Cikkek

Nem is igazán tudunk mit hozzászólni ehhez a „mutatványhoz”. A portálokon minden Atléti érzésű ember kinyilvánította a véleményét. Minek szapuljuk a csapatot itt is még? Azért egy picit mégis...

Matematikailag van esélye a csapatnak a továbbjutásra, de valljuk meg, még ha a hátralévő két mérkőzést meg is nyernénk, nem sok értelme lenne.(Persze ehhez még pontokat kellene veszítenie a Chelseanek is, meg a Romának is a Qarabag ellen). Lássuk be nem valószínű, hogy ez meg fog történni. (Még egy ilyen balfék csapat nincs, mint a mienk) és ha tovább is jutnánk...véletlenül egy ilyen játékkal beleszaladnánk egy nagy pofonba. Pont most, mikor azért manapság” nagy verésekbe" végre nem igen kerültünk, és bármennyire is meglepő, de a Chelsea elleni vereségünkön kívül, az idén nem kaptunk ki (még). Talán a Buznyákok elleni 3-0 a Bernabeuban, április derekán a BL döntőbe jutásért volt az utolsó. Na, erről jut eszembe, az idén pontosan úgy játszunk, mint azon a meccsen. Csak kóvályogtunk, mint Mari néni a jeges aszfalton. Dettó jellemző ez is most ránk.

Hej, pedig mikor kezdődött a BL, és mentünk Romába, még kifogástalanul játszott a csapat. Ha 3-4 –el vertük volna a taljánokat, akkor sem szólhattak volna semmit. Sőt, még remek játékkal vertük a Sevillát, és aztán durrant egy lufi.….vagy mi….Igaz nem hallottuk a pukkanást, de valami csak történt, mert onnantól fantáziátlan a játék.

A játékosok ténferegnek a pályán, Griezmann gólképtelen, és csak ívelgetjük be a kapu elé a labdákat, mint ha nem lennénk normálisak. Azt azért hozzá kell tenni, hogy ha a védelmünk nem lenne azért összeállva, az is lehet, a sok döntetlen java vereség lenne. Tulajdonképpen a védelemmel és a kapussal azt mondanám nincs is gond. Na de a többi poszton, és főleg a támadásoknál, mindenki a legelja.hu…

Úgy gondoltuk, hogy végre elég erős a padunk. És mégsem….

Hiába üde színfolt Thomas és Correa, a két meglepetésember az idén, de nem értjük mi van a többiekkel? (Talán bundázunk, és elfelejtettek nekik szólni??)

Oblak alap, hozza azt a szintet, amit megszoktunk tőle, és ha így megy tovább, lehet a agya kilesz, és elfogadja a PSG csilliárdos ajánlatát. Pedig ő óriási veszteség lenne.

Nem is tudom Kokét az idén láttam-e jól játszani?? Talán Carrasconak is volt két olyan meccse, amikor csapatban játszott, és nem magával. Még Saúl egyre javuló tendenciát mutat, mint ahogy Gabira is lehet még számítani, bár neki is volt egy-két kutya meccse. Gaitán szerintem januárban visszamegy a Benficába, ahol Istenként szeretik. Bunkó vagyok, ha azt mondom viszontlátásra? Vietto, Gameiro, Torres…..Így kezdtem az írást: . „Minek szapuljuk a csapatot itt is még?”

Nem írok inkább semmit, mint ahogy Griezmannról sem, aki remélem megtalálja végre a góllövő cipőjét. Az utolsó két meccsünkön mesterien passzolt mindkét gólnál. A helyzetei is megvannak, csak a gólok hiányoznak, és az a sok előre passz, amit felcserélt az idén alibi kamu hátrapasszokra.

Sokan Cholonak köszönnék meg a munkát, mert foggal-körömmel ragaszkodik az elveihez, és lehet már ez a szint neki is sok. Amit 4-5 éve kidolgozott, azt már 2-3 éve simán leolvassák az ellenfelek. Az Atlético másodvirágzásának legfőbb kovácsa címet soha nem vehetik el tőle, de sajnos minden korszak véget ér egyszer……elképzelhető hogy eljött a váltás ideje???

Szembetűnő az is, hogy az idén már nem egyszer érthetetlenül cserél. Mikor van egy épkézláb támadó, és hajtó játékos, (a híg fos tengerében) tuti őt hozza le, egy totálisan formán kívüli Vietto, vagy egy sajnos immár teljesen színtelen-szagtalan árnyék Torresnek helyet csinálván. WTF???

Mivel lehetne ezt a csapatot felrázni? Ezt a csapatot, aki már 4 átigazolási idényből kimaradt, és csak kölcsönből visszahívott játékosokkal frissült…(Nah köszi, megye egyes Vietto…), meg egy porcelán lábú középpályással, aki éppen felépült majd egy éves sérüléséből. Augusto. Igen őt ki is hagytam a listázásból. Ugyanis ő nem játszik. Bár ha minden igaz, egészséges most jelen állás szerint. Sőt, a spanyol kupában le is nyomott egy meccset, és nem is volt rossz. Akkor miért nem játszik??

Elkalandoztam.

A nagy kérdés, hogy egyáltalán ezek a játékosok fel akarnak-e rázódni? Hiszen hiába az edző, ha a játékos nem akar.

Büntetni se lehet, mert akkor kit rak be helyette? Lehet, itt van a kutya elesve. Motiváltság hiánya?

Teljesen mindegy. A lényeg, hogy irány az EL, és meg kell próbálni megtartani legalább a veretlenségünket a bajnokságban januárig. Mert ugye most mindenki úgy várja a Costa-Vitolo páros érkezését, mint a messiást.(pedig gyanús hogy lesz még több érkező is.)

És ne nagyon fanyalogjunk az EL miatt.  Azért van ott egy Arsenal, egy Milan, vagy a spanyolok: Sociedad, Bilbao, Villareal trió. De ott az orosz Zenit, vagy éppenséggel a francia Lyon. Igenis mutassuk meg, hogy nekünk a BL-ben a helyünk, és verjük akkor őket végig. Vagy nem.

Na azért Aúpa továbbra is mindenkinek!

Van egy kis ideje a játékosoknak őrlődni, és számomra legalábbis sok mindent feledtetnének egy 18.-ai Real-veréssel!

Apropó. Enyhén szólva Madrid "melegebbik" része sem kápráztatja el a szurkolóit mostanság. Bízom benne, hogy nem rajtunk vezetik majd le a dühüket. Rendkívül szurkoló-engesztelő lenne az Atléti híveinek, hogy ha az első Wandás madrirdi derbi otthoni győzelemmel kerülne be az évkönyvekbe!

Na hajrá!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.