Cikkek

A szerdai győztes BL-meccs után, újra a LaLiga-ban lesz jelenése a csapatnak. A valenciai Levante ellen kell szombaton este begyűjtenünk a három pontot. 

Hosszú idő után végre úgy játszott a csapat, ahogy az elvárható. Persze voltak hibák is a Roma ellen, de végső soron egyértelmű győzelmet arattunk. Hetek óta gondjaink voltak a helyzetkihasználással, az olaszok ellen végre a gólok is jöttek. Ha a Levante ellen ott folytatjuk, ahol szerdán abbahagytuk, nagy eséllyel begyűjthetjük a három pontot.

Természetesen nem lesz könnyű dolgunk, mert szombati ellenfelünk elég stabil játékot mutat eddig az idényben. Több "nagycsapat" orra alá is borsot törtek, nem egy könnyen legyőzhető gárda. Plusz a statisztika is mellettük szól, hiszen legutoljára tíz éve tudtunk nyerni az otthonukban (Forlán góljával 1-0-ra), azóta négy vereség, és két döntetlen a mérlegünk a valenciai Városi stadionban. Itt lenne tehát az ideje megszakítani ezt a rossz szériát!

Amire jó esélyünk is lenne, ha azt a játékot tudjuk nyújtani, amit a Roma ellen. Ott is főleg a második félidőben játszottunk jól, bár akkor négy csatárral rohamoztunk. Ezúttal kevés a valószínűsége, hogy négy támadónk legyen a pályán, de ne is legyen rá szükség. Bízzunk benne, hogy Griezmann visszatér közénk, és a szerdai csodagólja feloldja benne a görcsöt, ami az utóbbi hetekben jellemzte. Ezúttal is igaz az a tétel, miszerint ha a csapat a valós tudását nyújtja, nem lehet gond a Levante legyőzése. Reméljük azt nyújtja... :)

A szerdai BL-meccsen eddig nem látott összeállításban kezdett a védelem. Ezúttal már nem várható ekkora változás, visszatérünk a Godín-Savic belső pároshoz. A két szélen viszont van kérdőjel. A bal oldalon visszatért Filipe Luís, viszont Lucas Hernández is nagyon jó formában van. Nehéz lesz döntenie Simeone-nak melyikük kezdjen. Miként a jobb oldalon is. Itt ugyanis sérült mind a két jobbhátvéd, Juanfran, és Vrsaljko. Ezen a poszton bevethető Thomas (szerdán ő játszott itt), és Giménez is. Szombat este meglátjuk, hogy dönt Cholo. Középen a Saúl-Gabi tengely várható, a szélén Koke és Carrasco. Elöl Griezmann biztosan kezd, mellette viszont kérdés, hogy a Correa-Gameiro-Torres trióból kinek szavaz bizalmat Simeone.

Szóval nem ígérkezik könnyűnek ez a kirándulás, de ha tartani akarjuk a lépést az élmezőnnyel, nyernünk kell. Bízzunk benne, hogy a védelmünk az utóbbi hetekben látott stabil játékát, és nulla kapott gólját hozza, és bízzunk abban is, hogy Griezmann újra a régi formájában tündököl majd. Ha ez így lesz, örülhetünk majd a meccs végén.

Az Atlético 19 fős utazó kerete: Moyá, Oblak, Godín, Giménez, Savic, Lucas, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Gaitán, Carrasco, Thomas, A.Fernández, Griezmann, F.Torres, Correa, Vietto, Gameiro.

A mérkőzés szombaton 20:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!   

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.