Cikkek

Újabb három pontot zsebelt be a csapat, ezúttal Málagán sikerült nyernünk. Már az első percben megszereztük a vezetést, ami a meccs végéig nem forgott veszélyben. Ez most a sokak által nem kedvelt célfutball volt, viszont eredményre vezetett.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Giménez, Lucas, Filipe Luís - Vitolo (Correa 53.), Gabi (Thomas 70.), Saúl, Koke - Griezmann, Costa (F.Torres 77.).

Újra a kezdőben volt tehát a sokáig sérült Filipe Luís, és először kezdett Vitolo.

Rögtön az első támadásunk góllal végződött. Vrsaljko bedobását röviden vágták ki a védők, érkezett Saúl, és ballal kapásból kapura lőtt. A lövés lepattant egy felugró hazai játékosról, így a labda a bemozgó Griezmann elé került. A francia pedig szép mozdulattal átnyeste a labdát a kicsúszó kapus felett. Megvolt a korai vezetés, ami annyira korai volt, hogy a meccset közvetítő sportcsatorna is lemaradt róla... :) Maradt többnyire nálunk a labda, a hazai csapat egyáltalán nem tudott ránk nyomást gyakorolni. Helyzetek nem nagyon, inkább csak lehetőségek adódtak mindkét oldalon. Biztosan őriztük az előnyt, bár szerencsére nem is kellett ezért megszakadni. 

A második játékrészre egy feltüzelt Málaga futott ki, és az első tíz percet nagyon megnyomták. Nagy helyzetet így sem tudtak kialakítani, viszont egy távoli szabadrúgásnál Oblaknak kellett nagyot védenie. Továbbra is gyűrték egymást a csapatok, de látszott, ebben a Málaga-ban nincs ennél több. Csak az volt a kérdés, hogy az egyik kontránkat sikerül-e végigvinni, és így végleg eldönthetnénk a meccset. A gól Correa lábában maradt, pedig Torres nagyszerűen tálalta elé a labdát, de az argentín nem tudta azt rendesen átvenni, így odalett a lehetőség. A Málaga nagy helyzet nélkül hozta le a meccset, mi pedig kis túlzással az egyetlen helyzetünket értékesítettük. Biztosan őriztük az első percben megszerzett vezetést, ami nagyon nem forgott veszélyben. 

Újabb három ponttal gazdagodtunk, így továbbra is nyomást tudunk helyezni a listavezetőre. Ez a mai egy igazi célfutball volt, csak annyit adtunk ki magunkból, amennyit nagyon kellett. Nem először nyertünk így, és biztosan nem utoljára. Sokan persze majd megint fanyalognak, hogy újra csak egy góllal nyert az Atlético, de nekik annyit lehet üzenni: nézzenek a tabellára! A mai fociban csak és szigorúan a pontok számítanak, az, hogy hogyan sikerül megszerezni, másodlagos. Persze mi, szurkolók is azt szeretnénk, ha mindig sziporkázva nyerne a csapat, de ez valljuk be, lehetetlen. Megvan a három pont, ez a lényeg! 

Ma is jól dolgozott a csapat, bár volt már ebben az idényben nehezebb feladata is. Oblak egyszer kellett hogy védjen, azt megtette. Vrsaljko ma nem volt túl jó, ezúttal a beadásai sem sikerültek. A két fiatal középen nagyon jól játszott, esélye sem volt a hazaiaknak mellettük. Filipe Luís-on nem látszott a hosszú kihagyás, ismét jól robotolt a bal oldalon. Vitolo nem volt rossz, bár ő ennél sokkal többet tud. Koke ma egy fokkal jobb volt annál, ahogy mostanában teljesített, bár annál szinte csak jobban lehet. :) Saúl kezdi visszanyerni a jó formáját, a gólban is döntő szerepe volt. Gabi biztosan látta el a feladatát, cseréje indokolt volt, Cholo nem szerette volna, hogy kiállítsák. Griezmann a mezőny legjobbja volt, és nem csak a gólja miatt. Óriási mezőnymunkát végzett, rengetegszer ért vissza védekezni, és jól irányított középen. Costa ma sokkal halványabb volt a megszokottnál, eléggé el volt veszve a védők közt elöl. A cserék jól szálltak be, kár, hogy Correa ismét nagy helyzetet puskázott el. 

Folytattuk tehát a jó szériánkat, a harmadik meccset húztuk be zsinórban. Reméljük, hogy ezen az úton halad tovább a csapat. Jövő héten megkezdődnek az EL küzdelmei is, csütörtökön Koppenhágában lesz fellépése a gárdának, majd vasárnap a Bilbao érkezik. Jó lenne ezeket a meccseket is győzelemmel abszolválni!

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#4 biashead 2018-02-24 10:51
Idézet - biashead:


Új online összefoglaló:
https://oload.stream/f/ZQmPsCycbZA/
Idézet
#3 biashead 2018-02-15 08:06 Idézet
#2 Peaceke 2018-02-12 07:17
Igaz, hogy le lett írva, de nem tudok mellette elmenni. Lehet szidni Griezmann-t, hogy nem szerez annyi gólt, mint várnánk, de amit csinál, az fantasztikus. Mondja valaki, hogy nem hajt az Atletiért...le a kalappal előtte.
Idézet
#1 amfan 2018-02-10 17:55
Jaj szegény Farkanorbi... pedig hogy szorított a Málagának... :lol: Ez van drága Norbert, megint győztünk, bármennyire is fáj. Igen, ez célfutball volt, de az vesse ránk az első követ, aki nem örülne a Málaga vendégeként a három pontnak, bárhogy is szerezze meg. Meg kell nézni a tabellát, hogy a célfutballal hová lehet kerülni. Mert a drágalátós divatmadrid rúg négy-öt gólt egy meccsen, de jelenleg 13 ponttal vannak mögöttünk, ha nyerik a két meccsüket, akkor is héttel! Szóval újabb három pont, és én, már bocs, de örülök neki!!! :lol:
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.