Cikkek

A vártnál könnyebb győzelmet aratott a csapat a Levante otthonában. Hosszú idő után lőttünk egynél több gólt egy meccsen a bajnokságban. Az első két gólunk érdekes körülmények között született, a hazaiak védelme nem állt a helyzet magaslatán a meccs elején. A második félidőben rátettünk még egy lapáttal, és a hosszú évek óta tartó "Levante-átkot" öt góllal törtük meg. 

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Thomas, Godín, Savic, Filipe Luís - Koke, Saúl (A.Fernández 73.), Gabi, Correa (Carrasco 66.) - Griezmann, Gameiro (F.Torres 69.).

Rögtön a kezdő sípszó után nekimentünk a hazai csapatnak, már a saját térfelén letámadtuk a Levante-t. Mondhatni a "szokásos" Cholo kezdés: letámadás, és ebből gyors kontrák, beszorítva az ellenfelet a meccs elején. Ennek az 5. percben meg is lett az eredménye, igaz a hazai védelem hathatós segítségével. Gabi nagyszerűen ugratta ki Gameiro-t a jobbszélen, a francia keresztbe passzolt a kapu előtt, a hosszún érkező Correa felé. De mielőtt az argentínhoz ért volna a labda, egy hazai védő a sima felszabadítás helyett, saját kapujának jobb oldalába lőtt. Maradt a csapat lendületben, látszott, hogy a szerdai BL-győzelem sokat oldott az elmúlt hetek feszültségén. A 21. percben Gameiro lépett ki középen, de nagy helyzetben a kapusba bombázta a labdát. A 29. percben már betalált a francia, de nem éppen hétköznapi körülmények közt. Ismét Gabi indított nagyszerűen, Correa lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát a kapus mellett, de az üres kapu felé lőtt játékszer lassúra sikeredett. Így odaért egy védő, de óriási luftot rúgott, a labda pedig megállt a kapu előtt, az éppen arra járó Gameiro-nak csak az üres kapuba kellett passzolnia. Hátravolt még egy nagy Gameiro helyzet, de elhibázta a francia. Így biztos két gólos vezetéssel mehettünk szünetre.

A második félidőben próbált kezdeményezni a Levante, viszont így megnyílt a lehetőségünk a kontrákra, amivel élt is a két gyors francia támadónk. Az 59. percben Griezmann szenzációs labdát adott Gameiro-nak, aki szépen lőtt a kapus mellett a bal sarokba. A 65. percben fordított volt a felállás: Gameiro passzolt nagyszerűen keresztbe a hosszún érkező Griezmann felé, ő pedig becsúszva vágta a kapuba a labdát. A 68. percben ismét villant a francia csatárduó. Griezmann szerzett labdát a félpályánál, nagyszerűen ugratta ki Gameiro-t, aki nagy bombát zúdított kapura a tizenhatos vonaláról. A hazai kapus védeni tudott, de pont az érkező Griezmann elé ütötte a labdát, aki az üres kapuba passzolt. Kilenc perc alatt három gólt rámoltunk be a Levante-nak, ezzel le is zártunk minden kérdést. A meccs végéig még a csereként beállt Torres veszélyeztetett többször, de sajnos nem jött össze neki a gól. De így sem lehetünk elégedetlenek, hiszen öt góllal sikerült győznünk a mumus otthonában.

Szerencsére sikerült meglovagolnunk a szerdai BL-győzelem adta lendületet, és rég látott gólerős játékkal győztünk a Levante ellen. Ott, ahol tíz éve sikertelenül próbálkoztunk, és rendre megtréfált minket a valenciai csapat. Most méltó revansot vettünk ezért az időszakért. Végre a csatáraink tudásukhoz méltón játszottak, bár az első két gólhoz kellettek a hazai védők is. De látva a meccset, biztosak lehetünk abban, hogy ha az első két gólnál nincs szerencsénk, akkor is megnyertük volna ezt a mérkőzést. Mert ezen a napon jobbak voltunk mint a hazai csapat! És talán örülhet a Levante, hogy megúszta öt kapott góllal...

Oblak ma sem kapott gólt, a védelmünk ismét jól játszott. Thomas a jobbhátvéd pozíciójában megállta a helyét, bár volt pár helyezkedési hibája. A középpályánk jól szűrt, sokat segített a védelemnek. Gabi jól vette észre, hogy a védelem mögé lőtt labdákkal van keresnivalónk, az első két gólnál nagyszerűen ugratta ki a csatárokat. Koke sajnos elég szürkén játszott, és a csapatkapitánnyal ellentétben egyáltalán nem vállalt be hosszú indításokat, pedig látszott, hogy a nehézkes védők közé lőtt labdákkal zavarba lehet hozni az ellenfelet. A csatáraink ma nagyszerűen játszottak, végre Griezmann is gólokat lőtt. Gameiro is vállalt kettőt, de nagyobb összpontosítással akár négyet is szerezhetett volna. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen végre gólokat lőtt a csapat!

Jó volt végre egy ilyen meccset látni a gárdától. Szinte minden összejött, nem minden nap lövünk öt gólt. A két francia támadó lelkivilágának jót tehetett, hogy kétszer is betaláltak. Jó lenne, ha így folytatnánk, talán tényleg vízválasztó lesz a szerdai Roma elleni győzelem, és visszatérünk a helyes útra. Tud a csapat, láttuk ma is, bízzunk benne, hogy egyre többször fogjuk látni ezután is. Ez az igazi Atlético, nem az, amelyik heteken át szenvedett! 

Várjuk a maihoz hasonló folytatást! Ha ezt a teljesítményt állandósítani tudnánk, szép reményeink lehetnek az idény hátralevő részére.

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#2 biashead 2018-02-24 12:36
Idézet - biashead:


Törölték. Új online összefoglaló:
https://oload.stream/f/_7IfWLYPwKk/
Idézet
#1 biashead 2017-11-27 21:51 Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.