Cikkek

A tegnapi nap - igaz kicsit savanyú szájízzel - elkezdődött csapatunk tavaszi nemzetközi sorozata. Savanyú, mert ugye Európa kisebbik kupájáért folytatjuk a küzdelmet, nem úgy, mint az elmúlt pár évben. Sajnos a BL csoportkörében vétett két Qarabag elleni vereséggel felérő X, megpecsételte a sorsunkat. Azért valljuk be, az idei BL szezon egy felturbózott PSG-vel, és egy egyelőre szárnyaló Manchester Cityvel kiegészülve, a mi néha érthetetlenül lelketlen játékunkhoz lehet erős is lett volna. Sőt, aki az említett azeri csapatot se tudja megverni egyszer sem, akkor annak amúgy is bünti jár.

Sebaj, az EL-ben legalább a végső győzelemre is nagy eséllyel számolnak velünk a fogadóirodák.

Koppenhágában, ahol a kezdésre szépen elkezdett hullani a hó, úgy is indítottuk a meccset, ahogy azt mindenki elvárta tőlünk. Az első percben már Griezmann lőhetett volna gólt, majd fél percre rá az elpuskázott lehetőségből lőtt szöglet után, Saúl bombázott pár centivel a kapu fölé. A 8. percben megint csak Griezmann perdített egyet, labdája épp hogy a bal kapufa mellett ment ki.

A dán védők mintha kissé meg lettek volna illetődve, mint keszeg a szatyorban. Rengeteget hibáztak, sok labdát szórtak el. A 13. percben egy újfent dán védő bénázását kihasználva, Griezmann egy az egyben ment a kapusra, majd lövését a hálóőr bravúrral kipaskolta. Óriási helyzet volt.

Murphyt ugye senkinek se kell bemutatni, mindenki ismeri a törvényeit. Ő mondta, hogy ennyi kihagyott lehetőség megbosszulja magát. És megint bejött neki.

A 15. percben a Köbenhavn csapata megszerezte a vezetést, első félpályán való átlépésük emlékére. A jobb oldalon elfutott egy bálnavadász, majd beadását az Atlético védelem végig statisztálván, egy szigonyos fehér mezes erőből középre lőtte, ott pedig a rendhagyóan Fischer nevű játékos, sarokkal a kapuba irányította. 1-0. Hoppácska..

Apropó védelem. A kapuban Moya kezdett, ugyanis Oblaknak még eddig nem tudni hogy mi, de egészségügyi problémái akadtak. Reméljük nem komolyak. Juanfran, Gimenez, Godin (akinek most igen szép a mosolya, de óriási hátba verdesés jár neki, hogy máris hadra fogható, a három fog mínuszos Valencia meccs után), és Lucas volt a védőnégyes előtte. Középen Correa, Thomas, Saúl, és Koke kapott lehetőséget, míg elől a két francia törpe naszád, Antoine és Kevin lettek volna a gólfelelősök.

Az Atléti hívek lassan kezdték kardjaikat élesíteni, hüvelyből előhúzni, hogy szépen lassan bele dőljenek, „mert hogy már megint az a k..va helyzetkihasználás”, de szerencsére Saúl sok életet megmentvén, egy kisszöglet utáni Griezmann beadást a kapuba bólintott, 6 percre a bekapott gól után. Kardok vissza, szekrény becsuk. Mindenki dőljön hátra, és élvezze a mérkőzés további részét. Lehetett érezni, hogy ez a dán csapat nem egy szint velünk, és bár a góljuk szép volt, de csak pár percig gondolhatták a laikusok, hogy itt bármi esélyük is lehet. A labdákat is alig bírták megtartani, passzaik legtöbbször pontatlanok voltak, a félpályát sem nagyon tudták átlépni.

A 37. percben érkezett is a második gólunk, egy gyönyörű, már-már tiki-takás Lucas-Griezmann-Lucas-Gameiro egyérintőzéssel. Itt jegyezném meg, hogy Lucas talán a mezőny legjobbját nyújtotta ezen az estén. Nagy bravó neki!

A félidő maradék részében Moyának kellett egy középre tartó lövést hárítania, majd a másik oldalon a villámléptű Gameiro hagyott ki, egy kapusba széttört helyzetet.

A mi szempontunkból 2-1-el fordultunk, majd a második félidőben, ha lehet, még jobban előjött a jobbik csapat fölénye.

A dánok védekeztek, az Atlético kereste a rést a pajzson. Nem igazán tudtunk most se mit kezdeni a betonbunker ellen, ahogy azt a bajnokságban is szúrtuk már. Aztán Correa helyett feljött Carrasco, aki egy kicsit megkavarta a híg guanót. Lőtt egyet kb 20-ról a kapu mellé, majd egy majdnem a 16-os vonaláról legurított labdát is elvállalt, de fő műve a 70. percbeni Griezmann kiugratás volt! Szenzációs volt az észrevétel is, és a gól kivitelezése is. 1-3. A kérdés már csak az volt, hogy rúgunk-e még?

Igen! A Gameiro helyére beküldött Vitolo, szintén a dán védelem bénázásából, a 77. percben kapott labdát köszönő táviratok szétküldése közben, középről a kapuba bombázta. 1-4 ide! Köszönjük!

A vége felé, úgy a 85. perc derekán, méregből minden mindegy alapon, a dán csapat tett egy utolsó erőfeszítést az eredmény kozmetikázására, de csak egy kapufára futotta erejükből.

A továbbjutás minden túlzott optimizmus ellenére szinte biztos!

A visszavágó 22.-én, szintén csütörtökön lesz, 19.00-ás kezdettel a Wanda Metropolitanoban.

Szép volt fiúk! Aúpa Atleti!!!

Hozzászólások  

#4 biashead 2018-02-18 11:18
Ha jól látom, nem lesz magyar közvetítése az EL-visszavágónak 22-én, sem élőben, sem felvételről... :(
Idézet
#3 biashead 2018-02-17 11:23
EL-összefoglaló (RTL 2 HD):
www.veoh.com/watch/v134380147MJmRBKJR
Idézet
#2 biashead 2018-02-17 08:38
Hát meg ahogy játszott és ahogy helytállt! Már most legenda!
Idézet
#1 Hajpa-yes 2018-02-16 11:12
Azért Godin mesternek ott figyel a fogvédő!De óriási arc hogy már is vállalta a meccset!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.