Cikkek

Újabb győzelmet ért el a bajnokságban a csapat, sorozatban a negyediket. Ezúttal a Bilbao volt az áldozat, akiket magabiztosan győzött le a gárda. Az első félidőben még őrizte a 0-0-t a védekezésre berendezkedő vendégcsapat, de a második játékrészben már nem volt ellenszerük a jól játszó Atlético-ra.

A csapat összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Giménez, Lucas (Godín 46.), Filipe Luís - Correa (Gabi 70.), Thomas, Saúl, Koke (Gameiro 59.) - Griezmann, Costa.

Mint ahogy az várható is volt, több helyen változott a kezdő a csütörtökön látotthoz képest. Talán az egyetlen meglepetés Godín kispadra ültetése volt. 

Lendületesen kezdtük a meccset, sokat volt nálunk a labda, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A vendégek felállásán, és korai időhúzásán látszott, teljesen elégedettek lennének az egy ponttal. Negyedóra elteltével kezdett kiegyenlítődni a meccs, ekkor már az ellenfél is jobban ki tudott jönni a kapuja elől. A 19. percben - sajnos immár szokás szerint - nem kaptunk meg egy jogos tizenegyest. Pedig Costa ellen egyértelműen szabálytalankodtak, még a velünk szemben mindig elfogult riporter szerint is jogos lett volna a büntető. Nem sokkal később Giménez járt közel a gólhoz, Griezmann beadását előrevetődve lőtte el keresztbe a kapu előtt. Több fontos esemény ebben a játékrészben nem történt.

A második félidőre Godín futott ki a meghúzódó Lucas helyére. Folytattuk az offenzívát, a Bilbao pedig az időhúzást. Jól is csinálták, mert amikor kezdett nyomasztó lenni a fölényünk, mindig pont akkor "sérült meg", és maradt a füvön egy vendégjátékos, kizökkentve minket a ritmusból. Ekkor már helyzeteknek sem voltunk híján, de vagy a kapus védett, vagy mi hibáztuk el a helyzetet. Egy órányi játék után Simeone beküldte a Koppenhágában szép gólt szerző Gameiro-t. És ez a változtatás el is döntötte a meccset! A 67. percben Saúl szerzett labdát a tétovázó vendégjátékosoktól, és Griezmann-hoz játszott. A francia szépen tálalt honfitársa elé, Gameiro pedig gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot. Megvolt végre a megérdemelt, és megszolgált vezetés! Szerencsére nem próbáltunk meg ráülni az egygólos vezetésre, és továbbra is mi birtokoltuk a labdát. A 80. percben aztán végleg eldőlt a meccs. Gameiro a félpályától indította a balösszekötő helyén kilépő Costa-t. A baszk védő lába előtt elsuhant a labda, így Costa egyedül törhetett kapura. Bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, és - a lövést a hosszúba váró kapust becsapva - a rövid sarokba bombázott. 

A második góltól teljesen elment a vendégek kedve, már csak a lefújást várták. Nekünk volt még pár helyzetünk, de ezeket nem sikerült értékesíteni. De így is szép győzelmet arattunk, ismét csak kapott gól nélkül. Mondjuk úgy nehéz is gólt kapni, hogy az ellenfelet nulla kaput eltaláló lövésen tartjuk... :) 

Ismét sikerült begyűjteni a három pontot, tehát tartjuk a lépést a listavezetővel. Még úgy is, hogy nekünk egyértelmű büntetőket nem adnak meg, nekik pedig bármit lehet tenni a büntetőterületükön belül, szankció nélkül. Ennek ellenére sem akarunk leszakadni. 

Ma nagyon jól játszott a csapat, és annak ellenére, hogy sokáig 0-0 volt a meccs, nem tűnt kérdésesnek, hogy győzni fogunk. Türelmesek voltunk, és miután megvolt a vezetés, ezúttal nem ültünk rá az egygólos előnyre. Gameiro cseréje nagyon jól sült el, jó lenne, ha ezt a teljesítményt tudná hozni minden meccsen. 

Ma Oblak újfent munka nélkül maradt, de azért gondoskodott izgalomról, miután bemutatott pár hajmeresztő cselt a tizenhatoson kívül. Vrsaljko robotolt a jobbszélen, bár ma a beadásai nem sikerültek túl jól. Filipe Luís hozta a szokásost, tehát jól játszott. Középen Giménez és Lucas stabil volt, kár hogy utóbbi megsérült. Középen Koke ismét csak nagyon szürke volt, cseréje teljesen indokolt volt. Thomas és Saúl nagyszerűen játszott, rengeteg labdát szereztek, és ezeket rendre jól játszották meg. Correa sem volt túl meggyőző, bár néhányszor jól tört a kapu felé. Griezmann ma ismét nagy munkát végzett, nem csak elöl, hátul is. Lassan több labdát szerez mint Gabi, pedig a csapatkapitány a legjobb e téren a gárdában. Fontos pillanatban osztott gólpasszt Gameiro-nak. Costa is végigküzdötte a meccset, és el is döntötte a góljával. Gameiro lett a meccs embere, egy gól, és egy gólpassz a termése. 

Jó úton halad a csapat, reméljük sokáig nem fog letérni róla. Nehéz erőpróbák jönnek, hiszen most következnek a rázósabb idegenbeli meccsek. De ilyen teljesítménnyel, mint például a mai, azokon is lehet keresnivalónk, sőt... De addig is örüljünk ennek a mai sikernek, az újabb három pontnak!

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#2 biashead 2018-02-24 07:17 Idézet
#1 biashead 2018-02-24 07:13 Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.