Cikkek

Nem tudta szépen befejezni csapatunk a 2017-es évet. Egy bűn rossz meccsen, egy bűn rossz ellenféltől sikerült bravúrosan kikapni. Az első félidőt teljesen ellazsáltuk (már-már szokás szerint...), a másodikban mutattunk némi intenzitást, de semmire sem mentünk vele. Alig volt helyzetünk, mintha múlt héten letudtuk volna az évet, ezen a meccsen vártuk, hogy majd betalálunk, de tenni érte nem sokat tettünk. 

Nagyon rossz első félidőt láthattunk, sikerült kapuralövés nélkül lehoznunk. Az ellenfélnek sem volt lehetősége, de ez nem lehet mentség. Mi nem akartunk, ők nem tudtak tenni semmit. 

A második félidő sem volt jobb, mint az első. Ekkor már szinte csak nálunk volt a labda, de ennek semmi jelentősége nem volt, mert nem tudtunk mit kezdeni vele. Simeone megpróbálta cserékkel felrázni a társaságot, de nem változott a meccs képe. Correa talán az idény leggyengébb produkciójával állt elő, de még rajta is túltett Gameiro. Griezmann nagyszerű labdát tálalt elé, egyedül vezette a kapusra a labdát. De ahelyett, hogy kilőtte volna a hosszúsarkot, vagy az egyedül érkező Saúl elé játszott volna, gyengén a kapus kezébe emelt. Ez volt a meccslabda, nem vitás. Hiába nyomtuk az ellenfelet, egyszerűen annyira indiszponált volt a csapat, hogy helyzetet sem nagyon tudtunk kialakítani. És ahogy az lenni szokott, talán az egyetlen második félidei félpályaátlépéséből talált egy gólt a hazai csapat. 

Hihetetlen, hogy ettől a roppant gyenge Espanyol-tól ki tudtunk kapni. Kár, hogy kevés győzniakarás volt bennünk ezen a meccsen, mert látszott, ha csak a negyven százalékát adjuk a valós tudásunknak, legyőzzük a hazaiakat. Azt is ki lehet talán jelenteni, hogy ebben az idényben az Espanyol volt a leggyengébb ellenfelünk eddig. És ez a szégyen, hogy pont tőlük kaptunk ki, pont ellenük veszítettük el a régóta őrzött veretlenségünket. Kár hogy így elszúrtuk az év végét..........

Most majd röhöghet a markába az egyre több ellendrukker. Nem kellett volna okot adnunk rá. Kár, hogy így végződött ez az év, mert ez a fél idény eddig nem volt rossz. Furcsa volt látni, milyen lelketlen a csapat, hiszen nem ezt szokhattuk meg tőlük. Szinte mindenki betlizett ma, talán Savic, és elöl Griezmann volt az, aki hozta az átlagot. Correa és Gameiro nevetséges teljesítménnyel állt elő, de talán Koke még náluk is gyengébb volt. De mégegyszer megemlítve...pont az Espanyol ellen...??? Talán az a legrosszabb az egészben, hogy mi tudjuk, mit tud ez a csapat. De nem értjük, miért nem tudja kihozni ezt magából. Ilyen gyenge mutatvánnyal előállni, a liga talán leggyengébb csapata ellen??? Ez a mai "teljesítmény" nem volt méltó az Atlético nevéhez!

Így talán örülhetünk, hogy végre vége az évnek. Tudunk igazolni, és ez a mai meccs is bizonyította, nagyon nagy szükségünk is van rá. Főleg támadóposzton kell az erősítés, Diego Costa önmagában biztosan nem lesz elég. Mert az őszi teljesítménye alapján, szinte az összes csatárt el lehetne zavarni. Vietto alap hogy mehet. De Gameiro távozása elé sem kellene akadályt gördíteni. Miként Carrasco elé sem... A keretből szinte biztosan távozik Gaitán, és sokan reménykednek benne, hogy Vrsaljko is. Szóval nagyon ráfér a vérfrissítés a csapatra, és talán Simeone is tarthatna némi önkontrollt. Plusz tanulmányozhatna némi "támadófocis" irodalmat. :) 

Costa és Vitolo biztosan érkezik, kíváncsian várjuk a többi érkezőt, mert szükség van rájuk. Nem csak ezen a meccsen volt látható a fásultság a csapaton, de eddig felül tudtunk kerekedni rajta. Kár, hogy az év utolsó bajnokiján nem sikerült. 

Azért a nagyszájú ellendrukkerektől szívesen megkérdezném, mire menne a menő divatcsapatuk, ha két évre eltiltanák őket az átigazolásoktól? De persze olyan nem lesz, mert ugye mindenki egyenlő, de persze ők egyenlőbbek! 

De ezen most már kár is keseregni, hiszen lejárt az eltiltás, új időszámítás kezdődik nálunk. És reméljük nem ott folytatjuk, ahol ma abbahagytuk...

Aúpa Atléti!!!

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.