Cikkek

Vasárnap délután újra bajnoki meccs következik csapatunk számára, a Betis vendégei leszünk. A szimpatikusabb sevillai csapat otthonában egy gárda sem mehet biztosra. A zöld-fehér alakulat ha jó napot fog ki, nagyon meg tudja nehezíteni a legjobbak életét is. Tegyünk róla, hogy ne legyen jó napjuk vasárnap. Az utóbbi időkben látott formánkkal meg is lehet a győzelem.

A sajnálatos BL kiesés után itt a lehetőség, hogy a bajnokságban kárpótolja a csapat a szurkolókat. A kiesés még a több héttel ezelőtti rosszabb forma hozadéka, az utóbbi hetekben viszont nagyot javult a gárda formája, és főleg góltermése. Ha ezt tudjuk folytatni, a Betis ellen is jó eséllyel pályázunk a három pontra. 

Vasárnapi ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, de az utóbbi meccseken elég nagy formahanyatláson megy keresztül. Öt meccs óta nem sikerült nyerniük a bajnokságban, immár közelebb vannak a kiesőzónához, mint az élmezőny csapataihoz. Viszont hagyományosan elég erősek hazai pályán, a jelenlegi tizennyolc pontjukból tizennégyet otthonukban gyűjtöttek be. A legutóbbi három hazai meccsükön viszont nem tudtak nyerni, egy elég kellemetlen vereségbe is belefutottak. A Cadíz győzte le őket, a spanyol-kupa keretein belül. A zöldek nyertek idegenben 2-1-re, viszont hazai pályán könnyedén vették a mérkőzést, és 5-3-ra (!) kikaptak másodosztályú riválisuktól, így kiestek a kupából. Remélhetőleg mi is rontjuk majd az otthoni statisztikájukat! 

A legutóbbi fordulóban hősiesen küzdve 0-1-ről 2-1-re vertük a Sociedad-ot. Ott kellene folytatni, ahol akkor abbahagytuk. Csapatként küzdve, a szívet a pályára kitéve. Közvetlen riválisaink egymás ellen játszanak, így újra a mi fordulónk lehet ez is, mint az előző. Nehéz dolgunk lesz a Ruíz de Lopera stadionban, de ha úgy játszunk ahogy tudunk, meglesz a győzelem.

Ezúttal sem tudunk sajnos teljes kerettel utazni, bár Juanfran ismét egészséges. Most Griezmann sérült meg, így nélküle kell nyerni Sevilla-ban. Gaitán ismét nem tagja a keretnek, de ő edzői döntés miatt, és nem sérülésből kifolyólag. Ez azért előrevetítheti, hogy az argentín távozhat a téli átigazolási időszakban. 

Az Atlético 19 fős utazó kerete: Moyá, Oblak, Juanfran, Vrsaljko, Godín, Savic, Giménez, Lucas, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Thomas, Carrasco, A.Fernández, F.Torres, Correa, Vietto, Gameiro.

A mérkőzés vasárnap 16:15-kor kezdődik, a Sport2 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.