Cikkek

Nagy arányú győzelmet aratott csapatunk a Lleida ellen az odavágón. Kicsit álmos kezdés után beindult a gólgyár, végül 4-0-ra vertük idegenben a harmadosztályú ellenfelünket. Visszatért a hősünk is! Diego Costa stílszerűen mutatkozott be első meccsén, pár perc játék után gólt szerzett. A négy gólos előny valószínűleg a továbbjutás kérdését is eldöntötte, de ettől függetlenül a visszavágót is komolyan kell vennünk.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Moyá - Juanfran, Godín, Giménez, Lucas - Correa (D.Costa 65.), Augusto, Saúl, Carrasco (Vitolo 59.) - F.Torres (Griezmann 65.), Gameiro.

Elég álmosan kezdtük az összecsapást, a meccs elején nagyon nem erőltettük a labdabirtoklást, inkább átengedtük a hazaiaknak a terepet. Akik éltek is a lehetőséggel, bár nagy helyzetet ekkor még nem alakítottak ki. A félidő felénél viszont már Moyá bravúrjára volt szükség, hogy ne kapjunk gólt. Bár elég feltűnő szabálytalansággal indult a hazai akció (Lucas-t könyökölték le a félpáyánál), a bíró továbbot intett, így három hazai támadó vezette Godín-ra a labdát. Könnyedén vitték lövésig az akciót, de az ötös sarkáról megeresztett löketet Moyá kiütötte. Fél óra elteltével már egyértelműen domináltunk a meccsen. Jöttek a helyzetek, főleg pontrúgások után. A 33. percben góllá is érett a fölény. Carrasco végzett el egy szabadrúgást a balösszekötő helyéről, a kapu előtt Godín emelkedett a legmagasabbra, és a hosszú sarokba csúsztatott. Négy perc múlva ismét gólt szereztünk. Gameiro kapott nagyszerű indítást a jobb oldalon, élesen középre lőtte a labdát, amit Torres becsúszva továbbított a gólvonal mögé. Így két gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőben is nálunk maradt az irányítás. Ez leginkább csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg, helyzetekben nem nagyon. Az 59. percben Simeone megunhatta Carrasco öncélú játékát, és lekapta a belgát a pályáról. A helyére az első Atlético-meccsén pályára lépő Vitolo állt be. Aztán öt perc múlva újabb változtatásra szánta el magát Cholo. A nagyon gyenge napot kifogó Correa helyére beküldte Diego Costa-t, és Torres helyett jött Griezmann. Costa nem is várt sokáig (mindössze négy percet...), és megmutatta, miért is lesz rá nagy szükség a továbbiakban. Juanfran jobb oldali beadását nem sokan tudták volna gólra váltani, de Costa, testi épségét nem kímélve, becsúszva a hálóba lötte a labdát. A gól után hosszabb ideig ápolták is a partvonal mellett, a vádliján jól láthatóan a védő stoplijainak nyoma éktelenkedett. De nem is ő lett volna, ha pár perc után nem áll vissza, komoly sántikálás közepette. Volt hátra még egy slusszpoén. Már a hosszabbítás perceiben jártunk, amikor a kapura törő Gameiro-t buktatta a hazaiak védője. Mi szabadrúgást, a védő második sárga után piros lapot kapott. A labda mögé Griezmann állt, akinek ballábas lövése megpattant a sorfalon, így a labda védhetetlenül vágódott a hazai kapu jobb oldalába. 4-0 lett a meccs vége, a továbbjutás kérdése ezzel talán el is dőlt. Visszavágó jövő hét kedden.

Komoly előnyt szereztünk a második meccsre, így valószínűleg pár fiatalt is a csapatban fogunk látni. Nem volt szükség ma nagy erőbedobásra, ennek ellenére négy gólt sikerült szereznünk. A hazaiak is megérdemeltek volna talán egy gólt, de a befejezéseknél nem volt szerencséjük. A két új igazolásunk is bemutatkozott, és mindketten meggyőző teljesítményt nyújtottak. Costa hozta magát, lőtt egy bravúros gólt, majd nem sokkal később majdnem ölre ment egy hazai játékossal. Lesz itt még esemény, ha úgy igazán belelendül! :) Bízzunk benne, hogy a sérülése rendbejön a szombati bajnokira.

Jól indult tehát a 2018-as év, reméljük a folytatás is hasonló lesz!

Aúpa Atléti!!!  

Hozzászólások  

#3 biashead 2018-02-24 11:25 Idézet
#2 amfan 2018-01-05 15:43
Vele az a gond, hogy a fontos meccseken gólképtelen. Mert pl a Las Palmas-nak, meg a Levante-nak betalál, de erősebb csapatok ellen már nem megy neki. Sok a szürke meccse, van, hogy nem is ér labdába. Jó játékos, talán pozitív változás áll be nála e téren. Az biztos, hogy még nem adnám el. Vietto-val ellentétben, nála látok reményt. :lol:
Idézet
#1 Peaceke 2018-01-04 10:06
Én azért azt is hozzátenném, hogy engem Gameiro is kezd meggyőzni.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.