Cikkek


Sima, 3-0-s győzelmet aratott csapatunk a Las Palmas ellen. Kellett már nagyon ez a siker, kellettek a gólok. Az örök elégedetlenek persze mondhatják, hogy naná, egy kiesőjelölt ellen ez kötelező győzelem, de ezt hitte múlt héten a minket üldöző Valencia is, el is bukták a meccset. Egy hajtós első félidő után (itt még kimaradtak a helyzetek), egy nagyszerű másodikkal sikerült begyűjtenünk a három pontot. Végre gólokat szereztünk, és úgy játszott a gárda, ahogy azt mindig is elvárnánk tőlük.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran, Godín, Giménez, Lucas - Koke (Carrasco 46.), Gabi, Saúl, Correa (Thomas 81.) - Griezmann, F.Torres (Vitolo 80.).

Vrsaljko eltiltása miatt Juanfran kezdett a jobboldalon, míg a meccs előtt egy vírust elkapó Gameiro helyett Torres kezdett. Érdekes döntés volt Cholo részéről Koke és Correa kezdőbe állítása, hiszen mindketten hetek óta teljesen formán kívül játszanak. Sokan inkább Carrasco-t, és Vitolo-t látták volna szívesebben a pálya két szélén.

Ahogy az várható volt, a Las Palmas védekezésre rendezkedett be, jól tömörültek a kapujuk előtt, nehéz volt helyzetbe kerülni mellettük. Azért még így is sikerült többször mögéjük kerülni, és csak rajtunk múlt, hogy nem találtunk be a kapujukba. Ehhez a legközelebb Griezmann járt, aki Juanfran beadását sarokkal tette kapura, de a labda a kapufát találta telibe. Ha ez bemegy, győzelemre esélyes lett volna az idei Puskás-díjra. A francia mellett még Gabi és Torres került helyzetbe, de ezek a lehetőségek is kimaradtak. Az ellenfél ritkán jutott át a térfelünkre, Oblak-nak nem kellett védenie. Sok volt részünkről ismét a hátrapassz, többször voltunk tanácstalanok. Feltűnő volt, hogy az ellenfél játékosai rengeteget fetrengtek, húzták az időt. A bíró sajnos partnere volt ebben a vendégeknek. Így 0-0-val vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészre már nem jött ki az ismét rosszul játszó Koke, helyét Carrasco foglalta el. Nagy offenzívába kezdett a csapat, sorra jöttek a helyzetek. Ezt a nyomást már nem bírhatta ki a vendégcsapat. Még pár lehetőség kimaradt, Torres, Carrasco, és persze Correa hibázott a kapu előtt. Aztán a 61. percben végre megtört a jég! Az addig is nagyszerűen játszó Juanfran szerzett labdát a jobb oldalon, majd "forintos" labdát adott a félpályától kilépő Griezmann-nak. A francia bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd szépen emelt át a kifutó kapus felett. Látszott a csapaton, hogy nagy kő esett le a szívükről, végre megvan a vezetés. A gól után persze feléledt a Las Palmas, addig nem nagyon csipkedték magukat. Többet volt náluk a labda, de Oblak kapujára nem tudtak komoly veszélyt jelenteni. A 73. percben aztán el is dőlt a meccs. Griezmann szerzett labdát a félpályánál, kiugratta Correa-t, aki ezúttal végre jó megoldást választott, és a balján érkező Torres elé játszott. El Nino átvette a labdát, majd a tizenhatos vonalát átlépve, hatalmas bombát zúdított a léc alá! 

Kellett nagyon a gól, mert már az oldalvonalnál állt Simeone újabb érthetetlen (és védekezésre berendezkedő) cseréje Thomas, aki pont Torres helyett érkezett volna a pályára. Csatár helyett védekező középpályás, megint jött volna az eredményre ráülés. De így szerencsére Torres maradt a pályán! Ezzel a góllal ki is fújt a vendégek lendülete, ekkor már látszott, beletörődtek a vereségbe. Ezután is maradtunk támadásban, Carrasco, és az időközben pályára lépő Vitolo is helyzetbe került. A 88. percben megadtuk a kegyelemdöfést is. Carrasco kapott nagyszerű indítást Vitolo-tól, lefutotta a védőjét, és már csak a kapussal állt szemben. De tőle váratlan, és szokatlan módon, önzetlenül a középen egyedül érkező Thomas elé passzolt, akinek nem volt nehéz dolga az üres kapuba gurítani. 

A ghánai az őszi idényben is betalált a szigetlakóknak, akkor egy bombával, most egy szépen kijátszott helyzetből. Így fölényes lett a diadal, és teljesen megérdemelt. 

Nagyon fontos volt ez a győzelem, hiszen páran már temették a csapatot a legutóbbi három meccs sikertelensége miatt. A játék sem volt akkor az igazi, de ma megmutatta a csapat a szebbik arcát. Nem adtuk fel az első félidő kihagyott helyzetei után sem. Igaz, hogy ez a győzelem a kötelező kategóriába tartozott, de mint tudjuk, néha ezek a győzelmek a legnehezebbek. 

Oblak ma is munka nélkül maradt, egyszer sem kellett komolyabban beavatkoznia. Juanfran talán idei legjobbját nyújtotta, nagyszerűen játszott, sok labdát szerzett, és fontos gólpasszt adott. Godín és Giménez biztosan álltak a lábukon, és Lucas is többször ért fel az ellenfél kapuja elé. Hogy mi történt Koke-val, nagy kérdés. Hetek óta rettenet rossz formában van, csak lézeng a pályán. Ma végre Cholo is észrevette ezt, lecserélte a szünetben. Gabi jól játszott, esélye volt a gólszerzésre is. Saúl egy fokkal jobb volt, mint a legutóbbi meccseken, de tud ő ennél sokkal jobb lenni. Correa kezd sajnos Vietto-i mélységekbe sűllyedni, legalább is a helyzetkihagyás terén. Bár sok jó megoldása nem volt ma, de adott egy gólpasszt. Griezmann legszebb napjaira emlékeztetett, ha a sarkazós helyzete bemegy... Szerzett egy gólt, lőtt két kapufát, és a második gól előtt ő szerezte meg a labdát. Jó lenne ha mindig így játszana. Torres az utolsó pillanatban került be a kezdőbe, és ezt meg is hálálta. Nagy gólt szerzett, és a mezőnymunkája is jó volt. A cserék ezúttal sokat tettek hozzá a meccshez, Carrasco lendületes volt, passzolt is (!), sőt, ebbe egy gólpassz is belefért. Vitolo is jól szállt be, Thomas gólt is szerzett.

Megvan tehát a nagyon fontos három pont, és ami fontos, hogy ezt jó játékkal szereztük meg! Nem volt könnyű, mert a Las Palmas nehezen adta meg magát, de bedaráltuk őket. Bízzunk benne, hogy megmarad ez a lendület, és végre úgy játszik a csapat, ahogy tud. Mint ma, főleg a második félidőben. Azért persze akadtak hibák, de az mindig van. Fura, hogy Simeone újra megadta ma a lehetőséget a nagyon gyengén teljesítő Koke-nak és Correa-nak. Láthatóan Carrasco és Vitolo többet tudna jelen állapotban hozzátenni a csapatjátékhoz. Előbbi kettő pedig nem rossz játékos, de valamiért nagy gödörbe kerültek. Reméljük visszatér a szerencséjük, miként a csapatnak is!

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#3 biashead 2018-02-24 10:58 Idézet
#2 Peaceke 2018-01-29 07:52
Griezmann-ról: a 85. percben úgy rohant még egy labda után, hogy elérje az oldalvonalnál, hogy a reklámtáblának is nekiment a labda megmentése után...2-0-nál...Ez Igen!
Idézet
#1 amfan 2018-01-28 19:08
Végre, de kellet ez már. Kicsit elhallgathatnak a károgók is. Igenis be kell látni, hogy ők is emberek, nem lehet mindig a topon játszani. De tudunk mi így is játszani, mint ma! És ma majdnem megtörtént a csoda!!! Csak egy lépés választott el minket tőle!!! Majdnem kaptunk egy büntetőt!!! :lol: Torrest egy lépéssel a vonal előtt kaszálták el. Pedig ma is volt kezezés, hiszen ha nem ér bele kézzel Carrasco lövésébe a védő, a labda tuti beakad. De már megszokhattuk, hogy egy kéz nem kéz. Legalább is a mi esetünkben biztosan nem... :-x Ja... és Juanfran! Ma nagyon ott volt a szeren, jó lenne ha ezt tudná állandósítani, mert klasszisokkal jobb játékos Vrsaljkonál. Teljesen más a szélsőjáték, ha ő játszik, és nem a horvát. Vrsaljko max beadásban jó, de a felfutások, és főleg a védekezés jobban megy Juanfrannak!!!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.