Cikkek

Fontos három pontot szereztünk Sevilla-ban a Betis ellen. "Kissé" visszafogott teljesítmény is elég volt a győzelemhez, szerencsére a hazai csapat nem állított minket túl nagy feladat elé. Nagyjából az egyetlen komoly lehetőségünket gólra váltottuk, bár azért akadt pár kisebb esély is. A hazai csapatnak még ennyi helyzete sem volt, Oblak-nak csupán egyszer kellett nagyobbat nyújtózkodnia. Elég jó kis célfutballt mutattunk be, szigorúan annyit adtunk csak ki magunkból, amennyit nagyon kellett. Ezúttal kevesebb is elég volt a három ponthoz...

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko, Godín, Savic, Filipe Luís - Koke, Gabi, Thomas (Lucas 93.), Saúl - Correa (Giménez 61.), Gameiro (F.Torres 76.).

Sajnos Juanfran fizikai állapota még nem annyira jó, hogy a kezdőben kapjon helyet, így Vrsaljko lépett pályára. Griezmann hiányában Correa újra csatárként kapott szerepet, a legutóbbi meccseken látott szélsőjátéka helyett. 

Nem indult túl eseménydúsan a találkozó. Mi visszahúzódtunk a kapunk elé, és hagytuk, hogy a hazaiak kezdeményezzenek. Többet is volt a Betis-nél a labda, de sokat nem tudtak kezdeni vele. Céltalanul, és tanácstalanul adogadták körbe a labdát, legtöbbször még a saját térfelükön. Jól zártuk le a területeket, nem adtunk túl sok esélyt arra, hogy komoly helyzetet tudjon a hazai csapat kialakítani. Húsz perc után mi is egyre többször értünk fel az ellenfél kapuja elé. Gameiro-t elég nehezen tudtuk megjátszani, a középpályán sok labdát eladtunk. A 30. percben Godín indította a jobb oldalon felfutó Vrsaljko-t, aki élesen a kapu elé lőtte a labdát. Gameiro-t lerántották, így nem érte el a játékszert, viszont érkezett a hosszú oldalon Saúl, és becsúszva a kapuba lőtt. 

Az első gólhelyzetünket tehát gólra váltottuk. Szinte rögtön a középkezdés után megduplázhattuk volna az előnyünket, hiszen hárman vezettük két védőre a labdát. De Correa passz helyett gyengén a kapusba lőtt. Pedig érkezett Saúl tiszta helyzetben középen...Ezután újra a Betis percei következtek, de egy élesen a kapunk előtt elsuhanó beadáson kívül több veszélyt nem jelentettek.

A második félidő is hasonló mederben folyt, mint az első. Mi védekeztünk, a Betis próbálkozott, de szerencsére kevés sikerrel. Úgy látszott, ha mi nem csinálunk valami nagy ostobaságot hátul, a hazai csapat magától képtelen lesz helyzetet kialakítani. Egy Thomas által röviden, és rossz helyre kifejelt labdából aztán volt is lehetőség, de a léc alá tartó bombát Oblak fölé ütötte. Egy órányi játék után Cholo becserélte Giménez-t, jól átlátva, hogy Vrsaljko nehezen bír az emberével. Giménez lett a jobbhátvéd, a horvát pedig egy sorral előrelépett. Thomas pedig átvette a lecserélt Correa helyét a csatársorban (!). A ghánai jól is tartotta meg elöl a labdákat, és nem sokkal később Torres személyében segítőt is kapott ebben. A Betis képtelen volt helyzetet kialakítani, mi pedig megelégedtünk az eredménnyel, és keményen őriztük azt. Pár kontrából adódott is lehetőség, de nem éltünk vele. Így - talán az előzetes várakozásainkkal ellentétben - elég könnyedén begyűjtöttük a három pontot.

A Betis pont azt játszotta, ami nekünk nagyon fekszik. Játszhattuk azt, amit nagyon tudunk, komoly védekezés, és ebből kontrák. Ezúttal azért a szokásosnál kevesebb kontrát vezettünk, de ezen a meccsen ennyi is elég volt. Célt ért a célfutball, és így Saúl gólja három pontot ért. 

Oblak nem lett ma komoly feladat elé állítva, azt az egy Betis lehetőséget szépen hárította. Vrsaljko nehezen boldogult az emberével, szerencsére ez ma belefért. Viszont ő jegyezte a gólpasszt. Godín és Savic hiba nélkül tette ma (is) a dolgát. Filipe hozta a tőle elvárhatót, jó védekezés, és sok felfutás. Gabi jól játszott középen, kicsit sokat kapott ma a lábára, de szerencsére "túlélte". Koke kicsit szürke volt, de hozta amit kellett. Saúl győztes gólt lőtt, ő volt ma a mezőny legjobbja. Thomas kis túlzással, ma csak kapus nem volt. De minden poszton megállta a helyét! A két csatárunk ma láthatatlan volt, meddő küzdelmet folytattak a védőkkel. 

Fontos győzelmet arattunk ma, egy hazai pályán hagyományosan jó ellenféllel szemben. Kevesen fognak innen három ponttal távozni! A dícséretünkre válik, hogy teljesen kioltottuk a Betis játékát, szinte helyzete sem akadt a zöldeknek. Nem adtunk ki sokat magunkból, szigorúan annyit, amennyi a győzelemhez kellett. Ma elég volt kevesebb, máskor majd biztosan több kell. Ez a kiküzdött egygólos győzelem ugyanannyit ér, mint anno a Levante elleni 5-0. Jó látni, hogy a pár évvel ezelőttiekkel ellentétben, képesek vagyunk az ilyen meccseket megnyerni. Nem mindig szemet gyönyörködtető játékkal, de hát ez van... a pontok beszélnek!

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#2 biashead 2018-02-24 12:12
Idézet - biashead:
Online összefoglaló:

https://vimeo.com/247595801


Törölték. Új online összefoglaló:
https://oload.stream/f/L6YK7pF0wAM/
Idézet
#1 biashead 2017-12-16 11:35
Online összefoglaló:

https://vimeo.com/247595801
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.