Cikkek

Három gólt még hozzátettünk az idegenben szerzett négyhez, így könnyedén jutöttunk tovább a spanyol-kupában. Ahogy az várható volt, elég spórolósra vettük a figurát, de még így is sima győzelem lett a vége. Viszont az is várható, hogy a következő rivális keményebb ellenfél lesz.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Moyá - Juanfran, Savic, Lucas (Montoro 46.), Sergi - Vitolo, Gabi, Augusto, Carrasco (Correa 61.) - F.Torres, Costa (Gameiro 61.).

Az első félidőt teljesen átlazsáltuk, de azért belefért pár helyzet. A legnagyobbat Costa hagyta ki, Torres nagyszerű passza után a kifutó kapusba lőtte a labdát. A koncentrációnk nem volt éppen topon, sokszor kombináltuk túl a lehetőségeket, mindig még jobb helyzetet akarva, holott egy egyszerű megoldással könnyebben célt értünk volna. Így gól nélküli félidőt láthatott az esőben is kitartó publikum.

Az öltözőben valószínű hogy Cholo nagyobb erőbedobásra szólította fel a gárdát, mert láthatóan jobban kezdték kapkodni magukat a játékosok. Ez az 57. percben góllá is érett. Costa szerzett labdát még a saját térfelén, majd Carrasco-hoz passzolt. A belga vezette egy ideig a labdát, majd az akciót követő Costa elé játszott. A spanyol-brazil a tizenhatoson belül visszahúzta a labdát, majd a szemből érkező Carrasco elé gurított vissza, aki futtából a hálóba bombázott. Pár perc múlva Simeone mindkettőjüket lecserélte, a helyükre Correa és Gameiro érkezett. A 74. percben ez a páros hozta össze a második gólunkat. Egy gyorsan elvégzett bedobás után Correa szép cselekkel az alapvonalig vezette a labdát, középre passzolt, és az érkező Gameiro pár lépésről a hálóba továbbított. A 81. percben újra gólnak örülhettünk. Torres a félpályától nagyszerűen indította a kilépő Vitolo-t, aki a tizenhatoson belülre érve, nagy erővel kilőtte a rövid sarkot. A hosszabbításban még a vendégek lőttek egy zúgó kapufát, majd ezután gratulálhattak a továbbjutásunkhoz. Jól helytállt a kiscsapat, de bőven kijött a két csapat közti tudásbeli különbség.

Letudtuk ezt a meccset, és megvan a továbbjutás. Innen minden erőnkkel az Eibar elleni nehéznek ígérkező meccsre kell koncentrálni. Cholo tudott pihentetni több játékost, és azt is remélhetjük még, hogy Costa jogtalan sárgalapját eltörlik. 

Hoztuk tehát a papírformát, és kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel továbbjutottunk a spanyol-kupában. Várjuk a következő ellenfelet...

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.