Cikkek

Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a spanyol-kupa négy közé jutásért vívott első meccsen. Ostoba hibák miatt, ahogy a címben is szerepel. Az első hiba a bíróé volt, amikor nem adta meg Costa szabályos fejesgólját. A második az addig jól védő Moyáé, aki egy lecsúszott, megpattanó "beadást" - ami mellé ment volna - ügyetlenül a kapuba ütött. A harmadik a belső védőinké, akik egy ártalmatlan kósza fejest elnéztek, így az ellenfél csatára begyalogolhatott a kapuba. Érdemtelenül nyerte meg ezt a meccset a Sevilla, bár az első félidőben volt pár lehetőségük, de a másodikban semmi, mégis találtak két gólt. Nálunk nagyon egyemberes volt a támadójáték, csak Costa jelentett veszélyt kapura, ez pedig nagyon kevés. Van még egy visszavágó, és képesek is vagyunk továbbjutást érő eredményt elérni, de a ma látott hibákkal, és betliző teljesítményekkel (Koke, Saúl, Griezmann) nem lenne rá esély.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Moyá - Juanfran, Godín, Savic, Lucas - Vitolo (Correa 46.), Gabi, Saúl, Koke (F.Torres 82.) - Griezmann (Carrasco 68.), Costa.

Jól kezdtük a meccset, és hamar meg is szereztük a vezetést, de (immár szokás szerint) a bíró nagyot hibázott, nem adta meg Costa szabályos fejesgólját. Ettől felbátorodott az ellenfél, és több helyzetet is kialakított. Volt egy lecsúszott lövés, amit Moyá bravúrral hárított, és szintén Moyá védett nagyot szemtől-szemben, miután Koke csúnyán eladott labdájából hárman vezették egy védőnkre labdát. Costa lőtt nem sokkal később kiszorított helyzetből a kapusba. Feltűnő volt ekkor, hogy a középpályán rengeteg labdát eladtunk, Koke és Saúl rendkívül gyenge napot fogott ki, de Vitolo sem villogott volt csapata ellen. 

A második játékrészre lendületesebben jöttünk ki. Szinte csak nálunk volt a labda, a vendégek a félpályán is ritkán jöttek át. Correa és Carrasco becserélésével nagyot javult a támadójáték, egyre több helyzetet alakítottunk ki. Correa beadásába szerencsétlenül ért egy vendégvédő, de mázlija volt, a kapufáról kifelé pattant a labda. A 73. percben megszereztük a megérdemelt vezetést. Egy szöglet utáni kavarodásból Costa elé pattant a labda, aki óriási gólt ragasztott a kapu bal alsó sarkába. De nem sokkal később, talán az első félpályán áthozott labdájából gólt szerzett az ellenfél, pontosabban Moyá. Egy jobb oldali beadás megpattant Lucas lábán, a labda így felpattanva elhúzott volna a kapunk előtt. De sajnos Moyá úgy érezte, hogy közbe kell avatkoznia, de olyan ügyetlenül paskolt bele a labdába, hogy az a kapunkba pattant. Így lehet helyzet nélkül gólt szerezni...És még hátravolt a feketeleves. Hiába próbáltunk meg újabb gólt szerezni, ezen az estén a vendégek kezét fogták az égiek. A 88. percben, még a saját térfelén fejelt bele tessék-lássék módjára a labdába egy vendégjátékos, ami egy pattanás után, a tétovázó védőink között átjutott. Így egyedül vihette kapura a labdát a vendégek csatára, és a kifutó Moyá mellett a kapuba lőtt. Két ostoba potyagóllal sikerült az ellenfelet győzelemhez segíteni. Reméljük, továbbjutáshoz azért nem...

Ma kevés jó teljesítményt láthattunk a csapatban. Moyá egészen a 80. percig jól védett, akkor viszont kapitális hibát vétett. Ez sajnos akár a továbbjutásunkba is kerülhet. A két szélsővédőnk nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, a két középsővédő pedig a vendégek második góljáért felelős. Középen egyedül Gabi teljesítménye ütötte meg az átlagot. Koke és Saúl egymást múlták alul, nagyon-nagyon gyengén játszottak. Vitolo bizonyíthatott volna régi csapata ellen, de ez inkább visszafelé sült el. Griezmann talán még a Koke-Saúl párosnál is gyengébb volt, pedig azt nehéz alulmúlni. Costa volt az, aki tett is ma valamit, szerzett két gólt, de a bíró hibájából csak egy lett belőle. Correa és Carrasco jó csere volt, kát hogy az eredményen ez nem látszik.

Jól kiszúrtunk magunkkal, mert ez a meccs simán nyerhető volt. Az első félidőben még csak-csak akadt helyzete a vendégeknek, de a második félidőben momentumuk sem volt. Nehéz helyzetbe kerültünk így a visszavágó előtt, innen nem lesz könnyű továbbjutni. 

Érdekes volt látni pár játékos kiábrándító teljesítményét. Itt főleg hárman okoztak nagy csalódást, pont azok, akiknek a legfontosabb lenne a szerepük. Saúl az eltiltása után visszatérve csak keresi önmagát. Már az Eibar ellen sem volt az igazi, de ma teljes csőd volt. Koke viszont már hosszú meccsek óta szenved, csakúgy, mint Griezmann. Érthetetlen, hogy Simeone miért nem ülteti padra őket. Van elég játékosunk, aki jelen állapotban sokkal többet tudna tenni a csapatért. 

Van még egy visszavágó, tehát van még remény. Ha a valós tudását adná a csapat, elérhetnénk egy továbbjutást érő eredményt. De ehhez össze kell szednie magát mindenkinek. Képes lehet rá a csapat, meglátjuk jövő héten, mi lesz belőle.

Aúpa Atléti!!! 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.