Cikkek

Döntetlen lett a vége a hétvégi Villareal elleni összecsapásnak.

Oblak-Juanfran-Savic-Godin-Filipe-Saúl-Thomas-Gabi-Correa-Griezmann-Gameiro kezdővel léptünk ki a Wanda Metropolitano gyepére.

A kezdeti megilletődöttséget átvészelvén játékosaink egyre több helyzetet alakítottak ki ellenfelük kapuja előtt. És mikor már azt hittük, hogy lassan érik a gól, akkor vége lett az első félidőnek. Nem kis pofára esés volt. Pedig a 40. perctől a félidő lefújásáig akár le is rendezhettük volna az egész meccset.

De mindenek előtt meg kell említenem az év mentését, ami meglepetésre a nem éppen fürge sprintjeiről híres Savicunk nevéhez fűződik. A 39. percben olyat mentett a labdával másik térfélről megiramodó colos Bakambu elől, hogy egyszerűen gyönyörű volt nézni. Az ellenfél afrikai játékosa, kinek a fejét nyilván valami sirály letojta valahol a gibraltári partoknál, már csak Oblakkal nézett farkasszemet, de mire a lábát lendítette lövésre, mi sem tudjuk honnan, Savic mester kristálytisztán, ahogy a nagykönyvben meg van írva, becsúszva tisztázott! Szenzációs volt! Ha a későbbiekben Griezmann nem úgy passzolt volna Correának ahogy, mindenképp a montenegrói védőé lett volna a mérkőzés mozzanata.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert a Villareál helyzet után először Saúl lövését vágták ki a gólvonalról, majd Griezmann hagyott ki egy Filipe bal oldali beadást, végül Godin fejesét tolta ki a kapus nem is akármilyen bravúrral a léc fölé. És mind ezt a 40.és a 45. perc között…..

Hejj de kár érte, mennyire jó lett volna előnnyel fordulni.

Na de ami késik, nem múlik, a 61. percben a már említett szenzáció számba menő Griezmann gólpasszt követően Correa betört a rövidre, majd a kapus és a kapufa között a hálóba lőtt! Végre gól!!! És most már 10 forduló elteltével végre ki jelenthetjük, hogy a sokáig ápolgatott, nevelgetett Correa csemete, végre beérni látszik! Már a negyedik gólját szerezte, és a Villareal elleni találata csúfos, 438 percnyi góltalanságnak is véget vetett.

A nagy örömködés után 4 perccel, le is tudhattuk volna a 3 pont sorsát, de Gameiro egyértelműen nem leshelyzetből adódóan 100%-osnak mondható ziccerét a kapusba lőtte. Nagy talány hogy mi lett volna, ha hagyja, vagy esetleg átpasszolja, a bal oldalán érkező Thomasnak a labdát? Sajnos már nem tudhatjuk meg, de azt viszont megtudtuk, hogy a 81. percben a sárgák egy szögletből kiegyenlítettek Bacca fejesével. Puff neki. És maradt is a végéig.

Kár ezért a meccsért, mert az Atléticonak volt több gólhelyzete, és a mostanában szokásosnál is talán picit jobban játszottunk. A bajnokságban ugyan még nem kaptunk ki, de az első helyen tanyázó Barcelona előnye máris 8 pont, bár az eddig idén mutatott játékkal szerintem senki nem gondolja, hogy a bajnoki címért fogunk versengeni.

A BL-ben kedden érkezik a Quarabag csapata, akiknél reményeink szerint végre kinyílik az a bizonyos gólzsák, és változtatunk a helyzeteink kihasználtságán, illetve megszerezzük a csoportbeli első győzelmünket. Igen csak ideje volna, mert a hétvégi, Depor elleni derbi sem ígérkezik könnyűnek, (ahol azért a győzelem kötelező lenne) utána pedig az első Wanda-beli madridi derbi se lesz délutáni teás parti.

Tehát a helyzetek megvannak, most már csak a gólok hiányoznak!!!!

Aupa Atleti!!

Hozzászólások  

#3 Hajpa-yes 2017-10-30 19:25
Idézet - Hajpa-yes:
Szori...elszámoltam egy napot.....

Javítom..
Idézet
#2 Hajpa-yes 2017-10-30 19:25
Szori...elszámoltam egy napot.....
Idézet
#1 Peaceke 2017-10-30 14:30
Keddden lesz a Quarabag meccs. Amúgy tényleg látszik a fejlődés a csapaton, szinte hihetetlen, hogy minden meccset 4-gyel kellene nyernünk, de...
Correa viszont tényleg nagyot játszott, remélem marad ezen a szinten.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.