Cikkek

A 2017-es év utolsó bajnoki mérkőzése következik csapatunk számára. Az Espanyol vendégei leszünk, és reményeink szerint folytatjuk a jó szériánkat, hiszen az utolsó négy bajnokinkat megnyertük.

A múlt heti Alavés elleni siker már a negyedik volt sorozatban. Jó szériában van a csapat, és mindenki abban bízik, hogy ez a jó forma még sokáig megmarad. Most az Espanyol-hoz utazunk, és ott is szeretnénk folytatni a győzelmi szériát. Ami persze nem lesz könnyű, mert a katalán csapat hazai pályán nehéz dió. Bár ebben az idényben nem úgy szerepelnek ahogy azt tőlük megszokhattuk, kétségünk se legyen afelől, mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy megnehezítsék a dolgunkat. Jelenleg a 16. helyen állnak a bajnokságban, elég közel a kiesőzónához. Tizenhét pontjuk van, ebből tizenhármat hazai pályán szereztek. És ez maradjon csak így péntek éjjelig! :)

Minden reményünk megvan arra, hogy az Espanyol-tól is három ponttal távozzunk. Nemcsak a jelenlegi jó forma, de az eddigi idegenbeli meccsek tapasztalata is ezt mondatja. Azon felül, hogy még nem kaptunk ki idegenben (szerencsére otthon sem :) ), gólt sem nagyon rúgnak ellenünk. Legutóbb még Raúl Garcia talált be, a Bilbao elleni győztes meccsen még szeptember végén. A jelenlegi formánk alapján bízhatunk benne, hogy az Espanyol sem talál utat a kapunkba. Ha így lesz, meglesz a győzelem is!

Nem jöttek könnyen ezek a sikerek, amiket mostanában arattunk. Mintha könnyebben menne a csapatnak idegenben, hiszen a Levante-t, és a Betis-t is könnyebben győztük le, mint hazai pályán a Sociedad-ot, és az Alavés-t. A felállt védelem elleni játék még mindig nehezebb számunkra. Az Espanyol valószínűleg nem erre készül, így ellenük is jobban mehet a játék.

A csapatnál mindenki a fedélzeten, szerencsére sérülés nem nehezíti Simeone dolgát. Valószínűleg nem lesz nagy változás a múlt héten látott kezdőcsapathoz képest. Talán egy Gameiro-Torres csere elöl időszerű lenne, hátha Nino lendülete megmaradt az Alavés elleni siker után.  

Többen (főleg a plázacsapatok itthoni drukkerei) megtalálták újra a csapatot azzal, hogy megint csak "egygólokkal" tud győzni. Persze az irigység nagy úr, hiszen minden győzelemért három pont jár, és az Atlético még mindig a tabella elején van. Sokan nem nézik jó szemmel a csapatunk szereplését, persze, hiszen most már folyamatosan beleköpünk a "nagyok" levesébe. Aki így gondolkodik a csapatunkról, az ezzel el is ismeri, és pontenciális ellenfelet lát benne. Szóval zúgolódjon csak az ellentábor, mi szépen addig csak hozzuk a meccseket. Ha kell egy góllal is! Sokan bele sem gondolnak, hogy ez az eltiltás az átigazolásoktól, mennyire nehéz helyzetbe sodorta a gárdát. Ezen a szinten ez egy nagyon nagy érvágás. És mi most abból főzünk, amink van. Ha ez azzal jár, hogy csak egy unalmas meccsen, egy góllal gyűjtjük be a három pontot, akkor ezt kell tenni. Mert az eredmény mindent felülír! És az mostanában jön, bármilyen játékkal is érjük el azt. Ideje lenne már beletörődnie ellendrukkernek, "szakértőnek", elfogult riporternek, az Atlético itt van, és itt lesz, bármennyire is nem tetszik!!! 

A mérkőzés pénteken (!) 21:30-kor kezdődik, a Sport2 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.