Cikkek

Fontos meccset nyert meg a csapat a Celta vendégeként. Az elmúlt négy mérkőzésen nem brillírozott a gárda, mindössze két pont volt az össztermés. Ma, ha kissé nyögvenyelősen is, de a végsőkig küzdve begyűjtöttük a három pontot! És ez, a jelenlegi helyzetünket tekintve mindennél fontosabb volt. 

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran, Godín, Savic, Lucas - Thomas, Gabi (Giménez 66.), Saúl, Correa (Filipe Luís 88.) - Griezmann, Gameiro (Gaitán 61.).

A sérült Koke és Carrasco hiányzott a kezdőből, de pihenőt kapott erre a meccsre Filipe Luís is. Gameiro hosszú idő után kezdett bajnokin. Godín 314. meccsét játszotta Atlético-mezben, ezzel Perea-val holtversenyben a legtöbbet játszó idegenlégiós lett. A szerdai Elche elleni kupameccsen, vagy a Villarreal elleni hétvégi bajnokin már a kolumbiai elé is kerülhet.

A mérkőzés elején a Celta lépett fel támadólag, de szerencsére komolyabb helyzetet nem tudtak kialakítani. Pár kósza lövést, és kapu elé kanyarított labdát kellett csak Oblak-nak hatástalanítani. Húsz perc után kezdett a csapatunk "magához térni", mert addig sajnos az utóbbi meccseken látott enervált játékot láthattuk. Ekkor sem táltosodtunk meg, de végre felértünk a hazaiak kapuja elé, és veszélyeztetni is tudtuk azt. Aztán a 28. percben gólra is váltottunk egy lehetőséget. Gabi csavart be szögletet a jobb oldalról, a labda egy védőről az ötösön helyezkedő Gameiro elé pattant, aki kapásból a hálóba lőtt. Kellett némi szerencse is ehhez a találathoz, de ennyi talán kijárt már nekünk. A gól után nem tudott váltani a Celta, Oblak portája továbbra sem forgott veszélyben. 

A második játékrészt nagy elánnal kezdte a hazai csapat. Mi visszahúzódtunk, és vártuk a kontrák lehetőségét. Egy össze-vissza pattogó labdából alakult ki a Celta előtt lehetőség, de Oblak védte a hazai csatár próbálkozását. Nem sokkal később Gabi ostoba becsúszása miatt elég jó helyről szabadrúgáshoz jutott a Vigo, amit Aspas a felső lécre tekert. Végleg lezárhatta volna a meccset Griezmann, de ajtó-ablak helyzetben mellé fejelt. Simeone lecserélte az eléggé indiszponáltan játszó Gabit (majdnem egy büntetőt is összehozott a csk.), jött helyette Giménez, így stabilabb lett a középpályás védekezés. Correa pár nagyszerű megmozdulása jelentett veszélyt a hazaiak kapuja előtt, szerencsére a mi kapunk előtt nem akadt komoly helyzet. Küzdött a csapat, látszott, nagyon akarjuk a győzelmet. Nem játszottunk ezúttal sem úgy, ahogy valójában tudunk, de harcoltunk, vetődtünk, csúsztunk-másztunk a három pontért. Ami végül meg is lett! Jó volt látni a játékosok örömét a lefújás pillanatában, ott látszott igazán, hogy mennyire fontos három pontot szereztünk a Celta otthonában.

Az utóbbi hetek gyengébb játéka - és eredményei - után jó volt végre győzelemnek örülni. Ma sem játszottunk túl jól, de a csapat szíve a helyén volt, küzdöttek egymásért, a szurkolóikért, és a rosszabb széria lezárásáért. Gameiro kezdőbe állítása bejött, a francia szerencsére jókor volt jó helyen. Talán az ő jó formája is lassan visszatér a sérülése után. A meccs végi önfeledt ünneplés mutatta, nagy kő esett le a csapat szívéről, és mi, szurkolók bízhatunk abban, hogy ezzel le is zárjuk ezt a "szenvedősebb" időszakot.

Oblak ma is megmutatta, hogy sokan miért tartják a világ legjobb kapusának. Kevés fontos dolga volt, de azt hiba nélkül ellátta. Juanfran ismét jól játszott, ismét veszélyes volt az ellenfél térfelén, de hátul is jól avatkozott a játékba. Godín és Savic is biztosan állt a lábán, bár a montengrói a meccs elején a frászt hozhatta ránk kétszer, de utána már ő is stabil volt. Lucas is hozta amit kellett, neki az előre játéka még nem "Filipés". Középen egyértelműen Saúl volt ma a legjobb, sok labdát szerzett, és játszott-tartott meg. Thomas párszor belebonyolódott a dologba, de ő is hozta azt, amit kellett. Gabi nem teszi ki ezt a meccset a kirakatba, az biztos. Sajnos egyre többször lemarad, és ütemtelenül lép a játékba. Így sok extra lehetőséghez juttattja az ellenfelet, és sárga laphoz önmagát. Ma egy kicsit keményebb bíró lehet hogy büntetőt ítél ellene. És ugye akkor már volt egy sárgája...Correa ma is lendületes volt, pedig a pálya széle nem mindig fekszik neki. Gameiro eldöntötte a meccset, szemfüles gólja három pontot ért. Nem tudom hogy ki, de nagyon - és sikeresen - megátkozta Griezmann-t. Igazán levehetné már róla az átkot, mert feltűnően szenved a francia. Egyszerűen képtelen a kapuba találni, és a megoldásai, passzai sem nagyon jönnek be. Ma is a fejesénél látszott, valami nincs rendben. Pedig vissza kéne kapni a "régi" Griezmann-t, mert nagyban befolyásolja az eredményeinket az ő játéka.

Megvan tehát a nagyon fontos három pont, és bízhatunk benne, hogy ezzel visszatér a csapat is az idény elején (pl. Sevilla, Bilbao ellen) látott jó játékához. Ma a szív megvolt, a jó játék még nem igazán, de meglesz majd az is. Ezért is ugyanúgy három pontot adnak, mintha cipóra vertük volna a Celta-t. Várjuk a hasonló három pontos folytatást!

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.