Cikkek

Nehéz meccsnek ígérkezett, az is lett belőle. Ebben sajnos nagy részünk volt, mert többször is eldönthettük volna a meccset, de több 100%-os helyzetet is elpuskáztunk, a végén pedig örülhettünk, hogy meg tudtuk őrizni a három pontot. A második félidőben indokolatlanul visszahúzódtunk, és magunkra húztuk a hazaiakat. A jó védekezésnek, és a szerencsének köszönhetően kihúztuk 1-0-al. Győzni tudtunk ott, ahol nem sok csapat fog!

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Godín, Giménez, Lucas - Koke, Saúl, Thomas, Correa (Carrasco 54.) - Griezmann (F.Torres 76.), Gameiro (Augusto 69.).

Jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetünk is adódott a hazaiak kapuja előtt. Correa-n múlt, hogy a tizedik percben már nem 2-0 volt a javunkra az állás. Először kihagyott egy ordító helyzetet, majd nem sokkal később Vrsaljko-t akadályozta egy beadáskor, így a horvát középre lőtt labdája nem lett pontos, Koke az erős beadást nem találta el jól, a kapu mellé lőtt nagy helyzetben. Az Eibar semmi veszélyt nem jelentett a kapunkra, a védelmünk jól zárt. A 27. percben egy gyors kontrát sikerült góllal befejeznünk. Griezmann lépett ki a leshatárról, nagyszerűen centerezett, Gameiro még át is tudta venni a labdát az ötösön, majd a kivetődő kapus alatt a hálóba lőtt. Teljesen megérdemelten szereztük meg a vezetést, kár, hogy ez csak az első gólunk volt, hiszen könnyen lehetett volna már a harmadik is. Nem sokkal a félidő vége előtt egy elég nagy bírói tévedés súlytott minket (ismét), a félpályától egyedül kilépő Gameiro-t letarolta a hazaiak védője, csak sárgát kapott, pedig ezért piros lap járt volna. Így egygólos vezetéssel vonulhattunk szünetre, de némi hiányérzetünk lehetett, mert ez könnyedén lehetett volna háromgólos is.

A második játékrészre egy érthetetlenül védekezőbb felállású Atlético jött ki. Sajnos nem folytattuk az első félidőben látott jó játékunkat, és inkább átengedtük a terepet a hazai csapatnak. Akik éltek is a lehetőséggel, bár ekkor még csak kisebb lehetőségeik adódtak. Többször ért fel az Eibar a kapunk elé, mint azt eddig tapasztalhattuk, és egyre veszélyesebb támadásokat is vezettek. Ennek ellenére ismét előttünk adódott 100%-os helyzet, de Griezmann a kapusba bombázta a kihagyhatatlan ziccerét. Ezután szinte csak a hazai csapat előtt adódott lehetőség, de szerencsére elhibázták az összes helyzetüket. Vagy Oblak állt jó helyen (a legtöbb baszk helyzet középre jött), vagy az Eibar játékosai céloztak pontatlanul. Érthetetlen módon visszahúzódtunk a kapunk elé, és őriztük az egygólos vezetésünket. Pedig kontrákból lett volna számos lehetőség, de Simeone célja (cserék...) egyértelmű volt: megőrizni az 1-0-t. Ez némi szerencsével, és jó védekezéssel sikerült is. Kár ezért a második félidőért, mert ha kihasználjuk a helyzeteinket, több góllal nyerhettünk volna. E helyett meg áldhatjuk az égieket, hogy sikerült megőriznünk az előnyünket. 

Megvan a nagyon fontos három pont, ez a lényeg. De... Egyszerűen érthetelen, hogy a második félidőben miért játszottunk úgy, ahogy. Jobb csapatunk van, mint az Eibar-nak, amit bizonyítottunk is az első félidőben. De hogy miért kellett váltani a második játérészre, az érthetetlen. Ha ugyanazt a játékot hozzuk, mint az első félidőben, több góllal nyerhettünk volna. Semmi sem indokolta Simeone váltását, a sokkal defenzívebb játékra. A meccs végét megúsztuk, mert be kell vallani, nem lett volna nagy meglepetés, ha az Eibar kiegyenlít. De szerencsére nem ez történt, és így tovább loholunk a listavezető után. Nagyon fontos három pontot szereztünk egy olyan helyen, ahol valószínűleg több csapat nem fog győztesen levonulni a pályáról. Kemény célfutballal ugyan, de megszereztük a nagyon fontos győzelmet! Kit érdekel ki mit mond, a lényeg a három pont!!!

Ismét komoly csapategységre volt szükség, hogy bezsebeljük a három pontot. Oblak többször kellett hogy hárítson, bár szerencsére szinte minden hazai próbálkozás a kapu közepébe érkezett. A legnagyobb veszélyt egy Godín-on megpattanó labda okozta, de a szlovén hálóőr szépen védett. A hátvédsor jól muzsikált, annak ellenére, hagy a hazaiak többször is helyzetbe kerültek. Középen talán Thomas volt ma a legjobb, jól helyettesítette az eltiltott Gabit. Ez inkább Saúl dolga lett volna, de ma elég sok hibával játszott a spanyol. Koke sem játszott csúcsformában, tőle sokkal többre lenne szükség. Correa is inkább hátrányára vált ma a csapatnak, kihagyott egy nagy helyzetet, és ha nem ugrik Vrsaljko elé, a horvát gólpasszt adhatott volna. Griezmann a gólpasszán kívül nem tudott sokat hozzátenni a meccshez, a második félidő közepén lezárhatott volna minden kérdést, de kihagyta a 100%-os helyzetét. Gameiro megtette amit kellett, kihasználta az egyetlen lehetőségét. Tőle nem is kellett több, ezért kezdett ő Costa helyén. 

A mai nap ismét három ponttal gazdagodtunk. Nem volt könnyű megszerezni, de mi megtettük. Egy jól összerakott, erős ellenfél otthonában tettük ezt, az vesse ránk az első követ, aki nem ezt játszotta volna. Itt most ez volt célravezető, hiába is ágálnak sokan e miatt ellenünk. Aki itt megpróbált fejetlenül támadni, mind rajtavesztett. Mi is majdnem ráfáztunk, a második félidőben talán lehettünk volna kicsit agilisabbak is, de ma ez volt a célravezető. Majd megint hallgathatjuk, hogy újra csak 1-0-ra nyert az Atlético, de aki ezt károgja, annak csak annyit lehet mondani: csináljátok utánunk, szerezzetek itt három pontot ha tudtok!

Nem volt jó látni a második félidő végét, de magunkra lehetünk csak mérgesek, hogy nem döntöttük el a meccset már az első félidőben. Így kissé nehezen sikerült győzni, de sikerült! Hiába a három talán legjobb formában lévő játékosunk eltiltása, így is hozni tudtuk a meccset. Most Godín kapta meg az ötödik sárgáját, így ezúttal ő fog hiányozni a következő meccsen. Azért nem rossz teljesítmény a mai, ha azt nézzük, hogy négy stabil kezdőnk (Savic, Filipe Luís, Gabi, Costa) sem állt Simeone rendelkezésére. Az eredmény mindent fölülír, a három pont mindennél fontosabb. Plusz öröm, hogy a városi rivális már tíz ponttal van lemaradva mögöttünk... :) 

Aúpa Atléti!!!      

Hozzászólások  

#1 biashead 2018-02-24 11:15 Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.