Cikkek

Nagyszerű győzelmet aratott csapatunk a Real Sociedad ellen! Nagyot kellett küzdeni a három pontért, de a meccs végére bedaráltuk az addig Fortuna kezét szorító ellenfelet. Nehéz volt, mert a mindig jól teljesítő védelmünk ezen a napon elég adakozó kedvében volt, és elöl rengeteg helyzetet elpuskáztunk. Sikerült majdnem hőst csinálnunk a vendégek kapusából, mert egy az egyben szituációkban (volt belőlük elég sok...) folyamatosan belelőttük a labdákat. De végül győzött az igazság, győzött az Atlético!!!

Csapatunk összeállítása a következő volt: Oblak - Thomas, Godín, Giménez, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Correa (Carrasco 70.) - Griezmann (Augusto 90.), Gameiro (F.Torres 70.).

Immár szokásosnak is mondható, ahogy a meccset kezdtük. Benyomtuk a kapuja elé a vendégcsapatot, és több helyzetet is kialakítottunk. Csak Gameiro tétovázásán múlt, hogy nem szereztünk korán vezetést, mert Koke végre bevállalt egy mélységi passzt, a francia pedig egyedül vezette a kapusra a labdát. De hagyta hogy elnyomják, így nem lett a nagy helyzetből semmi. Correa kétszer is egyedül állt a kapussal szemben, de mindkétszer belebombázta a labdát a hálóőrbe. A másik oldalon érthetetlen módon osztottuk az ajándékot az ellenfélnek, hiszen eddig nem látott hibákat vétett a védelem. Még Oblak is alászaladt a labdának, ami aztán tényleg szokatlan látvány volt. De megúsztuk az ezekből a hibákból kialakult vendéghelyzeteket. A bíró hibáját viszont már nem! Egy óriási kamu-büntetőt ítélt meg az ellenfélnek. A baszk csatár belerúgott a már fekvő Oblak-ba, majd hatalmasat homorított (ez a színésztehetség "harcolt ki" az előző idényben is egy büntetőt ellenünk, hasonló "teljesítménnyel"), amit a spori meg is evett. Persze értékesítették is a tizenegyest, így több gólos Atléti-vezetés helyett, az ellenfél mehetett előnnyel a szünetre.

A második félidő kezdése után, rögtön rávetettük magunkat a vendégekre, látszott, Cholo lehordhatta a brigádot a sárga földig. Bár rosszul sem játszottunk az első félidőben, de sok volt a hiba hátul, és sok volt a kihagyott száz százalékos helyzet elöl. Újra csak jöttek a helyzetek, de nem akart megtörni a jég, a vendégekre nagyon ügyelt még valaki odaföntről. Correa kihagyta talán az évszázad helyzetét, pedig csak az üres kapuba kellett volna passzolnia Griezmann átadását öt méterről, de ehelyett kirúgta a lelátóra a labdát. Szorult a hurok a Sociedad-on, ezt a nyomást nem lehetett bírni sokáig. Egy óra telt már el a meccsből, és még mindig az ellenfél vezetett. De szerencsére nem sokáig! A 63. percben Saúl kígyózott át a védelmen a jobb oldalon, majd átívelte a labdát a hosszún érkező Filipe Luís-nak. A brazil ballal csinált egy lövőcselt, majd jobbal kilőtte a kapu bal oldalát. Végre gólt lőttünk, és volt még hátra idő a győzelem megszerzéséhez is. 

A gól után kissé kiszabadult a kapuja elől az ellenfél, de ismét csak a mi hibánk kellett ahhoz, hogy helyzetbe kerüljenek. Ezúttal Godín hibázott méreteset, hagyta volna kigurulni a labdát, de az ellenfél be tudta kanalazni a kapu elé, ahol az utolsó pillanatban Giménez rúgta el a bőrt a baszk csatár elől. Benne volt a meccsben, hogy ha nagyon nyomunk, a kontrákkal felérhet az ellenfél, föleg hogy eddig elég szerencsések is voltak. Simeone behozta Carrasco-t és Torres-t, lement az elég gyenge napot kifogó Gameiro, és a kihagyhatatlant "Vietto-i szinten" kihagyó Correa. Folytattuk az offenzívát a győztes gólért! Mindenki kitette a szívét a pályára, küzdött a csapat, nagyon akarta a győzelmet. És ennek a végén meglett a jutalma! A 88. percben ismét Saúl volt az egyik főszereplő, Koke átadását szépen fejelte keresztbe a kapu előtt, és a hosszú oldalon érkező Griezmann, becsúszva a hálóba sodorta a labdát. Nem volt szép találat, de annál fontosabb, és lélekemelőbb!!!

Így végül is begyűjtöttük a három pontot, teljesen megérdemelten! Persze az ellenfélnek is akadt helyzete, de nekünk annyi volt, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni. Correa egyedül eldönthette volna a meccset, hihetetlen, hogy ki tudta hagyni mindegyik ziccerét. Most is, akár a Depor ellen, a szív diadala volt, mert az utolsó pillanatig hittünk a győzelemben, és sokat is tettünk érte!

Ma Oblak vétett pár tőle szokatlan hibát, de bravúrra nem késztették a baszkok. Kicsit csalódottak lehetünk, hogy a büntetőt szokásával ellentétben nem védte ki. :) Thomas gyengébb kezdés után belelendült, és főleg a második félidőben jól játszott. A Godín-Giménez páros elkövetett néhány hajmeresztő hibát, szerencsére nem bűnhődtek meg érte. Filipe Luís ismét igazolta, hogy még mindig ő a legjobb balhátvéd a világon! A sok felfutás mellett fontos gólt szerzett. Gabi ma is sok szerelést mutatott be, bár előrefelé nem volt túl aktív. Saúl annál inkább, hiszen két gólpasszt is jegyzett! Ma egyértelműen Koke a pozitív meglepetés. Sokan hiányoltuk, hogy előrefelé nem passzol eleget, nincsenek mélységi átadásai. Ma bepótolt mindent, a második gólunk előtt is nagyszerűen ívelt keresztbe. Adott gólpasszokat is, de a Gameiro-Correa duó kihagyta mindet. Ha már Correa...valószínű, hogy álmatlan éjszakája lesz, hiszen kihagyott három hatalmas helyzetet, lehet, hogy elkapta a "Viettotisz" nevű betegséget... :) :) :) Gameiro ma láthatatlan volt, pedig ha a meccs elején berúgja a száz százalékos helyzetét, sokkal könnyebb meccsünk lehetett volna. Griezmann küzdött a védők gyűrűjében, de a végéig neki sem volt szerencséje. Aztán a 88. percben jókor volt jó helyen - szerencsére!

Összességében megérdemeltük a győzelmet, többet tettünk, többet dolgoztunk érte, mint az ellenfél. Elbírtuk, hogy kihagyunk több ordító ziccert, elbírtuk, hogy a vendégek ajándék büntetőt kapnak, elbírtuk, hogy a védelem ma csinált pár furcsa dolgot. Vitte előre a csapatot a szíve, és végül győzedelmeskedtünk. Ezzel két ponttal megközelítettük a botló éllovast...

Ezzel megvan zsinórban a negyedik győzelmünk, bízzunk benne, hogy sokáig nem szakad meg ez a jó széria! Ha ekkora szívvel játsszunk, jönni fog a többi is! Mert nem lehet mindig sziporkázó játékkal nyerni, néha küzdelem, vér-veríték kell a diadalhoz. Ez a mai győzelem az utóbbi volt, de talán szebbek is az ilyen sikerek, mint a sima, lefutott győzelmek!!!

Aúpa Atléti!!!     

Hozzászólások  

#2 biashead 2018-02-24 12:28
Idézet - biashead:
Online összefoglaló:
https://vimeo.com/245827449


Törölték. Új online összefoglaló:
https://oload.stream/f/WtlRhnGiSBw/
Idézet
#1 biashead 2017-12-05 05:43
Online összefoglaló:
https://vimeo.com/245827449
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.