griezmann-nak a tizit, nagy bíztatások közepette. Pedig egy ilyen egójú játékos nem mindig erről híres. Nagyon jó hogy visszatért!!! A másik nagy örömöm pedig: puuuta sevillaaaa, putasevillaaaaa!!!! De megkapták, nagyon tetszett. Azt bánom kicsit, hogy elszórakoztunk sok helyzetet, pedig vághattunk volna könnyedén vagy nyolcat. És kár a két alamizsnagólért a végén, jobban mutatott volna megint a nulla kapott gól a nevünk mellett. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen ötöt sem vágunk minden nap... :lol:
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.