Cikkek

Megszereztük a nagyon fontos három pontot a Valencia elleni rangadón! Nem volt könnyű, mert az ellenfél az eddig látott legdefenzívebb játékkal rukkolt elő. Még a kiesőjelölt csapatok sem álltak be ennyire védekezni, mint a harmadik helyezett Valencia. Végül egy jól eltalált Correa bombával sikerült megérdemelten győznünk, és így elhúznunk kilenc ponttal a denevérektől.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Godín (Juanfran 51.), Savic (Giménez 29.), Lucas - Correa, Koke, Saúl, Carrasco (Gabi 62.) - Griezmann, Costa.

Rögtön támadólag léptünk fel, odaszögeztük az ellenfelet a kapuja elé. Sajnos ez a fölény gólokban nem mutatkozott meg, csak pár kisebb helyzetben. A Valencia talán indokolatlanul is védekezőbb felfogásban játszott, a harmadik helyezett csapattól többet várhattunk. Ha náluk volt a labda, akkor is csak a saját térfelükön passzolgattak, a kapunkra semmilyen veszélyt nem jelentettek. A 29. percben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, Savic-nak csúnyán odaléptek (megtorlatlanul persze...), nem tudta folytatni a játékot. Nem sokkal később Costa fejesénél közel jártunk a gólhoz, de az ellenfél kapusa védeni tudott. Így gól nélkül ért véget az első félidő, hiába játszottunk fölényben.

A második játékrész nem kezdődött túl jól, pár perc játék után a másik középső védőnket is elveszítettük. Egy pontrúgás után a kapus a labda helyett Godínt ütötte el, a nyilvánvaló büntető persze elmaradt, viszont az uruguayit le kellett cserélni. Az 59. percben jött a méltó bosszú. Koke felpasszolt labdájával Correa fordult a kapu felé, és húsz méterről óriási bombagólt ragasztott a vendégek kapujának bal felső sarkába! Ideje volt már, hogy a kis argentín mutasson valamit, mert az utóbbi meccseken nagyon nem ment neki a játék. Három perc múlva jött Simeone sajnos immár szokásos cseréje, Gabi érkezett Carrasco helyére, egyértelműen a védekezést erősítve, és tartva az egy gólos előnyt. A Valencia most már kénytelen volt támadni, de szerencsére sok vizet nem zavartak a kapunk előtt. Az utolsó tíz percben eldugtuk a labdát, a vendégek csak keresték, de nem találták. Így megszereztük a nagyon fontos három pontot, két egységet faragva a listavezetővel szemben. És ami szintén fontos: kilenc ponttal elhúztunk mai "áldozatunktól".

Megvan tehát a hőn áhított győzelem! Nem kis áldozatokkal járt (Godín, Savic), reméljük, hogy a sérüléseik rendbejönnek hamar. Akárcsak az őszi idényben, ezúttal is lehoztuk úgy a meccset a Valencia ellen, hogy nem találták el a kapunkat egyszer sem!!! Az egy gólos győzelem nem tükrözi hűen a fölényünket, kevés ilyen meccs van, amikor az ellenfélnek ennyire nincs esélye gólt szerezni. És végül ismét a játékvezetés...maradjunk annyiban, hogy hagyott némi kívánnivalót maga után!

Ma jó csapatmunkát láthattunk, bár azért voltak hibák, de szerencsére nem mérkőzést befolyásolók. Koke és Saúl ma sem voltak az igaziak, de a góljáig Correa sem játszott túl jól. Carrasco cseréje érdekes volt, nem feltétlenül őt kellett volna lehozni. Kicsit fura volt újra, hogy 1-0-nál ismét védekező csere jött támadó helyett. Amit pedig a meccs végén műveltünk (labdatartás), az szenzációs volt. Talán ha nagyon akarjuk, gólt is szerezhettünk volna, de a labdatartással megelégedett a csapat. Nem volt a mai ellenfélben annyi, hogy megnehezítse a dolgunkat. 

Bízzunk benne, hogy visszatért a csapat a "győzelmi útra", és hasonló játékkal rukkol elő ezután, mint a legutóbbi két meccsen!

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#4 biashead 2018-02-24 10:54 Idézet
#3 Hajpa-yes 2018-02-05 09:28
Na.Komám.Mint volt a kapus mondanám hogy az ötösön belül a kapusnak szinte mindent lehet. Neto ezt ki is használta.Sajnos minden következmény nélkül.Természetesen egy sárgát kaphatott volna mert a könyök ugye a kapusnál is könyök.Na de ha sárga akkor meg tizi...Szóval a faszom se tudja.
Viszont Gabit meg lehet ki kellett volna második sárgával állítani.tudja a franc...örüljünk a győzelemnek.És hogy a csapat legalább támadólag lépett fel.
Idézet
#2 biashead 2018-02-05 08:34
Szerintem is! A Marca idézi a klub hivatalos közleményét, melyben az orvosi vizsgálat alapján három törést írnak a felső állcsontban.

Baszki. Remélem, Godin egyrész túléli, másrészt fog tudni még játszani idén, bár kétlen, valószínűleg az ő idényének vége. És ugye jön a VB.
Idézet
#1 amfan 2018-02-04 22:20
Azért a fasz kivan a bíróval! Simán letarolta a kapus Godínt, ez tuti büntető!!! Plusz lap a kapusnak, még akár piros is lehetett volna. Sima meccsen nyertünk, számomra rejtély, hogy mit keres ez a Valencia a harmadik helyen. Elég szép kis előnyünk van így az üldözőkkel szemben, most már az előttünk állót kellene utolérni!!! :lol:
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.