Cikkek

Két hét szünet után folytatódnak a LaLiga küzdelmei. Nem is akármilyen meccs következik csapatunk számára, hiszen a városi rivális érkezik a Metropolitano-ba.

Egyik csapat sem várja túl jó formában az összecsapást, annak ellenére sem, hogy az utolsó bajnokiját mindkét gárda megnyerte. Elég mély gödör aljáról mászunk kifelé, legalább is a Depor elleni győzelem erre enged következtetni. A galíciaiak ellen sem volt sziporkázó a játékunk, de végre küzdelmet, akaratot, és szívet láthattunk a pályán a játékosoktól. Az utolsó pillanatig küzdöttünk, és végül Thomas szép gólja az utolsó percben győzelmet ért.

Azóta eltelt két hét, és szerencsére ezúttal szinte az egész keret együtt tudott készülni. Csak kevés játékos volt ezúttal távol, ők sem a teljes két hét alatt. Csupán Vrsaljko vívott tétmérkőzést (a horvátok ki is jutottak a VB-re a görögök ellen), Griezmann, Saúl, Giménez és Godín volt még nemzeti csapatánál. Pedig talán a franciának lett volna a legnagyobb szüksége arra, hogy összeszedje magát. Bár Wales ellen jól játszott és gólt is szerzett, jobb lett volna ha Cholo keze alatt készül a derbire. Ez alatt a két hét alatt a sérültek is rendbejöttek, Koke, Carrasco, és Filipe Luís is teljes értékű munkát tudott végezni. Bízzunk benne, hogy jó formában térnek vissza szombaton. Szükség is lesz a jó játékukra.

Túl nagy motivációs tréninget nem kellett tartani, hiszen mi is lenne nagyobb motiváció annál, mint hogy a nem túl kedvelt városi rivális ellen készülhetünk. Egy ellenük aratott győzelemmel rögtön feledtetni tudná a csapat az utóbbi hetek botladozásait, pontvesztéseit. Abban bízhatunk, hogy azért a komoly riválisok ellen mindig felszívta magát a gárda, lásd a Bilbao, a Sevilla, vagy a Barcelona elleni jó játékot. Ha az azokon a meccseken látott produkciót ezúttal is meg tudnánk ismételni, nagyon jó eredményt érhetnénk el.

Tizenegy forduló után a harmadik helyen állunk, holtversenyben a szombati ellenfelünkkel. Eddig veretlenek vagyunk, ennek nem szabad változnia a hétvégén!!! Természetesen egy győzelem lenne az igazi, még ha nem is lenne akkora, mint a 2015. február 7-i 4-0. Valószínűleg mindenki kiegyezne egy csúnya 1-0-s győzelemmel is... :) 

Természetesen telt házra lehet számítani a Metropolitano-ban. Jó lenne, ha ezúttal már a Calderón poklára hasonlítana a hely, mert sajnos eddig elég távol van tőle. Szép, meg jó az új stadion, de meg sem közelíti eddig a Calderón hangulatát. Mikor, ha nem ezen a meccsen jöjjön a pokoli hangulat...

Mint fentebb említve lett, felépültek a sérültek. Bár az nagy kérdés, hogy milyen állapotban vannak. Mert egy jó formában lévő Carrasco vagy Koke, nagyon kellene szombat este. Na meg persze egy régi fényében tündöklő Griezmann. Mert bizony a francia katasztrófális állapotban volt az utóbbi hetekben. Csak lézengett a pályán, szinte csak hátrafelé passzolt, és kihagyta a legnagyobb helyzeteket is. Jó lenne újra jó formában látni, mert az ő jó játéka nagyban meghatározza a csapatét is. Persze mindenkinek extrát kell nyújtania szombaton, ha be akarjuk gyűjteni a három pontot. Reméljük, ez így is lesz!

A mérkőzés szombaton 20:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 biashead 2017-11-18 18:45
20:00-tól felvezető!

19:30-tól pedig Grizi a volt La Liga World első negyedórájában. Holnap tudom majd feltölteni.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.